Γεύση - Ψυχαγωγία

Ποιοι δεν πρέπει να τρώνε καρπούζι

Δεν υπάρχει τίποτα πιο αναζωογονητικό από μια γλυκιά μπουκιά καρπούζι σε μια ζεστή μέρα.

Σε γενικές γραμμές, το καρπούζι αποτελεί ένα θρεπτικό φρούτο, πλούσιο σε βιταμίνες, αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες. Οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να το απολαμβάνουν με μέτρο ως μέρος μιας υγιεινής διατροφής

Ωστόσο, κάποιοι ίσως χρειαστεί να περιορίσουν την κατανάλωσή του ή να προσέχουν με ποιον τρόπο το καταναλώνουν, για να αποφύγουν ανεπιθύμητες παρενέργειες.

Ποιοι πρέπει να αποφεύγουν το καρπούζι

  • Άτομα με αλλεργία στα φρούτα
  • Άτομα με σακχαρώδη διαβήτη
  • Άτομα με πεπτικά προβλήματα
  • Άτομα με νεφρική νόσο
  • Άτομα με αλλεργία στα φρούτα

Η αλλεργία στο καρπούζι, αν και σπάνια, μπορεί να προκαλέσει συμπτώματα όπως κνησμό, φούσκωμα, δύσπνοια ή ακόμη και αναφυλαξία, όπως οι περισσότερες τροφικές αλλεργίες. Αν υποψιάζεστε αλλεργία στο καρπούζι, ενημερωθείτε από αλλεργιολόγο. Εκτιμάται ότι ένα ποσοστό μεταξύ 4 και 6% των παιδιών και 4% των ενηλίκων έχουν τροφική αλλεργία. Αν και οι περισσότερες τροφικές αλλεργίες αναπτύσσονται κατά την παιδική ηλικία, μπορεί να εμφανιστούν αργότερα στη ζωή. Ενδέχεται να γίνετε αλλεργικοί στο καρπούζι ακόμα κι αν δεν είχατε πρόβλημα με την κατανάλωσή του για χρόνια.

Τα συμπτώματα της αλλεργίας στο καρπούζι μοιάζουν αρκετά με εκείνα άλλων διατροφικών αλλεργιών και περιλαμβάνουν:



ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ