Η κατάσταση με τον κορωνοϊό και την καραντίνα επιβάλλει πέρα από ψυχραιμία, καλή υγιεινή, αλλά και καλή οργάνωση της κουζίνας. Η HuffPost US δίνει συμβουλές για να κάνει την καθημερινότητα μας στην κουζίνα πιο απλή. Θεωρούμε, όσα διαβάσαμε πολύ εύστοχα και ότι μπορούν να μας βοηθήσουν στην καθημερινότητά μας για αυτό συγκεντρώσαμε κάποια από τα πιο χρήσιμα tips.
Αρχικά, η κατάλληλη αποθήκευση των τροφίμων έχει μεγάλη σημασία. Για παράδειγμα, βάλτε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα σε ξηρό, σκοτεινό χώρο, καθώς αυτό θα επεκτείνει τη διάρκεια ζωής τους. Όσον αφορά τα φρούτα τρώμε αυτά που είναι πιο ώριμα και ελέγχουμε κάθε τόσο την ωρίμανση των υπολοίπων, ώστε να ακολουθήσουν με τη σωστή σειρά. Μια άλλη ιδέα είναι πως τα φρούτα μπορούν να μπουν στην κατάψυξη και στη συνέχεια να γίνουν χυμοί στο μπλέντερ ή μαρμελάδες ακόμα και γλυκό στο φούρνο όπως «μήλα ψητά με σαντιγί». Όσον αφορά τα λαχανικά, μην ξεχνάτε πως μπορούμε να τοποθετηθούν στην κατάψυξη έως και τέσσερις μήνες.
Για την άλλη σημαντική κατηγορία, που αφορά το κρέας και τα γαλακτοκομικά σημειώνουμε πως το άψητο κρέας μπορεί να αποθηκευθεί στην κατάψυξη για τέσσερις έως δώδεκα μήνες, ενώ αυτό που έχουμε μαγειρέψει εως τρεις μήνες. Μπορούμε μάλιστα να το έχουμε τεμαχίσει σε μερίδες. Το ίδιο γίνεται και με τα τυριά.
Ημερομηνία λήξης
Ένα άλλο σημαντικό βήμα είναι να ελέγξουμε αυτά που έχουμε βάλει στον καταψύκτη. Τα κατεψυγμένα τρόφιμα, είτε αγοράζονται είτε είναι σπιτικά, είναι συνήθως πιο εύκολο να χαλάσουν γρηγορότερα απ′ ότι οι κονσέρβες ή τα άλλα τρόφιμα που βάζουμε στο ντουλάπι της κουζίνας. Μπορούμε να βάλουμε ετικέτα με την ημερομηνία που καταψύξαμε το προϊόν, ούτως ώστε να γνωρίζουμε αν μπορεί να καταναλωθεί.
Δεν ξεχνάμε φυσικά να ελέγχουμε τα τρόφιμα πριν τα καταναλώσουμε και να προγραμματίζουμε τα γεύματά μας καθώς και τα ψώνια μας από το σούπερ μάρκετ.
olivemagazine.gr