Τετάρτη, 26 Ιούνιος 2019

Χανιά: Ο πρύτανης του Πολυτεχνείου βρήκε τον φάκελο... αλλά τον πέταξε

Συναγερμός έχει σημάνει στην ΕΛΑΣ, καθώς 12 «ύποπτοι» φάκελοι εστάλησαν σε πανεπιστημιακά ιδρύματα σε όλη την Ελλάδα, με αποστολέα από τις Ινδίες.
Εκτός από τον φάκελο ο οποίος εστάλη την Τετάρτη στο κτήριο Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Μυτιλήνη, σήμερα Πέμπτη εντοπίστηκαν πέντε ακόμα φάκελοι σε Αθήνα (Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου, και ΑΣΠΕΤΕ -πρώην ΣΕΛΕΤΕ- στο Ηράκλειο), Χανιά, Βόλο και Κέρκυρα, ενώ ένας ακόμα στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής φαίνεται πως είχε φτάσει πριν από μερικές μέρες. Οι φάκελοι φέρονται ότι εστάλησαν από τις Ινδίες και είχαν ως παραλήπτες τους πρυτάνεις των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων.

Στα Χανιά ο πρύτανης άνοιξε τον φάκελο και είδε ότι περιείχε χαρτιά γι΄ αυτό τον πέταξε, αλλά σήμερα, όταν ενημερώθηκε σχετικά με ό,τι έγινε στην Μυτιλήνη, ειδοποίησε τις αρχές. Επίσης, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές τις οποίες επικαλείται το ΑΜΠΕ, ο πρύτανης του ΕΜΠ παρέλαβε την Τετάρτη τον φάκελο, τον άνοιξε και τον πέταξε στα σκουπίδια, καθώς όπως είπε δεν είχε σκόνη και περιείχε μόνο κάποια φυλλάδια.
Αυτό διαπιστώθηκε και από το ειδικό κλιμάκιο που τον παρέλαβε σήμερα. Επιπλέον, αναμένεται να ολοκληρωθεί ο πρώτος έλεγχος στον φάκελο που εντοπίστηκε στην ΑΣΠΕΤΕ, προκειμένου να παραληφθεί και αυτός.
9760701903767094930
970x250

neoiorizontes banner bottom