Κυριακή, 17 Φεβρουάριος 2019
ΔΗΠΕΘΕΚ: Μαθήματα σε Κίσαμο και Πλατανιά

ΔΗΠΕΘΕΚ: Μαθήματα σε Κίσαμο και Πλατανιά

Ξεκίνησαν πριν λίγες μέρες, για πρώτη φορά, μαθήματα Πειραματικής Ερασιτεχνικής Σκηνής στους Δήμους Κισάμου και Πλατανιά, με συμμετοχή δημοτών των εν λόγω Δήμων που τους ενδιαφέρει να ασχοληθούν με το θέατρο ερασιτεχνικά. Τα μαθήματα υλοποιούνται στα πλαίσια των παράλληλων δραστηριοτήτων του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κρήτης.

Ωστόσο, την Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου ξεκινούν οι παραστάσεις που θα δώσει το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης στις αίθουσες των Δημοτικών Σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με τη διαδραστική θεατρική παράσταση «ΦΥΛΛΟ-ΦΥΛΛΟ ΤΗΝ ΚΟΥΚΙΑ» σε σκηνοθεσία - μουσική επιμέλεια του Γιάννη Καλαντζόπουλου, σκηνικά - κοστούμια - επιμέλεια φωτισμών της Ξανθής Κόντου, χορογραφίες της Ελένης Σταυροπούλου, ενώ βοηθός σκηνοθέτη είναι ο Χρήστος Ραχιώτης.
Παίζουν, τραγουδούν, χορεύουν και εκτελούν ζωντανά τη μουσική οι ηθοποιοί:Ερατώ - Μαρία Μανδαλενάκη, Μιχάλης Νταουντάκης, Σοφία Χαλαζιά.

Μια πανέξυπνη αλληγορία που μεταδίδει με ξεκαρδιστικό τρόπο στα παιδιά όλη την συσσωρευμένη λαϊκή σοφία του τόπου μας, εξυμνώντας την εργατικότητα, τη σύνεση, τον σεβασμό στην διαφορετικότητα και την αλληλεγγύη.
Οι παραστάσεις θα συνεχιστούν έως τα τέλη Μαρτίου και θα δοθούν στις αίθουσες των Δημοτικών Σχολείων ολόκληρης της Κρήτης.
Επίσης θα δοθούν παραστάσεις για το κοινό, στο Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου στις 20/2 και 21/2/2018 και στο Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων στις 29/3, 30/3 και 31/3/2018.