Πέμπτη, 27 Ιούνιος 2019

Χοχλιδoμεσημέρι στο Ηράκλειο Αττικής

Χοχλιδoμεσημέρι στο Ηράκλειο Αττικής. Ο Σύλλογος Κρητών Ηρακλείου Αττικής, όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή, ετοιμάζει χοχλιδομαγειρέματα, με το κρητικό σαλιγκάρι (χοχλιός) νάχει την τιμητική του. Kυριακή 21 Απριλίου (13.00)

Νοικοκυρές-μέλη, αλλά και φίλοι του κρητικού σωματείου, μαγειρεύουν στα σπίτια τους φαγητά, που έχουν πρώτο υλικό τον χοχλιό-με πατάτες και κοκυθάκια, με μάραθο, με χλωρικούκια, με ρύζι, με ξυνόχοντρο και άλλα-και φέρνουν τις κατσαρόλες στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου (δίπλα στον σταθμό του Ηλεκτρικού), όπου στρώνονται τραπέζια με τα χοχλιδόπιατα, αλλά και τα συνοδευτικά τους.Oι μόνοι χοχλιοί, που δεν μαγειρεύονται στο σπίτι, αλλά ψήνονται, επί τόπου, στην αυλή του δημοτικού σχολείου, είναι οι μπουμπουριστοί, με τον Κώστα Κλίνη από το ορεινό Μυλοπόταμο νάχει τον πρώτο λόγο στο τηγάνι και στο απαραίτητο δεντρολίβανο και ξύδι.

Μια καλή περίπτωση για όσους θέλουν να μάθουν τον τρόπο, που φτιάχνονται οι περίφημοι μπουμπουριστοί χοχλιοί, μια ξεχωριστή νοστιμιά της Κρητικής Κουζίνας!...Φυσικά η εκδήλωση εξελιχθεί σε γλέντι διαρκείας. Φέτος ο κόσμος θα διασκεδάσει με το μουσικό συγκρότημα του Μιχάλη Βογιατζιδάκη.
9760701903767094930
970x250

neoiorizontes banner bottom