Γεύση - Ψυχαγωγία ΚΡΗΤΗ

“Local Tour”: Μοναδικές γαστρονομικές δημιουργίες φτιαγμένες με άγρια χόρτα της κρητικής γης (εικόνες)

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη μέρα του “Local Tour” – βιωματικό Θεματικό Εργαστήριο με τίτλο: “Αξιοποιώντας τα άγρια χόρτα της κρητικής γης στην τοπική γαστρονομία και βιώσιμο τουρισμό” που συμμετείχε το ΑΚΟΜΜ Ψηλορείτης ΑΕ ΟΤΑ ως εταίρος στο Διακρατικό Σχέδιο.

πιάτα με χόρτα

Η ομάδα “Κυκλαδίτικος Μινωικός και Μυκηναϊκός Πολιτισμός” του Παγκρήτιου Λαογραφικού Συλλόγου και οι καταξιωμένοι σεφ της “Ολυμπιακής Ομάδας Γαστρονομίας” παρουσίασαν πιάτα με βάση τα άγρια χόρτα του Ψηλορείτη και τοπικά προϊόντα παραγωγών της περιοχής.

πιάτο με χόρτα
πιάτο με χόρτα
πιάτο με χόρτα
πιάτο με χόρτα
πιάτο με χόρτα
πιάτο με χόρτα
πιάτο με χόρτα

Τα ευφάνταστα και πεντανόστιμα πιάτα που παρουσιάστηκαν δημιούργησαν οι chef Δαμιανάκης Γεώργιος, Κόκλας Βενέτικος Αντώνιος, Χατζηδάκης Εμμανουήλ, Αλεξάκης Εμμανουήλ, Χασάνι Ανίλα Άννα, Γιγκλά Ειρήνη και Μενεγάκης Γιάννης, οι οποίοι μέσω ανακοίνωσής τους ευχαριστούν «θερμά τον ΑΚΟΜΜ Ψηλορείτης ΑΕ ΟΤΑ για τη διεξαγωγή του σεμιναρίου και την άψογη συνεργασία μας. Επίσης ευχαριστούμε τους συμμετέχοντες του σεμιναρίου για τη διαδραστική τους  συμμετοχή στην όλη παρουσίαση και τέλος την επιχείρηση “Ελαιώνας” στο Ζαρό για τη βοήθεια  του».

 

Πηγή: neakriti.gr



ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ