ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Πώς να μειώσετε τα τριγλυκερίδια – Tι δεν πρέπει να τρώτε

Τα τριγλυκερίδια όπως και η χοληστερίνη μπορεί να αυξήσουν το κίνδυνο καρδιακών παθήσεων. Υπάρχουν τρόποι που μπορείτε να τα μειώσετε, αλλά θέλει προσπάθεια και θέληση.

Οι λόγοι που μπορεί να αυξήσουν τα τριγλυκερίδια είναι αρκετοί:

  • Αν τρώτε τακτικά τρόφιμα που είναι πλούσια σε λιπαρά ή ζάχαρη
  • Δεν κάνετε αρκετή άσκηση
  • Μεγάλες ποσότητες αλκοόλ
  • Προβλήματα με το ήπαρ ή τα νεφρά
  • Νόσος του θυρεοειδούς
  • Κάπνισμα
  • Δείκτης μάζας σώματος 25 ή μεγαλύτερο
  • Διαβήτης τύπου 2 που δεν ελέγχεται καλά
  • Γενετική διαταραχή που επηρεάζει τον τρόπο με τον οποίο το σώμα σας διασπά τα λιπίδια
  • Ορισμένα φάρμακα, συμπεριλαμβανομένων των ορμονών και των β-αναστολέων
Πώς να μειώσετε τα τριγλυκερίδια

Η λήψη τουλάχιστον 25 γραμμαρίων φυτικών ινών κάθε μέρα μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των τριγλυκεριδίων, καθώς και της χοληστερόλης, του σακχάρου στο αίμα, της αρτηριακής πίεσης και του βάρους.

Οι διαλυτές φυτικές ίνες μετατρέπονται σε τζελ στο πεπτικό σας σύστημα, παγιδεύοντας λίπη, ώστε να μην μπορούν να απορροφηθούν όλα. Οι αδιάλυτες ίνες σας βοηθούν να μένετε χορτάτοι.

Μερικές τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες που μπορείτε να προσθέσετε στη διατροφή σας είναι:

  • Ψωμί ολικής αλέσεως, ζυμαρικά ή κράκερ
  • Χορτοφαγική διατροφή
  • Φακή
  • Καστανό ρύζι
  • Γλυκοπατάτες
  • Πλιγούρι βρώμης
  • Πράσινα λαχανικά
  • Φασόλια
  • Τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά, όπως το κόκκινο κρέας, μπορούν να αυξήσουν τα τριγλυκερίδια σας. Μελέτες δείχνουν ότι όταν κόβετε τα ζωικά προϊόντα, το έντερο σας απορροφά λιγότερα τριγλυκερίδια.
Η αποφυγή της ζάχαρης και των επεξεργασμένων υδατανθράκων είναι ένας άλλος τρόπος για να βοηθήσετε στη μείωση των επιπέδων τριγλυκεριδίων.

Περιορίστε:

  • Ζάχαρη
  • Λευκό ρύζι
  • Λευκό αλεύρι
  • πατάτες



ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ