Πέμπτη, 19 Ιούλιος 2018
Τετάρτη, 18 Ιούλιος 2018 21:01
Το τηλεοπτικό κανάλι Epsilon, ιδιοκτησίας Ιβάν Σαββίδη, εκδήλωσε επίσημα ενδιαφέρον για την αγορά των τηλεοπτικών δικαιωμάτων των αγώνων των συλλόγων που δεν έχουν ακόμα εξασφαλίσει συμβόλαιο για τη νέα σεζόν, δηλαδή των Παναθηναϊκού, Άρη, Ατρόμητου, Ξάνθης, Παναιτωλικού, Λαμίας και Απόλλωνα Σμύρνης.

Περισσότερες λεπτομέρειες για τα χρήματα που προσφέρει δεν έχουν γίνει γνωστές, ωστόσο αποτελεί την εναλλακτική της Superleague, τουλάχιστον όσο δεν γίνεται δεκτή η πρόταση Βασιλειάδη για τη σύμπραξη NOVA και ΕΡΤ.
Υπενθυμίζεται πως η συμφωνία με την πλευρά του υφυπουργού δεν επιτυγχάνεται, λόγω της διαφωνίας στον αριθμό των ομάδων που θα απαρτίζουν την κατηγορία, με τον Βασιλειάδη να κάνει γνωστό σε όλους τους τόνους πως τα χρήματα που προσφέρει αφορούν πρωτάθλημα με 12 ομάδες από τη σεζόν 2019/20 και μετά, κάτι που δεν επιθυμεί η διοργανώτρια αρχή.

Πηγή: gazzetta.gr 
Τετάρτη, 18 Ιούλιος 2018 20:52
Τις προχωρημένες συζητήσεις μεταξύ στελεχών του ΚΙΝΑΛ και του ανεξάρτητου Βουλευτή Στάθη Παναγούλη καταγράφει σήμερα ο Μικροπολιτικός στα ΝΕΑ, κάνοντας μάλιστα λόγο για μια νέα μεταγραφή-έκπληξη στο Κίνημα Αλλαγής.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο Στάθης Παναγούλης θα σηματοδοτήσει το μεγάλο κύμα του επαναπατρισμού προσώπων, καθώς για την συγκεκριμένη περίπτωση και τα δύο μέρη βρίσκονται σε προχωρημένες συζητήσεις και απομένει η τυπική ανακοίνωση.
Σημειώνεται μάλιστα, ότι ο ίδιος ο ανεξάρτητος βουλευτής δεν κρύβει τον ενθουσιασμό του, αφού δήλωνε πάντα σοσιαλιστής. 
Τετάρτη, 18 Ιούλιος 2018 20:30
Γνωστός επιχειρηματίας του Ηρακλείου, ο οποιος έχει απασχολήσει πολλές φορές στο παρελθόν τις Αρχές, έχει πέσει στα χέρια της Αστυνομίας.
Αιτία είναι η παράνομη δράση του στον τομέα της αγοραπωλησίας όπλων και άλλων ειδών, όπως σφαιρών, tazer, replica όπλων κ.α.
Εδώ και ένα μήνα ο κλοιός είχε σφίξει για τον επιχειρηματία. Σημερα μετά από επιχείρηση και έλεγχο που έγινε σε διάφορα σημεία που διατηρεί ο εν λόγω επιχειρηματίας, βρέθηκε αριθμός όπλων και άλλων ειδών.

Συμφωνα με την ανακοινωση της ΕΛ.ΑΣ. έχουν βρεθεί και κατασχεθεί πυροβόλα όπλα διαφόρων τύπων, στο πλαίσιο της επιχείρησης πραγματοποιούνται και άλλες έρευνες σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Οπλα τα οποία προέρχονται από τη Βουλγαρία, αλλά και από άλλες χώρες.
Οι έρευνες μέχρι στιγμής έχουν αποκαλύψει έναν τεράστιο αριθμό όπλων και βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, ενώ έχουν γίνει και άλλες έξι συλλήψεις πιθανώς συνεργών του.
Ο εν λόγω επιχειρηματίας είναι γνώριμος των Αρχών καθώς, έχει διαπράξει πολλές παρανομίες που σχετίζονται με πλαστά έγγραφα, πλαστές ταυτότητες, ψεύτικα ΑΦΜ και φυσικά την αγορπαωλησία των όπλων και των λοιπών ειδών. Είχε φυσικά 2-3 τηλεφωνικά νούμερα, στα οποία δεχόταν τις παραγγελίες για όπλα από όλη την Ελλάδα.

Τέλος να αναφέρουμε ότι το θέμα απασχολεί εδώ και πολλούς μήνες την κεντρικη Διεύθυνση της ΕΛ.ΑΣ στην ΑΘήνα, από όπου και δόθηκε η εντολή για να προχωρήσει η τοπική Αστυνομία στις έρευνες και στη σύλληψη του γνωστού επιχειρηματία.Αυτό που μένει να δούμε είναι τα αποτελέσματα των ερευνών, αλλά και τις κατηγορίες που θα απαγγελθούν και σε ποιους, στα πλαίσια του ανακριτικού έργου και της δικαστικής διαδικασίας.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. 
Σε ευρεία αστυνομική επιχείρηση που εξελίχθηκε από το πρωί σήμερα, σε διάφορες περιοχές του Ηρακλείου, συνελήφθησαν συνολικά έξι ημεδαποί (πέντε άνδρες και μια γυναίκα) ηλικίας 55, 30, 44, 45, 29 και 32 ετών. Παράλληλα σε περιοχή της Ημαθίας από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αλεξάνδρειας, συνελήφθη ακόμα ένας ημεδαπός.
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού και πλημμεληματικού χαρακτήρα για τα κατά περίπτωση αδικήματα, της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική ομάδα και της νομοθεσίας περί όπλων.
Αναφορικά με τη μεθοδολογία δράσης της εγκληματικής ομάδας, τα μέλη της ειδικεύονταν στην εμπορία όπλων και πυρομαχικών, ακολουθώντας διάφορα στάδια για την υλοποίηση των επιμέρους παράνομων ενεργειών τους.
Ειδικότερα, προμηθεύονταν από χώρα του εξωτερικού, όπλα, φυσίγγια, συσκευές ηλεκτρικής εκκένωσης, συσκευές εκτόξευσης χημικών ουσιών (σπρέι) και άλλα προϊόντα που εμπίπτουν στο νόμο περί όπλων, τα αποθήκευαν και στη συνέχεια, τόσο μέσω δια ζώσης επαφής με πελάτες όσο και μέσω διαδικτυακού καταστήματος πωλούσαν τα προϊόντα αυτά.
Βασικό ρόλο κατείχε 55χρονος συλληφθείς, ο οποίος προέβαινε στην τηλεφωνική επαφή με ενδιαφερόμενους αγοραστές ειδών οπλισμού και ήταν επιφορτισμένος με τη διενέργεια, σε αρχικό στάδιο της παραγγελίας από χώρα του εξωτερικού και συγκεκριμένα από τη Βουλγαρία.
Τα μέλη της οργάνωσης λειτουργούσαν με διακριτούς ρόλους στις επιμέρους δραστηριότητές της, που αφορούσαν ειδικότερα, στην απόκρυψη των όπλων και των πυρομαχικών, τη μεταφορά τους και τη περαιτέρω προώθηση, διακίνηση και πώλησή τους σε όλη την ελληνική επικράτεια.
Σημειώνεται ότι το τελευταίο πεντάμηνο του 2018 σε τρεις περιπτώσεις εισαγωγής ειδών οπλισμού από χώρα του εξωτερικού, κατασχέθηκαν μεγάλες ποσότητες, που είχαν ως παραλήπτη τον 55χρονο.
Αναφορικά με την αποστολή και μεταφορά των ειδών οπλισμού, σε υποψήφιους αγοραστές εντός Κρήτης, αυτή γινόταν είτε με ιδία μέσα και διά ζώσης παράδοση από τους κατηγορούμενους, είτε με αποστολή δεμάτων οδικώς. Εκτός Κρήτης η μεταφορά γινόταν μέσω εταιρείας ταχυμεταφορών με αποστολή δεμάτων, όπου 45χρονος μέλος της ομάδας, προέβαινε στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να παραλαμβάνει τα δέματα και να τα δρομολογεί, ώστε να αποστέλλονται με πλοίο και όχι αεροπορικώς, ώστε να μην ελέγχονται με ειδικά μηχανήματα (x-ray) για το περιεχόμενο και να μην γίνει αντιληπτή η παράνομη αποστολή όπλων και λοιπών αντικειμένων.
Μέχρι στιγμής έχουν εξακριβωθεί 56 περιπτώσεις παράνομης πώλησης όπλων και λοιπών ειδών οπλισμού, από αγοραστές που κατοικούν σε διάφορες περιοχές της επικράτειας.
Στο πλαίσιο της σημερινής επιχείρησης για την εξάρθρωση της εγκληματικής ομάδας,πραγματοποιήθηκαν έρευνες, παρουσία δικαστικών λειτουργών, σε οικίες και λοιπούς χώρους που κατέχουν και χρησιμοποιούν τα μέλη της εγκληματικής ομάδας και μερικοί από τους υπόλοιπους δράστες.Στο πλαίσιο των ερευνών, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

-16 πυροβόλα όπλα διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων
-2.773 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων
-49 γεμιστήρες πιστολιών
-8 κλείστρα πιστολιών
-2 πτυσσόμενες ράβδοι
-6 μηχανισμοί εκκένωσης ηλεκτρικής ενέργειας ( TAZER )
-2 εκτοξευτήρες φωτοβολίδων
-19 σπρέι πιπεριού
-μαχαίρι
-6 κινητά τηλέφωνα και
-πλήθος εγγράφων.
Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου ενώ η έρευνα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη για να διακριβωθεί όλο το εύρος της παράνομης δραστηριότητας της εγκληματικής ομάδας.


Πηγή: 
ekriti.gr 
Τετάρτη, 18 Ιούλιος 2018 20:19
Νέα απεργία κήρυξαν τα μέλη των πληρωμάτων καμπίνας της Ryanair, την επόμενη εβδομάδα. Η αεροπορική εταιρεία ανακοίνωσε πως τουλάχιστον το 12% των πτήσεων της θα ακυρωθούν στις 25 και 26 Ιουλίου.

Η ιρλανδική αεροπορική εταιρεία υπογράμμισε στην ανακοίνωσή της ότι αναμένει να διαταραχθούν τα ταξιδιωτικά σχέδια περίπου 50.000 πελατών της που ταξιδεύουν προς και από το Βέλγιο, την Πορτογαλία και την Ισπανία, καθώς θα ακυρωθούν έως και 300 πτήσεις κάθε μέρα.
Ο μεγαλύτερος αερομεταφορέας χαμηλού κόστους ακύρωσε 30 πτήσεις στις 12 Ιουλίου, όταν αρκετοί πιλότοι στην Ιρλανδία πραγματοποίησαν την μεγαλύτερη μέχρι σήμερα απεργία στην εταιρεία. Οι προγραμματισμένες απεργίες που στοχεύουν στην επίτευξη βελτιωμένων εργασιακών συνθηκών, αποτελούν ένα ακόμη πλήγμα στις απόπειρες της αεροπορικής εταιρείας να κατευνάσει την «ανταρσία» του προσωπικού που ξεκίνησε τον περασμένο χρόνο.

Η λίστα των απαιτήσεων

Τα μέλη των πληρωμάτων καμπίνας σε όλη την Ευρώπη έδωσαν στις 4 Ιουλίου στη δημοσιότητα μια λίστα 34 απαιτήσεων, ανάμεσά τους «ένα δίκαιο μισθό διαβίωσης», βελτιωμένες αποδοχές στην αναρρωτική άδεια και συμβάσεις εργασίας στη δική τους γλώσσα με βάση την τοπική παρά την ιρλανδέζικη νομοθεσία.
Η Ryanair τονίζει ότι το προσωπικό της εργάζεται σε κάποιες από τις καλύτερες συνθήκες στις αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους.
Τα μέλη των πληρωμάτων τονίζουν ότι η εταιρεία απέτυχε να βελτιώσει σε ικανοποιητικό βαθμό τις συνθήκες μετά την αναγνώριση των συνδικάτων το Δεκέμβριο.
Η Ryanair, που πραγματοποιεί πτήσεις σε 37 χώρες και πέρσι μετέφερε 130 εκατομμύρια επιβάτες, απέτρεψε εκτεταμένες απεργίες πριν τα Χριστούγεννα αποφασίζοντας να αναγνωρίσει τα συνδικάτα για πρώτη φορά στα 32 χρόνια ιστορίας της. Ωστόσο από τότε αγωνίζεται να καταλήξει σε συμφωνία για τους εργασιακούς όρους με αρκετά από τα συνδικάτα.


ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τετάρτη, 18 Ιούλιος 2018 20:13
Η αντίστροφη μέτρηση για την ανακοίνωση των βάσεων 2018 από το υπουργείο Παιδείας ξεκίνησε, την ώρα που οι εκτιμήσεις των αναλυτών για τα μόρια των σχολών συνεχίζονται.
Οι απόφοιτοι των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ ενώ έχουν περάσει τον εξεταστικό γολγοθά των Πανελλαδικών περιμένουν τα αποτελέματα των βάσεων για να κερδίσουν μία θέση στην τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
Οι βάσεις εισαγωγής 2018 θα ανακοινωθούν όπως γίνεται κάθε χρόνο εντός του τρίτου δεκαήμερου του Αυγούστου.
Σύμφωνα με στοιχεία που εξέδωσε το Υπουργείο Παιδείας, περίπου 40.000 υποψήφιοι καταγράφουν φέτος βαθμολογίες κάτω από τη βάση.Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά των τελευταίων χρόνων.
Αναλυτικά οι εκτιμήσεις: 

Στην Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών και στο Επιστημονικό Πεδίο Ανθρωπιστικών, Νομικών και Κοινωνικών Επιστημών από τους 27.679 υποψηφίους, το 33,16% έχει μέχρι 10.000 μόρια. Στην ίδια Ομάδα Προσανατολισμού, στο Πεδίο Επιστημών Υγείας και ζωής, από τους 8.600 υποψήφιους, το 63,25% έχει μέχρι 10.000 μόρια.

Στην Ομάδα Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών, στο Επιστημονικό Πεδίο Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών από τους 24.935 υποψήφιους το 41,67% έχει μέχρι 10.000 μόρια. Στην ίδια ΟΠ, στο Επιστημονικό Πεδίο Επιστημών Υγείας και ζωής, από τους 17.593 υποψήφιους το 30,48% έχει αντίστοιχες επιδόσεις.

Στην Ομάδα Προσανατολισμού Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής, στο Επιστημονικό Πεδίο Επιστημών Υγείας και ζωής, από τους 3.223 υποψήφιους το 83,58% έχει μέχρι 10.000 μόρια. Στην ίδια ΟΠ, στο Επιστημονικό Πεδίο Επιστημών Οικονομίας και Πληροφορικής από τους 22.658 υποψηφίους το 53,46% έχει αντίστοιχες επιδόσεις.

Περίπου 100 τμήματα αναμένεται φέτος να δεχθούν υποψηφίους με βαθμολογίες κάτω από 10.000 μόρια. Τα τμήματα αυτά αφορούν και στα ΤΕΙ και στα Πανεπιστήμια και κατανέμονται σε όλα τα Επιστημονικά Πεδία.Ιατρική ΑθηνώνΗΙατρική Αθηνών θα απολέσει το ψυχολογικό της όριο των 19.000 μορίων. Για την εισαγωγή στην πλέον περιζήτητη σχολή των ΑΕΙ φέτος θα χρειαστούν 18.960 μόρια.

Τμήμα Η/Υ του ΕΜΠ και Νομική Αθηνών
Το τμήμα ηλεκτρολόγων του ΕΜΠ θα κινηθεί στα 18.300 μόρια ενώ σε απόσταση αναπνοής βρίσκεται η Νομική Αθήνας όπου πιάνει από 18.200 έως και 18.350 μόρια.Παιδαγωγικά τμήματαΤα Παιδαγωγικά Τμήματα, στην πλειονότητά τους θα έχουν την μεγαλύτερη άνοδο βάσεων (πάνω από 1000 μόρια).

Τα πρώτα στοιχεία της σύγκρισης των φετινών με τα περυσινά στατιστικά των βαθμών πρόσβασης των υποψηφίων οδηγούν στην εκτίμηση ότι οι βάσεις των σχολών των ανθρωπιστικών και κοινωνικών επιστημών θα κινηθούν στα ίδια επίπεδα με πέρυσι ή ελαφρώς ανοδικά, η πτώση στα πολυτεχνεία και τις σχολές θετικών επιστημών θα είναι αισθητή, ενώ ελαφρά πτώση προβλέπεται για τις σχολές επιστημών υγείας και άνοδος στα οικονομικά τμήματα.Δείτε τον πίνακα που δημοσιεύει η εφημερίδα «Καθημερινή»:

baseis.jpg
Τετάρτη, 18 Ιούλιος 2018 19:43
Οι «θρυλικές» Στρατιωτικές Υπηρεσίες που έφτιαξαν από το μηδέν σε πολλές περιπτώσεις, γεφύρια, δρόμους και άλλα πολλά.
Ταξιδεύοντας κανείς σε ορεινά χωριά θα ακούσει καμιά φορά τους γέροντες να του λένε: «το βλέπεις αυτό το γεφύρι; Το έφτιαξε ο στρατός. Η Μ.Ο.Μ.Α.».
Η ιστορική «Μ.Ο.Μ.Α.», που κανονικά είναι οι Μ.Ο.Μ.Α., καθώς πρόκειται για πολλές μονάδες που με έδρες στρατηγικά τοποθετημένες σε όλη την Ελλάδα, έφτιαξαν από το μηδέν σε πολλές περιπτώσεις, γεφύρια, δρόμους και άλλα πολλά. 

osadkadj2

«Ιδιαίτερης σημασίας είναι και η προσφορά της Στρατιωτικής Υπηρεσίας Κατασκευής Έργων Ανασυγκροτήσεως (ΣΥΚΕΑ), με τις Μικτές Ομάδες Μηχανημάτων Ανασυγκροτήσεως (Μ.Ο.Μ.Α.), στην ταχύτερη ανασυγκρότηση και ανάπτυξη ολόκληρης της Ελλάδας από το 1957 έως το 1992».
Με αυτή την παράγραφο αναφέρεται το Γενικό Επιτελείο Στρατού στις ιστορικές Μ.Ο.Μ.Α. που ανέλαβαν από το 1957 και μέχρι την κατάργησή τους το 1992 το βαρύ έργο της ανασυγκρότησης της χώρας ως προς τις υποδομές.
Το όνομά τους σημαίνει «Μικτές Ομάδες Μηχανημάτων Ανασυγκροτήσεως». Πρόκειται για μονάδες, στις οποίες μεγάλο μέρος του πληθυσμού της χώρας, οφείλει το γεγονός πως για παράδειγμα το ορεινό χωριό του, απέκτησε δρόμο που το ένωνε με την υπόλοιπη χώρα. Οι Μ.Ο.Μ.Α. ήταν «παιδιά της ανάγκης» μας είπε υψηλόβαθμος αξιωματικός εν ενεργεία του Μηχανικού.
Μιας ανάγκης που γέννησε η καταστροφή και ερήμωση, ειδικά της υπαίθρου, κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Οι καταστροφές αυτές σε συνδυασμό με το απαρχαιωμένο εναπομείναν οδικό δίκτυο και το γεγονός πως σε πολλά μέρη δεν ήταν δυνατό για οικονομικούς και τεχνικούς λόγους να εμπλακούν ιδιώτες εργολάβοι, κατέστησαν επιτακτική την ανάγκη να αναλάβει το έργο αυτό το κράτος.

Το ίδιο το κράτος όμως τα πρώτα μεταπολεμικά χρόνια ήταν και αυτό επί της ουσίας κατεστραμμένο. Η μόνη λύση έδειχνε προς τις Ένοπλες Δυνάμεις που διέθεταν το πεπειραμένο Μηχανικό, που ήδη, είτε στο πλαίσιο πολεμικών επιχειρήσεων είτε στην ειρηνική περίοδο, είχε δείξει πως διέθετε και τα μηχανήματα αλλά και τους τεχνικούς και επιστήμονες που χρειαζόταν για την κατασκευή των έργων που απαιτούνταν σε όλη την επικράτεια.

Το news.gr αναζητώντας στοιχεία σχετικά με το έργο των Μ.Ο.Μ.Α. μίλησε μεταξύ άλλων και με τον Συνταγματάρχη εν αποστρατεία Δημήτρη Πασσιά που μετά από προσωπική του έρευνα και συνομιλίες με στελέχη που υπηρετούσαν εκείνα τα χρόνια στις ιστορικές αυτές μονάδες συνέγραψε ένα εξαιρετικό άρθρο που δημοσίευσε στην ιστοσελίδα του Συνδέσμου Αποφοίτων Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων της Τάξης του 1976.
Σύμφωνα με τα όσα παραθέτει ο Συνταγματάρχης, το έργο των Μ.Ο.Μ.Α. δεν ήταν μόνο έργα οδοποιίας αλλά και άλλα έργα υποδομής όπως αεροδρόμια, εγγειοβελτιωτικά μικρά έργα κοινής ωφέλειας και οικοδομικά.

Οι έδρες και η αποστολή των Μ.Ο.Μ.Α.

osadkadj3

Αποστολή της ειδικής αυτής υπηρεσίας ήταν σε περίοδο ειρήνης η με λογικό κόστος εκτέλεση των έργων που τις αναθέτονταν με διάφορα κυβερνητικά προγράμματα και μάλιστα στη νησιωτική και ορεινή Ελλάδα όπου δεν υπήρχε ενδιαφέρον των εργοληπτών. Η ανάθεση εκτέλεσης μικρών κοινωφελών έργων τοπικού ενδιαφέροντος για την ωφέλεια Δήμων, Κοινοτήτων, Συλλόγων και Οργανισμών ιδίως σε ακριτικές περιοχές.

Σε περίοδο πολέμου οι Μ.Ο.Μ.Α. μετέπειπταν σε Τάγματα Μηχανικού Αποκαταστάσεως Συγκοινωνιών και υπάγονταν στους σχηματισμούς του Στρατού Ξηράς με βασική αποστολή την αποκατάσταση ζημιών από εχθρικούς βομβαρδισμούς ή σαμποτάζ σε έργα υποδομής της χώρας (οδικό δίκτυο, γέφυρες, λιμάνια, αεροδρόμια εγγειοβελτιωτικά έργα κ.λπ.).
Όταν το 1957 κλήθηκαν λοιπόν οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας να συμβάλλουν στην ανασυγκρότηση της χώρας, συγκροτήθηκαν για αυτό τον σκοπό στις έδρες των σπουδαιότερων νομών επτά Μικτές Ομάδες Μηχανημάτων Ανασυγκροτήσεως (Μ.Ο.Μ.Α.)

Οι έδρες των επτά Μ.Ο.Μ.Α. ανά τον Ελλαδικό χώρο ήταν στις πόλεις  Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Κρήτης, Πάτρα, Λαμία, Λάρισα, Ιωάννινα.
Οι ΜΟΜΑ ήταν κατασκευαστικές Μονάδες διοικητικά και αναλάμβαναν την εκτέλεση έργων που τους ανέθετε η προϊσταμένη αρχή στο νομό της έδρας των ή σε γειτονικούς νομούς.
Το προσωπικό των Μονάδων αποτελούνταν από Αξκούς και οπλίτες του Μηχανικού, τεχνικά καταρτισμένους αλλά και με μικρό ποσοστό Αξκών από τα λοιπά όπλα του Στρατού ή και κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων (Ναυτικό, Αεροπορία), καθώς επίσης και με πολιτικό μόνιμο ή με συμβάσεις τεχνικό προσωπικό (γραφείς, μηχανικοί, οδηγοί τεχνίτες, χειριστές μηχανημάτων, εργάτες κ.λ.π).

Συνοπτικός Απολογισμός Έργου των Μ.Ο.Μ.Α.

osadkadj4

*Εθνική – Επαρχιακή οδοποιία:.Έγινε κατασκευή, βελτίωση και αρχική διάνοιξη σε εθνικούς και επαρχιακούς δρόμους ιδίως της ορεινής και νησιωτικής Ελλάδας, περίπου 15.000 χλμ. Κατασκευάστηκαν στους παραπάνω δρόμους τεχνικά έργα (γέφυρες, τοίχοι αντιστήριξης, οχετοί κ.λπ) και ασφαλτοστρώθηκαν.

*Αεροδρόμια κατασκευάσθηκαν από την αρχή ή επεκτάθηκαν διάδρομοι προσγείωσης σε 17 αεροδρόμια, ιδίως της νησιωτικής Ελλάδος (Καρπάθου, Σκύρου, Κεφαλληνίας, Μυτιλήνης, Πάρου, Κυθήρων κ.λπ.) μεταξύ των οποίων και οι χωματουργικές εργασίες του αεροδρομίου των Σπάτων.

*Εγγειοβελτιωτικά και υδραυλικά έργα. Κατασκευάστηκαν μεγάλα και μικρά αποστραγγιστικά αρδευτικά, αντιπλημμυρικά και υδραυλικά έργα σε όλη την χώρα με τα οποία αξιοποιήθηκαν και δόθηκαν προς καλλιέργεια εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα γης. Στα οικοδομικά έργα η συμβολή των Μ.Ο.Μ.Α. ήταν σημαντική.

*Ειδικότερα για την υλοποίηση του προγράμματος αποκατάστασης σεισμοπλήκτων περιοχών κατασκευάστηκαν προκατασκευασμένα σπίτια. Με την μέθοδο των προκατασκευών κατασκευάστηκαν με επιτυχία κτίρια Νοσοκομείων, Σχολείων, ΑΕΙ (Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, Πολυτεχνική Σχολή Ξάνθης κ.λπ.) κτιριακές εγκαταστάσεις στρατοπέδων (Χαλκίδας, Θηβών, Λουτρακίου Βαννιάνου Ξάνθης κ.λπ.) πλέον των παραπάνω κατασκεύαζε εργολαβικά υπό την επίβλεψη της και πολλά άλλα οικοδομικά έργα σε διάφορα στρατόπεδα όπως Διοικητήρια, θαλάμους οπλιτών, υπόστεγα κλ.π.

*Επίσης σημαντική ήταν η συμβολή των Μ.Ο.Μ.Α. που προσέφερε από το 1991 και μετά στο πρόγραμμα του Υπουργείου Εξωτερικών για την αποκατάσταση των παλιννοστούντων Ποντίων από τις περιοχές της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.

*Μικρά έργα Κοινής Ωφέλειας που περιλαμβάνονταν στα προγραμματισμένα  έργα, κατασκευάστηκαν σε Δήμους, κοινότητες, οργανισμούς και τοπικούς συλλόγους. Σύμφωνα με τον Συνταγματάρχη Πασσιά, τα έργα αυτά δεν είναι δυνατόν να απαριθμηθούν καθώς μόνο τα σπουδαιότερα από αυτά υπερβαίνουν τα 700.
Οι Μ.Ο.Μ.Α., έδιναν επίσης το παρόν σε όλες τις συμφορές που έπληξαν τον Ελλαδικό χώρο (σεισμοί, πυρκαγιές, χιονοπτώσεις, πλημμύρες κ.λπ.).

Μετά από 3,5 περίπου δεκαετίες οι Μ.Ο.Μ.Α. διαλύθηκαν. Στην ορεινή και νησιωτική Ελλάδα η προσφορά τους, υπήρξε τεράστια και ο λαός ιδίως της υπαίθρου την έχει αναγνωρίσει και γι’ αυτό πάντα αναφέρεται με επαινετικά λόγια. Το γιατί διαλύθηκαν θα πρέπει ίσως να αναζητηθεί στην αντιστροφή των λόγων που τις δημιούργησαν.

(Πηγή φωτογραφιών: Γενικό Επιτελείο Στρατού)


(Πηγή κειμένου: tilestwra.com)
Τετάρτη, 18 Ιούλιος 2018 18:43
Ο Ηλιάς Γκότσης έφτασε στον τελικό του Survivor και ήταν εκείνος που κατάφρε να κερδίσει την πρώτη θέση στο παιχνίδι.

“Το σημαντικότερο κατόρθωμα στην ζωή είναι να μην τα παρατάς και να μάχεσαι μέχρι το τέλος.. Η ζωή μας μπορεί να είναι γεμάτη με «στίβους μάχης» αλλά όταν έχεις ανθρώπους δίπλα σου που σε στηρίζουν, κάθε εμπόδιο γίνεται κι ευκολότερο.  Νιώθω τυχερός γιατί σε αυτό το ταξίδι δεν είχα δίπλα μου μόνο την ομάδα μου αλλά είχα συνοδοιπόρους και όλους εσάς. Η αγάπη σας είναι το μεγαλύτερο μου έπαθλο Σας ευχαριστώ μέσα απ’ την καρδιά μου!!!! ΜΑ-ΧΗ-ΤΕΣ!", έγραψε στη λεζάντα της φωτογραφίας που δημοσίευσε.

:
Τετάρτη, 18 Ιούλιος 2018 18:41
Η Τατιάνα Στεφανίδου μετά από αρκετά χρόνια συνεργασίας με το Epsilon TV έληξαν τη συνεργασία τους.

Σύμφωνα με την πρωινή εκπομπή του Αντ1, «Καλοκαίρι μαζί στις 10» υπέγραψε με το κανάλι ΣΚΑΙ και πρόκειται να μεταφέρει την εκπομπή της εκεί από τη νέα τηλεοπτική σεζόν.
Τετάρτη, 18 Ιούλιος 2018 18:40
Από τη νέα τηλεοπτική σεζόν η τηλεοπτική "Μαρίνα" θα είναι παρελθόν από την αγαπημένη σειρά "Μην αρχίζεις τη Μουρμούρα".

Όπως αναφέρει η εφημερίδα espresso, η Ελένη Ράντoυ, η Βίκυ Σταυροπούλου και η Κατερίνα Λέχου στις οποίες προτάθηκε να βρεθούν στο πλευρό του Βλαδίμηρου Κυριακίδη απάντησαν αρνητικά.Απευθύνθηκαν στις Υρώ Λούπη, Παναγιώτα Βλαντή και Μπέσσυ Μάλφα, με την πρώτη να θεωρείται η πιο πιθανή, εκτός απρόοπτου.mane.jpgmane.jpg
Τετάρτη, 18 Ιούλιος 2018 18:37
Ο γιος του αείμνηστου Στράτου Διονυσίου, Άγγελος, παραχώρησε συνέντευξη στο ΑΡΤ και εξέφρασε το παράπονό του πως με τον πατέρα του δεν συναντήθηκαν ποτέ στη πίστα.

«Το παράπονό μου ήταν ότι με τον πατέρα μου δεν συναντηθήκαμε ποτέ στην πίστα. Ήταν να το κάναμε αλλά δεν το προλάβαμε… Συναντηθήκαμε δισκογραφικά και τηλεοπτικά, αλλά ποτέ στην πίστα! Ο πατέρας μου με συμβούλευε να κάνω ότι γουστάρω και να μην ασχολούμαι με άλλους. Δεν θα κοιτάς τι κάνει ο άλλος μου έλεγε και αν έχεις κάποιον θαυμασμό για κάποιον άλλο, να κοιτάς να τον ξεπεράσεις και να μην τον ζηλεύεις!Νοσταλγώ τον χρόνο και τις στιγμές που περνούσα με τον πατέρα μου Στράτο! Δεν έχω ξεπεράσει ποτέ την απώλεια του πατέρα μου. Τον έχω δίπλα μου 24ώρες το 24ωρο. Ακούω τα τραγούδια του. Σκέφτομαι ότι είναι σε ένα ταξίδι και θα γυρίσει για να είναι ο πόνος πιο λίγος. Τον ακούω παντού. Δεν μπορώ να τον ξεχάσω. Δεν επιτρέπεται να είσαι λαϊκός τραγουδιστής και να μην έχει στο πρόγραμμα τραγούδια του Στράτου Διονυσίου!», εξομολογήθηκε.
Τετάρτη, 18 Ιούλιος 2018 13:27
Είναι μόλις 23 χρονών, κατάγεται από την Ιεράπετρα και έχει καταφέρει να διαπρέψει στο εξωτερικό. Ο λόγος για την Ελίζαμπεθ Αρώνη η οποία τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στο Βερολίνο εντυπωσιάζοντας τους Γερμανούς.
Οι επαγγελματικές προτάσεις πέφτουν «βροχή», ενώ η όμορφη Κρητικοπούλα αποτελεί τη μούσα του μεγαλύτερου οίκου υποδημάτων στον κόσμο Christian Louboutin.Μάλιστα, κατά το παρελθόν έχει αποτελέσει τη μούσα πολλών άλλων οίκων μόδας και έχει πραγματοποιήσει πολλές καμπάνιες ως κεντρικό πρόσωπο


Τετάρτη, 18 Ιούλιος 2018 13:18
Δύο άτομα συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς, που είχαν στην κατοχή τους ποσότητα κοκαΐνης, αλλά και ένα διόλου ευκαταφρόνητο χρηματικό ποσό.

Συγκεκριμένα συνελήφθησαν, χθες το μεσημέρι στα Χανιά, δύο ατομα ηλικίας  41 και 37 ετών που κατηγορούνται για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο  στοχευμένων ενεργειών και ειδικών δράσεων, για την καταπολέμηση της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, χθες το μεσημέρι από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων εντοπίστηκε ο 41χρονος κατά το χρόνο που προμήθευε τον 37χρονο με ποσότητα ναρκωτικών ουσιών έναντι χρηματικής αμοιβής και συνελήφθησαν, ενώ σε έλεγχο που ακολούθησε βρέθηκε στην κατοχή τους και κατασχέθηκε μικροποσότητα κοκαΐνης και το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν έρευνες στην οικία του 41χρονου και σε επιχείρηση που διατηρεί όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
*14 γραμμάρια κοκαΐνης σε τέσσερις αυτοσχέδιες συσκευασίες,

*μικροποσότητα κάνναβης,
*ζυγαριά ακριβείας,
*το χρηματικό ποσό των 1.260 ευρώ και 60 δολάρια Αμερικής ως προερχόμενα από διακίνηση ναρκωτικών ουσιών,
*3 κινητά τηλέφωνα
Επιπλέον, κατασχέθηκε δίκυκλη μοτοσυκλέτα ιδιοκτησίας του 41χρονου ως μέσο μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών. 

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων, ενώ οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών   Χανίων. 
Τετάρτη, 18 Ιούλιος 2018 12:59
Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. της ΠΑΕ ΑΟΧ-Κισαμικός καλούν όλους τους φίλους της ομάδας του τόπου μας σε μία ανοιχτή συγκέντρωση τη Δευτέρα 23 Ιουλίου και ώρα 20:00, στην αίθουσα του Δημαρχείου Κισάμου, με θέμα το παρόν και το μέλλον του Κισαμικού.
Θέλουμε να ακούσετε τον απολογισμό μας και θέλουμε να ακούσουμε την κριτική σας και τις προτάσεις σας. Θα περιμένουμε όλα τα μέλη, τους φίλους, τους φιλάθλους, τους οπαδούς της ομάδας μας σε μία κουβέντα με απώτερο σκοπό το καλύτερο για όλα αυτά που εκπροσωπεί ο Κισαμικός (ΠΑΕ, Ερασιτέχνης, Νέος Κισαμικός και Ακαδημίες).
Τετάρτη, 18 Ιούλιος 2018 12:52
Ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων ανακοινώνει την διενέργεια τακτικών εκλογικών διαδικασιών για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου την Τετάρτη 3 και Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2018.
Οι διαδικασίες θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018 στις 5μιση το απόγευμα με την εκλογο-απολογιστική συνέλευση των πεπραγμένων της τριετίας και στην συνέχεια έως τις 10 το βράδυ θα πραγματοποιηθούν οι ψηφοφορίες για την ανάδειξη του νέου Προεδρείου του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων καθώς και των εκπροσώπων στην Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης οι οποίες θα συνεχιστούν και την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου από τις 8 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ.

Δικαίωμα ψήφου και συμμετοχής στην Γενική Συνέλευση έχουν τα μέλη του συλλόγου με εκπληρωμένες τις οικονομικές τους υποχρεώσεις (συνδρομές) έως και το 2017, τις οποίες μπορούν να τακτοποιήσουν έως τις 19   Αυγούστου 2018.
Τονίζουμε ότι τα μέλη που δεν θα έχουν τακτοποιήσει τις οφειλές τους έως τις 19 Αυγούστου 2018, δεν θα μπορούν -βάση καταστατικού- να ψηφίσουν.
Επίσης ενημερώνουμε τα νέα μέλη που επιθυμούν να εγγραφούν στον σύλλογο, ότι δικαίωμα ψήφου έχουν επίσης όσοι εγγραφούν έως τις 19 Αυγούστου 2018.
Σχετικά με τις υποψηφιότητες για το Προεδρείο του Συλλόγου και τους εκπροσώπους στην Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης, καταληκτική ημερομηνία για την κατάθεση αίτησης υποψηφιότητας, είναι η Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2018.
Εγγραφές και τακτοποίηση οικονομικά γίνονται καθημερινά στα γραφεία του Συλλόγου από τις 9 το πρωί έως και τις 12 το μεσημέρι.
Τετάρτη, 18 Ιούλιος 2018 12:38
Ώρες αγωνίας περνά η οικογένεια ενός 40χρονου άνδρα που τραυματίστηκε σε τροχαίο ατύχημα.
40χρονος κινούνταν χθες με τη μοτοσικλέτα του στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου στη Σούδα όταν -για άγνωστο ακόμα λόγο- έχασε τον έλεγχο του οχήματός του και εξετράπη της πορείας του με αποτέλεσμα να «καρφωθεί» σε σταθμευμένο όχημα.
Η σύγκρουση ήταν σφοδρή με τον 40χρονο να τραυματίζεται σοβαρά. Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ τον μετέφερε στο νοσοκομείο Χανίων με τους γιατρούς να τον σταθεροποιούν και να κρίνουν την άμεση εισαγωγή του στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.
Τετάρτη, 18 Ιούλιος 2018 12:13
Εδώ και οκτώ ημέρες έχει να δώσει σημεία ζωής ο 27χρονος Κρητικός Γιώργος Αεράκης, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν στις 10 Ιουλίου στην περιοχή του Μοσχάτου στην Αθήνα.
Η οικογένειά του αλλά και οι αρχές ερευνούν σπιθαμή – σπιθαμή όλη την περιοχή αναζητώντας τον χωρίς όμως κάποιο αποτέλεσμα.
aerakhs

Ο Γιώργος Αεράκης έχει μαύρα μάτια, είναι αδύνατος και έχει ύψος 1,73μ.Την ημέρα που εξαφανίστηκε φορούσε γκρι κοντομάνικο μπλουζάκι, τζιν παντελόνι, γκρι αθλητικά παπούτσια με πορτοκαλί λωρίδα και κρατούσε μία τσάντα πλάτης χρώματος μουσταρδί - χακί.
Η ζωή του βρίσκεται σε κίνδυνο γι’ αυτό όποιος γνωρίζει κάτι ας επικοινωνήσει είτε με την Εθνική γραμμή SOS 1065, είτε στην αστυνομία.
Τρίτη, 17 Ιούλιος 2018 19:22
Νέα άρνηση του τουρκικού δικαστηρίου να απελευθερώσει τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς οι οποίοι κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης από τις 3 Μαρτίου.

Το τουρκικό δικαστήριο αιτιολόγησε την απόφασή του, επικαλούμενο τη συνέχιση των ερευνών των δεδομένων που βρέθηκαν στα κινητά των Μητρετώδη και Κούκλατζη.Αυτή είναι η πέμπτη φορά που η ελληνική πλευρά προσφεύγει κατά της κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, ενώ οι δικηγόροι των δύο Ελλήνων έχουν το δικαίωμα να καταθέσουν νέα αίτηση αποφυλάκισης περί τα τέλη Αυγούστου.
Τρίτη, 17 Ιούλιος 2018 19:21
Τώρα το καλοκαίρι καλό είναι να έχουμε υπ'όψη μας κάποια απλά πράγματα για τα παγωτά που θα καταναλώσουμε.

Τα παγωτά του εμπορίου είναι τριών ειδών: Το πρώτο είναι το φρέσκο, το οποίο μπορεί κάποιος να προμηθευτεί από καλά ζαχαροπλαστεία και το οποίο έχει παρασκευασθεί από φρέσκα συστατικά, όπως το γάλα, τα αυγά, η πάστα από φιστίκι, το φρέσκο κακάο, οι φράουλες κ.τ.λ.
Το δεύτερο είδος είναι τα τυποποιημένα παγωτά καλής ποιότητας, στα οποία το πρώτο συστατικό που αναγράφεται στην ετικέτα είναι το γάλα. Το πρώτο αναγραφόμενο συστατικό στο οποιοδήποτε τρόφιμο, σημαίνει ότι το τρόφιμο αυτό αποτελείται σε ποσοστό πάνω από το 50% από το συγκεκριμένο συστατικό. Άρα στα καλής ποιότητας παγωτά, λοιπόν, πρώτο συστατικό είναι το γάλα, μετά κάποιο άλλο φρέσκο συστατικό (λ.χ. κακάο, φρούτα) και μετά όλα τα άλλα. Όταν στις πρώτες θέσεις της διατροφικής επισήμανσης υπάρχουν “καλά” συστατικά, τόσο λιγότερα συντηρητικά και ζάχαρη περιέχει το παγωτό, άρα τόσο πιο υγιεινό είναι».
Υπάρχουν όμως και τα παγωτά ή τα επιδόρπια παγωτού ή τα παγωμένα γλυκίσματα τα οποία δεν έχουν ως πρώτο συστατικό το γάλα, αλλά σκόνη γάλακτος ή ακόμα και φοινικέλαιο ή άλλα υδρογονωμένα φυτικά έλαια που περιέχουν τρανς λιπαρά. Η σκόνη γάλακτος αποτελεί προϊόν επεξεργασίας που δεν διαθέτει τα θρεπτικά συστατικά, τις βιταμίνες και το ασβέστιο του φρέσκου γάλακτος. Συνεπώς τα παγωτά που περιέχουν σκόνη γάλακτος έχουν μειωμένη θρεπτική αξία. Πέρα από αυτό είναι άγνωστες οι επιτώσεις της σκόνης γάλακτος στην υγεία. Ενδέχεται η χοληστερίνη της σκόνης γάλακτος να παίρνει λόγω της επεξεργασίας μια ιδιαίτερα τοξική μορφή η οποία ονομάζεται οξυχοληστερόλη ή οξυχοληστερίνη.ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΟΥΜΕ:Τα παγωτά πρέπει να είναι καλά συντηρημένα. Πρακτικά αυτό σημαίνει σταθερή θερμοκρασία στούς - 18 βαθμούς Κελσίου και ο καταψύκτης δεν έχει προβλήματα λειτουργίας.Δεν αγοράζουμε τα τυποποιημένα παγωτά, όταν:
Δεν έχουν την απαιτούμενη σκληρότητα ή παρατηρούμε προβλήματα στη λειτουργία του καταψύκτη.
Το χαρτί της συσκευασίας είναι υγρό ή κολλημένο πάνω στο παγωτό ή σχισμένο ή η συσκευασία έχει σχήμα διαφορετικό από αυτό που φαίνεται στα διαφημιστικά της παρασκευάστριας εταιρίας.
Αυτά που είναι συσκευασμένα σε κύπελλα παρουσιάζουν υπερχύλιση στο καπάκι.
Είναι μαλακά, υδαρή, η υφή τους μοιάζει με αυτή του γιαουρτιού ή του βουτύρου ή με κόκκους άμμου.
Εμφανίζουν ίζημα ή θρυμματίζονται σε μικρά κομματάκια ή περιέχουν μικροκρυστάλλους ή έχουν σχήμα παραμορφωμένο. Αυτά τα χαρακτηριστικά δείχνουν ότι το παγωτό αποψύχθηκε και ξανακαταψύχθηκε.
Έχουν γεύση πικρή, ξινή ή αλμυρή.
Η οσμή τους δεν είναι ευχάριστη.
Το ειδικό κουτάλι σερβιρίσματος δεν βρίσκεται μέσα σε διαφανές δοχείο με νερό συνεχούς ροής (το στάσιμο νερό που δεν ανανεώνεται είναι ιδανικό περιβάλλον ανάπτυξης βακτηρίων)
Τα σκεύη, όπου φυλάσσεται το χύμα παγωτό, έχουν υπολείμματα παγωτού ή γάλακτος στα τοιχώματά τουςΤο χρώμα στα παγωτά είναι συνήθως αποτέλεσμα χρωστικών ουσιών. Προσοχή, λοιπόν, στα έντονα χρώματα, γιατί οι χρωστικές ουσίες είναι χημικά.
Αν μεταφέρουμε τα παγωτά στο σπίτι, τα βάζουμε αμέσως στον καταψύκτη. Η μεταφορά σε μεγάλες αποστάσεις πρέπει να γίνεται σε ισοθερμικές συσκευασίες.Προσοχή!!!
Τα παγωτά που έχουν λιώσει και ξαναπαγώσει δεν πρέπει να καταναλώνονται, γιατί είναι πιθανόν αλλοιωμένα.
Προσοχή στην παχυσαρκία, γιατί ένα κανονικό παγωτό δίνει περίπου 300 θερμίδες.
Τα παγωτά «light», που αναγράφουν ότι περιέχουν 0% λιπαρά και 0% ζάχαρη, δίνουν μέχρι και 200 θερμίδες, γιατί περιέχουν γλυκαντικές ουσίες. Αν έχουν επικάλυψη, οι θερμίδες αυξάνονται, γιατί περιέχουν και λιπαρά.Παρόλο που το παγωτό έχει θρεπτική αξία, δεν πρέπει να καταναλώνεται σε μεγάλες ποσότητες, καθώς είναι πλούσιο σε θερμίδες και μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση βάρους, γεγονός ιδιαίτερα επικίνδυνο για τα ήδη υπέρβαρα παιδιά.
Επίσης, οι γλυκαντικές ύλες που περιέχει το παγωτό μπορεί να συμβάλλουν και στην εμφάνιση τερηδόνας.
Τα παιδιά μπορούν να καταναλώνουν παγωτό 1-2 φορές την εβδομάδα, είτε σαν επιδόρπιο, είτε σαν μικρό γεύμα.
Αν θέλουμε το παιδί μας να εφοδιάζεται με πληθώρα θρεπτικών συστατικών, είναι προτιμότερο να παρασκευάζουμε σπιτικό παγωτό, επιλέγοντας τις καλύτερες πρώτες ύλες.
Αν η παρασκευή παγωτού δεν είναι εφικτή, καλό είναι να επιλέγουμε για τα παιδιά μας παγωτά χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά και ζάχαρη και χωρίς έντονο χρώμα, γιατί το χρώμα στα παγωτά είναι συνήθως αποτέλεσμα χρωστικών ουσιών. Μια καλή επιλογή είναι οι γρανίτες ή τα σορμπέ, που δεν περιέχουν σχεδόν καθόλου λιπαρά και είναι φτωχά σε θερμίδες. Τελευταία κυκλοφορούν παγωτά με μαύρο άνθρακα.

Το μαύρο χρώμα του φυτικού άνθρακα, αυτής της φυσικής χρωστικής, είναι εμφανές και μετά τη διαδικασία της πέψης και είναι απόλυτα φυσιολογικό να παρατηρηθούν κενώσεις μαύρου χρώματος μετά την κατανάλωση τροφών με φυτικό ενεργό άνθρακα. Το χρώμα των κενώσεων που ακολουθεί την κατανάλωση φυτικού ενεργού άνθρακα είναι σκούρο έως και μαύρο, όπως όμοια συμβαίνει και με την κατανάλωση παντζαριών ή άλλων τροφίμων με χρώμα, τα οποία χρωματίζουν τις κενώσεις.Υιοθετείστε μερικές από τις παρακάτω συμβουλές για να το απολαύσετε χωρίς ενοχές:
Μείνετε στη μία μερίδα παγωτού, η οποία αντιστοιχεί σε μισό φλιτζάνι.

Μειώστε την ποσότητα του παγωτού κατά λίγο και ανακατέψτε μερικά φρούτα. Τα φρούτα περιέχουν φυτικές ίνες που βοηθούν στην πιο αργή αύξηση του ζαχάρου.
Όταν θελήσετε να φάτε παγωτό, μειώστε την ποσότητα των υδατανθράκων στο προηγούμενο γεύμα. Θυμηθείτε βέβαια πως το παγωτό και τα υπόλοιπα γλυκά, περιέχουν «κενές θερμίδες», δηλαδή θερμίδες χωρίς σημνατικά θρεπτικά συστατικά όπως οι βιταμίνες. Συνεπώς δεν θα πρέπει να είναι προτεραιότητα ή καθημερινή συνήθεια.

Προτιμήστε παγωτά με απλές γεύσεις. Αποφύγετε παγωτά με κομμάτια σοκολάτας, μπισκότου ή σιρόπια. Επίσης το παγωτό γιαούρτι ή τα sorbet, δεν διαφέρουν σημαντικά από το κλασσικό παγωτό σε ότι αφορά την περιεκτικότητά τους σε υδατάνθρακες.Συμπερασματικά, το παγωτό αποτελεί μία γευστική απόλαυση, με υψηλή διατροφική αξία εφόσον καταναλώνεται με σύνεση και πάνω από όλα με προσοχή, ειδικά από ευαίσθητες ηλικιακά ομάδες, όπως είναι τα παιδιά.
Τρίτη, 17 Ιούλιος 2018 19:21
Η Eυγενία Μανωλίδου  βρισκόταν στην τριήρη ΟΛΥΜΠΙΑΣ, όταν κατά την αποβίβασή της από το ιστορικό πλοίο και κάτω από άγνωστες συνθήκες μέχρι στιγμής έπεσε στη θάλασσα.

Αμέσως, σύμφωνα με πληροφορίες, αξιωματικοί και ναύτες του Πολεμικού Ναυτικού κινητοποιήθηκαν αστραπιαία και λίγα δευτερόλεπτα μετά την έβγαλαν από τη θάλασσα!
Τρίτη, 17 Ιούλιος 2018 19:19
O Αργύρης Αγγέλου καλεσμένος στην εκπομπή «Καλοκαίρι μαζί στις 10» μίλησε για την πάρεα του "Παρά Πέντε" αλλά και για τις σχέσεις που είχαν μεταξύ τους οι ηθοποιοί.

«Η δικιά μου η βερσιόν είναι πως επειδή αυτή η σειρά πήγε πολύ καλά και αγαπήθηκε πολύ, καθετί που έχει πάει καλά και έχει αγαπηθεί πολύ, έχει από πίσω έναν μύθο και έχει ένα σούσουρο. Και τότε που παίζαμε στην σειρά ακούγονταν «τέρατα». Ότι ζητούσαμε πολλά λεφτά, ότι τσακωνόμασταν μεταξύ μας για το ποιος να είναι πρώτος και δεύτερος, ζήλιες κλπ. Καθετί που έχει κάνει επιτυχία, το βλέπω κι από άλλες επιτυχημένες δουλειές υπάρχει από πίσω ένα σούσουρο. Η αλήθεια ότι ποτέ δεν σφαχτήκαμε και δεν μπορώ να φανταστώ ότι θα είχα αρνητική σκέψη για οποιονδήποτε έχω ζήσει αυτή τη μοναδική εμπειρία στη ζωή μου. Τους θυμάμαι όλους τόσο έντονα και με τόση αγάπη. Ήταν δυο χρόνια γεμάτα με πολλή δουλειά και πολλή κούραση. Κανείς δεν μπορεί να φανταστεί πόση κούραση. Αλλά δεν φαινόταν γιατί το χαιρόμασταν», είπε χαρακτηριστικά ο ηθοποιός.
Τρίτη, 17 Ιούλιος 2018 18:27
Κάλεσμα για την ετήσια εκδήλωση που θα γίνει την Πέμπτη 19 Ιουλίου απευθύνει ο τεχνικός διευθυντής του Ποσειδώνα Καμισιανών/ Ραπανιανών, Δημήτρης Ανθούσης.
Στη δήλωσή του, υπόσχεται στον κόσμο μία όμορφη βραδιά στον προαύλιο χώρο της μεταφορικής Σκορδύλη στα Καμισιανά, παρέα με το συγκρότημα των Νίκου και Γιώργου Στρατάκη και με πολλές εκπλήξεις που έχει ετοιμάσει η ομάδα.

36360344 1071228333025144 513604133559730176 n


Αναλυτικά όσα αναφέρει ο ίδιος:
«Όλα κινούνται στο πλαίσιο μίας μεγάλης μουσικής βραδιάς όπως έχει συνηθίσει ο Ποσειδώνας Καμισιανών/ Ραπανιανών με πολύ κέφι, διασκέδαση και εκπλήξεις. Την Πέμπτη όλοι οι δρόμοι οδηγούν στον προαύλιο χώρο της μεταφορικής ΣΚΟΡΔΥΛΗ στην ετήσια γιορτή της ομάδας μας. Μία εκδήλωση αποκορύφωμα των προσπαθειών στην οποία θα διασκεδάσουμε μαζί με τον κόσμο που μας στηρίζει παραδοσιακά και θα περάσουμε μία όμορφη βραδιά, όπως έχουμε συνηθίσει.
Για εμάς έχοντας κάνει τα αδύνατα δυνατά το προηγούμενο διάστημα για να προετοιμάσουμε αυτή τη βραδιά να πάρει τον χαρακτήρα πολιτιστικού γεγονότος στην περιοχή και να είναι άρτια διοργανωμένη. Είναι μεγάλη τιμή η προσέλευση του κόσμου, όπου θα μας δώσει τη δυνατότητα να συνεχίσουμε και να ανεβάσουμε ένα σκαλοπάτι την ομάδα μας και τον μοναδικό συλλογικό φορέα των Καμισιανών /Ραπανιανών. Έτσι θα συνεχίσουμε με τον ίδιο ζήλο να τιμάμε την περιοχή και τους ανθρώπους που μας στηρίζουν ανεβάζοντας ακόμα περισσότερο την ομάδα μας. Την Πέμπτη όλοι οι δρόμοι οδηγούν προς το συγκρότημα του Νίκου και Γιώργου Στρατάκη σε μία όμορφη βραδιά που περιμένουμε να διασκεδάσουμε τους φίλους μας».

ΠΗΓΗ: athlitiko.gr
Τρίτη, 17 Ιούλιος 2018 18:13
Συνάντηση με τη Συντονιστική Επιτροπή των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων είχε σήμερα στην Πειραιώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου εμφανίστηκε με νέο λουκ. 
Ο πρόεδρος της ΝΔ προφανώς λόγω καλοκαιριού που επιβάλλει λίγη χαλάρωση, εμφανίστηκε στη συνάντηση με γένια λίγων ημερών τα οποία άλλαζαν κατά πολύ την εμφάνισή του. 

look2.jpg
Τρίτη, 17 Ιούλιος 2018 18:02
Στην... αγκάλη του Δημοσίου οδηγούνται πλέον εκατοντάδες χιλιάδες ακίνητα ιδιωτών, όχι γιατί οφείλουν κάποια δυσθεώρητα ποσά στην εφορία, αλλά απλώς και μόνον από τις αποποιήσεις κληρονομιών όπως αναφέρει η Καθημερινή.

Σύμφωνα με στοιχεία φορέων της αγοράς ακινήτων, υπολογίζεται ότι το 2017 οι αποποιήσεις κληρονομιών ξεπέρασαν τις 135.000, είτε λόγω αδυναμίας των κληρονόμων να πληρώσουν τον φόρο κληρονομιάς είτε επειδή εκτιμούν ότι δεν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν μελλοντικά στο κόστος κατοχής του ακινήτου, π.χ. λόγω υψηλού ΕΝΦΙΑ και συμπληρωματικού φόρου. 

Πρόκειται για χαρακτηριστικό δείγμα της απόγνωσης χιλιάδων νοικοκυριών, που, υπό το οικονομικό και φορολογικό βάρος που συνεπάγεται πλέον η κατοχή ακινήτου, σπεύδουν να το εκχωρήσουν στο δημόσιο δωρεάν!Την ίδια στιγμή, το μεγαλύτερο μέρος των κατοικιών της χώρας παραμένει απαξιωμένο, ενώ η απουσία αγοραστικής ζήτησης είναι δεδομένη.
Ετσι, δυσχεραίνεται ακόμα και το προφανές, δηλαδή η δυνατότητα των κληρονόμων να εντοπίσουν αγοραστή και, σε συνεννόηση μαζί του, να προχωρήσουν στην αποδοχή κληρονομιάς και έτσι να μπορέσουν να πωλήσουν τουλάχιστον το ακίνητό τους και να βελτιώσουν την οικονομική τους κατάσταση.

Σύμφωνα με τον ορκωτό εκτιμητή κ. Μπάμπη Χαραλαμπόπουλο, επιστημονικό σύμβουλο της Solum Property Solutions και πρώην πρόεδρο του Ελληνικού Ινστιτούτου Εκτιμητικής, «το ακίνητο αποτελεί πλέον άγος. Τα χρόνια της κρίσης οι κατοικίες έχασαν κατά μέσον όρο το 45% της αξίας τους και αυτή την περίοδο σημειώνεται μια σταθεροποιητική τάση».Υπενθυμίζεται ότι, με βάση πρόσφατα στοιχεία της Eurostat, προκύπτει πως η Ελλάδα είναι -μακράν της δεύτερης- η χώρα με τη μεγαλύτερη επιβάρυνση σε ό,τι αφορά τις δαπάνες στέγασης, καθώς ο αριθμός των Ελλήνων που είναι υπερβολικά επιβαρυμένος με δαπάνες στέγασης είναι τετραπλάσιος του ευρωπαϊκού μέσου όρου.

Συγκεκριμένα, το 2016, στην Ελλάδα το ποσοστό των νοικοκυριών τα οποία δαπανούν περισσότερο από το 40% του διαθέσιμου εισοδήματός τους για την κάλυψη αναγκών στέγασης ανήλθε σε 40,5%, τη στιγμή που ο ευρωπαϊκός μέσος όρος δεν ξεπερνάει το 11,1%.
Η εικόνα είναι σχεδόν αμετάβλητη την τελευταία τριετία, καθώς το 2015 το αντίστοιχο ποσοστό είχε ανέλθει σε 40,9%, έναντι 11,3% του μέσου όρου της Ε.Ε. και το 2014 σε 40,7% (11,5% στην Ε.Ε.).

Ως δαπάνες στέγασης λογίζονται ο φόρος ή το τέλος που συνδυάζεται με την κατοχή ακινήτου και όλα τα έξοδα για τη συντήρηση και τη διαμονή σε αυτό, όπως π.χ. θέρμανση, ηλεκτρικό ρεύμα, ύδρευση, τηλέφωνο κτλ.Σύμφωνα με τον κ. Χαραλαμπόπουλο, «έχουμε πλέον διαμορφωμένη μια αγορά δύο ταχυτήτων στην Ελλάδα.

Η πρώτη αφορά σε ξενοδοχεία, κατοικίες κατάλληλες για βραχυχρόνια μίσθωση, μονοκατοικίες σε περιοχές που δεν έχουν επηρεαστεί από την κρίση, όπως π.χ. η Μύκονος και η Σαντορίνη, σύγχρονα κτίρια αποθηκών και γραφεία πολύ υψηλών προδιαγραφών, που αποτελούν βασική επενδυτική επιλογή των ΑΕΕΑΠ.

Η δεύτερη ταχύτητα αφορά όλα τα υπόλοιπα χιλιάδες ακίνητα της χώρας, όπως π.χ. γραφεία και καταστήματα μεγάλης ηλικίας και σε σημεία χαμηλής εμπορικότητας, κατοικίες και παλιά βιομηχανοστάσια που μένουν στα αζήτητα.
Εν τω μεταξύ, ενόψει των νέων αντικειμενικών αξιών που θα ισχύσουν από τις αρχές του 2019, ο κ. Χαραλαμπόπουλος επισημαίνει ότι αυτό που πρέπει να εξετάσουν οι ενδιαφερόμενοι για γονικές παροχές, δωρεές και άλλες μεταβιβάσεις είναι αν η νέα τιμή ζώνης που έχει ανακοινωθεί είναι χαμηλότερη ή υψηλότερη από την παλαιά. «Αν είναι χαμηλότερη κάνουν τη μεταβίβαση από το νέο έτος, ενώ αν η νέα τιμή ζώνης είναι υψηλότερη κάνουν τη μεταβίβαση εντός του 2018», αναφέρει ο κ. Χαραλαμπόπουλος.
Τρίτη, 17 Ιούλιος 2018 17:35
Τον ίδιο τους τον γιο έφθασαν να καταγγείλουν και να μηνύσουν γονείς, μετά από επίθεση που δέχθηκαν από τον 20χρονο χθες τα ξημερώματα. Ο νεαρός φέρεται να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και συχνά να ξεσπά στους γονείς του, που δεν είναι η πρώτη φορά που περνούν το κατώφλι της Αστυνομίας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η οικογένεια από το Ανήλιο ζει τον δικό της «Γολγοθά». Ο 20χρονος φέρεται να έχει πέσει θύμα bullying στο σχολείο κι έκτοτε έχει αναπτύξει επιθετική συμπεριφορά στο σπίτι. Ποτέ βέβαια δεν είχε φθάσει να χτυπήσει τους γονείς του.
Για την επιθετική συμπεριφορά του 20χρονου, ο οποίος μάλιστα διέκοψε και το σχολείο, οι γονείς έχουν ζητήσει τρεις φορές εισαγγελική διαταγή για ακούσια νοσηλεία.
Πρόσφατα μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο νεαρός είχε νοσηλευτεί για διάστημα πέντε ημερών.

Χθες τα ξημερώματα, άγνωστο κάτω από ποιες συνθήκες, οι τόνοι ανέβηκαν και ο 20χρονος έφθασε να χειροδικήσει εναντίον των γονιών του, του 51χρονου πατέρα του και της 46χρονης μητέρας του.
Οι γονείς του 20χρονου κατήγγειλαν χθες το πρωί το συμβάν στην Αστυνομία και υπέβαλαν μήνυση εναντίον του γιου τους.Ο 20χρονος συνελήφθη και σήμερα πρόκειται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα Βόλου.

Πηγή: taxydromos.gr
Τρίτη, 17 Ιούλιος 2018 17:18
Συναγερμός σήμανε λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι στις πυροσβεστικές αρχές στα Χανιά εξαιτίας φωτιάς που εκδηλώθηκε στο Καλάμι, σε αίθριο χώρο κάτω από καντίνα που βρίσκεται στο πλάι της εθνικής οδού.

Στην περιοχή έσπευσε πυροσβεστική δύναμη αποτελούμενη από 6 πυροσβεστικά οχήματα με 12 πυροσβέστες με κύριο μέλημα, ήταν να μην επεκταθεί η φωτιά προς την εθνική οδό και την καντίνα. Ταυτόχρονα συνεργείο της ΔΕΗ διεκοψε την ηλεκτροδότηση στην περιοχή.
Η διελευση των οδηγών από το σημείο της Εθνικής Οδού γινόταν με μεγάλη προσοχή, καθώς ο καπνός έφθανε μέχρι τον δρόμο.
Αστυνομικοί της τροχαίας του ΒΟΑΚ ρύθμιζαν την κυκλοφορία, ενώ λίγο μετά τις 16.00 η φωτιά τέθηκε υπο μερικό έλεγχο.
Προανάκριση για τα αίτια εκδήλωσης της φωτιάς, διενεργεί το Ανακριτικό της πυροσβεστικής.
Πηγή:flashnews.gr
Τρίτη, 17 Ιούλιος 2018 15:40
Όλα ξεκίνησαν πριν από 24 χρόνια, το καλοκαίρι του 1995, όταν πλοίο της εταιρίας «άνοιξε» για πρώτη φορά οργανωμένα την ημερήσια κρουαζιέρα από την Κίσαμο Χανίων, στο θρυλικό νησί των πειρατών την Ήμερη Γραμβούσα και στην εξωτική λιμνοθάλασσα του Μπάλου.

Με πολύ δουλειά, μεράκι, ευθύνη και σεβασμό απέναντι στον επιβάτη και το περιβάλλον, η κρουαζιέρα αυτή στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία, με αποτέλεσμα την σταδιακή αύξηση της επισκεψιμότητας κάθε χρόνο.
32313410 2100432736638358 6130198910251040768 n
Έτσι, με την πάροδο του χρόνου η εταιρεία πρόσθεσε και άλλα πλοία για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών, ενώ μετά την παρέλευση δεκαετίας (2005), σύστησε την πρώτη  Κοινοπραξία Ναυτικών Εταιριών ΓΡΑΜΒΟΥΣΑ ΜΠΑΛΟΣ & ΣΙΑ  (GRAMVOUSA BALOS CRUISES).

Στη συνέχεια, πρόσθεσε την πειρατική ημερήσια κρουαζιέρα, καθώς και την συναρπαστική βραδινή κρουαζιέρα στον κόλπο της Σούδας Χανίων, ενώ αργότερα την ημερήσια κρουαζιέρα από την Ιεράπετρα Λασiθίου στο μαγευτικό νησί Χρυσή, καθώς και την ημερήσια κρουαζιέρα από τον Μακρύ Γιαλό Λασιθίου στο εξωτικό Κουφονήσι

Εξ αιτίας αυτής της ανάπτυξης της δραστηριότητάς , η κοινοπραξία  μετονομάστηκε σε  ΚΡΗΤΙΚΕΣ ΗΜΕΡΗΣΙΕΣ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΕΣ (CRETAN DAILY CRUISES) με έδρα την Κίσαμο Χανίων, ενώ ίδρυσε μία ακόμα κοινοπραξία με την ίδια έδρα, την ΧΡΥΣΗ ΗΜΕΡΗΣΙΕΣ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΕΣ (CHRISSI DAILY CRUISES) για τις δραστηριότητές μας στο Νομό Λασiθίου.  

Στόχος των έμπειρων στα ναυτιλιακά και τουριστικά δημιουργών της, ήταν από την αρχή και συνεχίζει να είναι μέχρι σήμερα, να προσφέρει ημερήσιες κρουαζιέρες, όπου θα συνδυάζεται το ενδιαφέρον, η ψυχαγωγία και το ασφαλές ταξίδι, με αρκετό χρόνο χαλάρωσης και εξερεύνησης μοναδικών προορισμών εξωτικής ομορφιάς. 

Η Γραμβούσα,  ο Μπάλος, η Χρυσή και το Κουφονήσι, είναι βιότοποι, περιοχές ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους, ενταγμένες στο Ευρωπαικό Πρόγραμμα NATURA 2000. Σήμερα, πάνω από δύο δεκαετίες μετά το πρώτο ταξίδι και μετά από εκατοντάδες χιλιάδες ευχαριστημένους επιβάτες, όλοι στη εταιρία είναι περήφανοι για την εξέχουσα θέση που έχε κερδίσει στον χώρο της ημερήσιας κρουαζιέρας.

Οι Κοινοπραξίες  είναι στην κορυφή των Επιβατηγών Τουριστικών Ημερόπλοιων στη χώρα μας, αφού αποτελούνται από εννέα (9) Ναυτικές Εταιρίες και έχουν στην πλοιοκτησία τους έντεκα (11) Επιβατηγά-Τουριστικά πλοία (200-1200 ατόμων).

Προσφέρει δεκάδες θέσεις εργασίας, ενισχύει την τοπική οικονομία, είναι χορηγός σε δραστηριότητες  πολιτισμικές, αθλητικές,  κοινωνικές και ενισχύουμε προσπάθειες διατήρησης της πολιτιστικής κληρονομιάς, συμβάλλοντας στην τουριστική προβολή της χώρας.

Στα πλοία εφαρμόζει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή λειτουργία τους, αλλά και για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος, σύμφωνα με την ισχύουσα Εθνική και Ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Διαθέτει μεγάλα πλοία με άνετους χώρους, ευγενικά πληρώματα, νόστιμη κουζίνα, άψογη εξυπηρέτηση, παιδότοπους και ψυχαγωγικό πρόγραμμα απασχόλησης των παιδιών, συνεχίζει να κάνει αυτό που ξέρουμε καλά, δηλαδή να προσφέρει με ασφάλεια  και ποιότητα, υπέροχα ταξίδια και αξέχαστες εμπειρίες διακοπών, σε επίγειους παραδείσους!                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                          ΚΕΝΤΡΙΚA ΓΡΑΦΕΙA & ΕΚΔΟΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Ηρώων Πολυτεχνείου 226 - Πύργος Κισάμου, Xανιά Κρήτης Τ.Κ. 73400  
Τηλ. 28220 - 22888/83311/24344, Φαξ 28220 - 83321/83316

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      


37173037 10156838718867125 8596933314223276032 n
Τρίτη, 17 Ιούλιος 2018 12:40
Στο «κυνήγι» των ιδιοκτητών ακινήτων που εκμισθώνουν τις κατοικίες τους μέσω των ηλεκτρονικών πλατφορμών τύπου Airbnb, Booking, Homeaway κλπ, αλλά δεν δηλώνουν στην Εφορία τα μισθώματα που εισπράττουν, έχουν αποδυθεί τους τελευταίους μήνες αρκετοί ελεγκτές της ΑΑΔΕ, είτε παριστάνοντας τους πελάτες είτε μέσω διασταυρώσεων με τα εμβάσματα που έχουν σταλεί στους κατόχους ακινήτων από τις ψηφιακές πλατφόρμες διαμοιρασμού.

Το τελευταίο είναι ιδιαίτερα εύκολο, καθώς το υπουργείο Οικονομικών έχει συνάψει συνεργασία με τις τρεις σημαντικότερες ιστοσελίδες βραχυχρόνιων μισθώσεων ακινήτων και έτσι μπορεί να γνωρίζει ανά πάσα στιγμή σε ποιους ιδιοκτήτες ακινήτων και πόσα χρήματα σε εμβάσματα αποστέλλονται κάθε φορά για συμβάσεις που έχουν υπογράψει με εκμισθωτές. 

Όπως δήλωσε πρόσφατα η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου οι υπόχρεοι ιδιοκτήτες ακινήτων που χρησιμοποιούν τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες διαμοιρασμού θα πρέπει να δηλώνουν  στις  δηλώσεις εισοδήματος «όλες τις εισπράξεις από τα μισθωτήρια που έχουν κάνει και έτσι θα φορολογούνται όπως όσοι  ιδιοκτήτες ακινήτων προχωρούν στη σύναψη συμβολαίων με   «παραδοσιακές« εκμισθώσεις ακινήτων».

Ως γνωστόν, τα εισοδήματα από ενοίκια μέχρι 12.000 ευρώ φορολογούνται με συντελεστή 15%, από 12.001-35.000 με συντελεστή 35% και για εισοδήματα άνω των 35.001 ευρώ με 45%.Έτσι, εκτός από τους παραδοσιακούς κατόχους ακινήτων, τα εισοδήματά τους από τις βραχυχρόνιες μισθώσεις μέσω Airbnb και άλλων  ιστοσελίδων διαμοιρασμού θα πρέπει να δηλώσουν στις δηλώσεις εισοδήματος και όσοι ιδιοκτήτες ακινήτων εισέπραξαν το 2017 μισθώματα μέσω Airbnb, Booking, Homeaway κλπ.

Αν δεν το πράξουν, σύμφωνα με τον νόμο, θα τους επιβληθεί πρόστιμο 5.000 ευρώ.Το ίδιο πρόστιμο θα πληρώσουν και όσοι ιδιοκτήτες ακινήτων -όταν ανοίξει όπως αναμένεται μέχρι τέλος του μήνα από την ΑΑΔΕ η ηλεκτρονική πλατφόρμα εγγραφής τους σε ειδικό μητρώο- δεν σπεύσουν να δηλώσουν τα ακίνητα που εκμισθώνουν μέσω βραχυχρόνιων μισθώσεων αλλά και τις συμβάσεις που συνάπτουν από τις αρχές του 2018 με ενοικιαστές.
Ηδη, όπως ανακοινώθηκε από την ΑΑΔΕ, οι διασταυρώσεις έφεραν τα πρώτα αποτελέσματα, καθώς 55 ιδιοκτήτες ακινήτων που μίσθωναν τα ακίνητά τους μέσω της Airbnb  πιάστηκαν στα «πράσα» και υποχρεώθηκαν να δηλώσουν 920.000 ευρώ πρόσθετα αδήλωτα εισοδήματα καταβάλλοντας πρόσθετο φόρο εισοδήματος 200.000 ευρώ.

Η έκρηξη που καταγράφεται στις εγγραφές ακινήτων στις ηλεκτρονικές πλατφόρμες βραχυχρόνιων μισθώσεων αποτυπώνεται σε έναν αριθμό που αγγίζει τα 42.000 ακίνητα με τα έσοδα από τη  διαμονή να αγγίζουν τα 860 εκατομμύρια ευρώ, ενώ αυτή τη στιγμή είναι ενεργές 6.500 αγγελίες εκμίσθωσης ακινήτων.
Τρίτη, 17 Ιούλιος 2018 12:36
Μικρή άνοδο παρουσιάζουν αυτές τις µέρες οι τιµές του ελαιολάδου µε την αγορά να αγγίζει τα 3,20 ευρώ το κιλό στην περιοχή της Λακωνίας, σύµφωνα µε ασφαλείς πληροφορίες από τον διευθυντή του Αγροτικού Συνεταιρισµού Μολάων – Πακίων, Παναγιώτη Ντανάκα.
Όπως µάλιστα τόνισε ο κ. Ντανάκας, «λόγω της έλλειψης καλών ελαιολάδων από τη γειτονική Ιταλία, µπορεί µέχρι το τέλος του Ιουλίου να δούµε και µεγαλύτερη τιµή».


Η ανοδική τάση στις τιµές του ελαιολάδου είχε ξεκινήσει ήδη πριν από δυο εβδοµάδες, όταν σύµφωνα µε ρεπορτάζ της εφηµερίδας Agrenda προσέγγιζε τα 3,15 ευρώ το κιλό. Την ίδια στιγμή στην Κρήτη, όπως έγινε γνωστό, η τιμή του ελαιολάδου ξεπέρασε για πρώτη φορά μετά από αρκετό καιρό το ψυχολογικό  φράγμα των 3 ευρώ το κιλό.
Συγκεκριμένα, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Εμπάρου Ηρακλείου μέσα από διαγωνισμό που έκανε στις  6 Ιουλίου κατάφερε να πουλήσει ελαιόλαδο, ποσότητας 125 τόνων, προς 3.10 ευρώ το κιλό.
Σημειωτέον ότι η ΕΕ σηµείωσε αύξηση των εισαγωγών της κατά 73% από τρίτες χώρες, σε σχέση µε πέρυσι, µειώνοντας παράλληλα το εσωτερικό εµπόριο κατά 11%. Τα στοιχεία που συγκεντρώνει το ∆ιεθνές Συµβούλιο Ελαιολάδου (IOC) στη νέα του έκθεση αντανακλούν µια κινητικότητα στις οχτώ βασικές αγορές.
Τον Μάρτιο του 2018 ο συνολικός όγκος ελαιολάδου και πυρηνελαίου που εισάχθηκε στις αγορές της ΕΕ, των ΗΠΑ, του Καναδά, της Αυστραλίας, της Βραζιλίας, της Κίνας, της Ρωσίας και της Ιαπωνίας έφτασε τους 162.343,6 τόνους, όταν την ίδια περίοδο πέρυσι έφτανε µετά βίας τους 160.000. Την σηµαντικότερη µεταβολή παρουσιάζει η αγορά της Βραζιλίας, όπου σηµειώνεται µια αύξηση στις εισαγωγές της τάξης του 29%.

ΠΗΓΗ: agronews.gr
Τρίτη, 17 Ιούλιος 2018 12:30
Μπορεί στον Παναθηναϊκό να έχουν δώσει ιδιαίτερο βάρος στην προσθήκη βάθος στην επίθεση, ωστόσο παρόμοιες ανάγκες -σε μικρότερο βαθμό- εντοπίστηκαν από τον Γιώργο Δώνη και τους συνεργάτες του και στην γραμμή άμυνας.
Το «τριφύλλι» βρίσκεται σε αναζήτηση ποδοσφαιριστών οι οποίοι πληρούν τα μεταγραφικά κριτήρια που τέθηκαν λόγω των περιορισμών, προκειμένου να αυξήσουν τις διαθέσιμες επιλογές του Δώνη κατά τη διάρκεια της σεζόν.
Ψηλά στην «πράσινη» λίστα βρίσκεται η περίπτωση του 23χρονου Νώντα Παντελάκη, ο οποίος πέρσι αγωνίστηκε στον Κισαμικό.

Παράλληλα, στον Παναθηναϊκό παρακολουθούν την περίπτωση του Πραξιτέλη Βούρου του ΑΠΟΕΛ. Μια υπόθεση η οποία έχει αρκετές δυσκολίες, καθώς για να προχωρήσει το θέμα θα πρέπει να ξεκαθαριστεί το τι συμβαίνει με τη ρήτρα που του έχει τοποθετήσει ο Ολυμπιακός.

ΠΗΓΗ: http://panathinaikos24.gr
Τρίτη, 17 Ιούλιος 2018 12:23
"Σταματήστε τη δυσφήμιση των Μαλίων βάζοντας τέλος στην εκχυδαϊσμένη μορφή του τουρισμού που διαφημίζει τις διακοπές “στα άκρα”. Εσεις έχετε τη μεγαλύτερη ευθύνη γι’ αυτή την κατάσταση”.
Το τοπικό συμβούλιο της Δημοτικής Ενότητας Μαλίων του Δήμου Χερσονήσου σε ιδιαίτερα επικριτική επιστολή του μεταξύ άλλων προς τους κορυφαίους τουρ οπερέιτορ TUI και Thomas Cook τούς θέτει προ των ευθυνών τους για αυτή την “ανορθογραφία” όπως την ονομάζει, του καλοκαιριού, που καταστρέφει τη φήμη μιας ολόκληρης περιοχής. 

Πάρτι οργίων
Μόλις χθες η Daily Star παρουσίασε εκτενές ρεπορτάζ με θέμα τον “εξωφρενικό τουρισμό των Μαλίων” και φωτογραφικό υλικό για τα όσα διαδραματίζονται με πρωταγωνιστές μεθυσμένους νέους τουρίστες. 
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, καλούνται όλοι να συμμετέχουν στο μεγάλο πάρτι του Αυγούστου όπου η διασκέδαση φτάνει στα άκρα.

Η επιστολή και στον CEO της Thomas Cook
Ο πρώην πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου Νικηφόρος Λαμπρινός παρέδωσε την επιστολή και στον διευθύνοντα σύμβουλο της Thomas Cook Peter Fankhauser ο οποίος επισκέφθηκε στις 19 Ιουνίου τη Χερσόνησο.“Ο αριθμός αυτής της κατηγορίας των τουριστών από τις 14.000 έχει μειωθεί στις 6.000-7.000, το πρόβλημα ωστόσο υπάρχει και είναι σοβαρό” είπε στην εφημερίδα Πατρίς ο κ. Λαμπρινός. Ο ίδιος υπογράμμισε ότι επιβάλλεται να γίνει σοβαρή προσπάθεια απ’ όλους τους αρμόδιους φορείς σε 3 χρόνια να μην φιλοξενούμε τέτοιου είδους τουρίστες στην περιοχή μας”.

“Φταίτε και εσείς  και εμείς”
Στην επιστολή τονίζεται: “Έχουν συμπληρωθεί 25 (είκοσι πέντε) και πλέον χρόνια που προωθείτε και διακινείτε στα Μάλια και αυτό το είδος τουρισμού, και μάλιστα του σκληρού πυρήνα των νεαρών Βρετανών clubbers που διαβιούν ως μεθυσμένοι ταραχοποιοί.
Οι ξεναγοί σας περαιτέρω χειραγωγούν και καλλιεργούν στους νεαρούς αυτούς τουρίστες την βεβαιότητα ότι στα Μάλια όλα επιτρέπονται, ότι δεν υπάρχουν όρια στη διασκέδαση, ότι μπορούν να ζουν λίγες μέρες διακοπών στα άκρα, χωρίς τον φόβο ότι θα υποστούν τις συνέπειες των πράξεων τους.

Επιπροσθέτως οργανωμένες ολονύχτιες «περιηγήσεις» σε μπαρ (bar crawls) και η αθρόα επικίνδυνη χρήση τετράτροχων οχημάτων ως extreme sports στους δρόμους των Μαλίων, προκαλούν μείζονα ζητήματα δημόσιας τάξης, ασφάλειας και κοινωνικής ηρεμίας.
Τα προβλήματα αυτά επιτείνονται, αφού στον προορισμό των Μαλίων διακινούνται και άλλες κατηγορίες κανονικών τουριστών που είναι και η πλειοφηφία, ενώ δραστηριοποιούνται και επιχειρήσεις που δεν εξυπηρετούν αυτή την μορφή τουρισμού, δηλαδή του φθηνού και κακής ποιότητας αλκοόλ, ηχορύπανσης, άγρας πελατών, παραισθησιογόνων ουσιών και άναρχης διασκέδασης.
Οπότε στην περίπτωση αυτή ουσιαστικά δεν μιλάμε για τουρισμό αλλά για τον εκχυδαϊσμό του.
Τίθεται λοιπόν θέμα στα Μάλια για δύο βασικά ανθρώπινα δικαιώματα, του να κοιμάται κανείς αδιατάρακτα την νύχτα και να κυκλοφορεί με ασφάλεια στους δρόμους.
Πέρα από τις πολυάριθμες υλικές ζημιές και φθορές σε δημόσια και ιδιωτική περιουσία, έχουν συμβεί και τραυματισμοί, θάνατοι, φόνοι, εξαφανίσεις”.

Το έγγραφο συνεχίζει ως εξής: “Αυτή την αδιάκοπη παραβατικότητα, αυτή την «ανορθογραφία», δεν μπορούμε να αποδεχθούμε σαν καθημερινότητα το τρίμηνο του καλοκαιριού. Αυτό το “στίγμα”, αυτός ο κύκλος της υποβάθμιαης πρέπει ιστορικά να κλείσει και ήδη έχει αργήσει πάρα πολύ. Εικόνες ντροπής κάνουν τον γύρο του κόσμου, διασύροντας τα Μάλια, ανήκεστες βλάβες στη φήμη, την ποιοτική ανάπτυξη, στην ανταγωνιστικότητα, στον κοινωνικό ιστό, για τις οποίες και ρητά επιφυλασσόμαστε.
Πρέπει η γίνει αντιληπτό από όλους τους τουριστικούς επιχειρηματίες, ανεξαρτήτως μεγέθους, ότι στον τουρισμό μετράει σημαντικά ο προορισμός και η φήμη του. Καμία τουριστική επένδυση δεν μπορεί να αποδώσει τα μέγιστα, εάν ο προορισμός είναι δυσφημισμένος.
Για όλες αυτές τις ανωτέρω επιγραμματικά και με μεγάλη επιείκεια περιγραφείσες καταστάσεις, έχει αποδειχθεί διαχρονικά ότι δεν είναι διαχειρίσιμες ούτε προληπτικά ούτε κατασταλτικά και υπάρχουν ευθύνες που δεν μπορεί πάντα να μένουν «ορφανές».
Το μεγαλύτερο μέρος των ευθυνών πρωτογενώς βαρύνει εσάς, αλλά και εμάς για να κάνουμε την αναγκαία αυτοκριτική, που ως τοπική κοινωνία και συντεταγμένη πολιτεία δεν επιδείξαμε μηδενική ανοχή”.

“Θέλουμε να δούμε αλλαγές το 2019”
Το τοπικό συμβούλιο της Δημοτικής Ενότητας Μαλίων του Δήμου Χερσονήσου υπογραμμίζει:“Επειδή είστε οι μεγαλύτεροι ταξιδιωτικοί οργανισμοί στην Ευρώπη με σημαντική προσφορά στον Τουρισμό της χώρας και στο πλαίσιο εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, οφείλετε μετά από τόσα χρόνια εκμετάλλευσης, να αντικαταστήσετε αυτό το είδος τουρισμού ώστε αυτό να είναι αισθητό και μετρήσιμο μέσα στο 2019, δίνοντας πρώτοι τον τόνο της αλλαγής, για να ακολουθήσουν και οι μικρότεροι tour operators. Είναι το ελάχιστο που μπορείτε να κάνετε.
Δεν αρκεί να ερμηνεύουμε απαράδεκτες καταστάσεις, το θέμα είναι να τις αλλάξουμε. Πιστεύουμε ότι στην προσπάθεια των Μαλίων να ξανατοποθετηθούν στον τουριστικό χάρτη με παροχή ολοένα ποιοτικότερων υπηρεσιών και εγκαταστάσεων, γεγονός που ήδη έχει ξεκινήσει να είναι ορατό τα τελευταία χρόνια, θα θέλετε να συμμετέχετε και εσείς σε ό,τι σας αφορά”.

Και καταλήγει: “Δεν μπορούμε βέβαια σε μια ελεύθερη οικονομία να απαγορεύσουμε το συγκεκριμένο είδος τουρισμού, αλλά δεν παύει η παρούσα επιστολή που υπογράφεται από όλες τις τοπικές συλλογικότητες των Μαλίων εκφράζοντας την μεγάλη πλειοψηφία της τοπικής κοινωνίας, να έχει μεγάλο ηθικό βάρος.
Βαδίζοντας προς το 2020, προβάλλει ένα leadership για τον τουρισμό: ο τουρισμός είναι αυτός που δείχνει τις νέες αναπτυξιακές και επενδυτικές κατευθύνσεις για το σύνολο της ελληνικής οικονομίας. Τα Μάλια έχουν όλα τα προσόντα και αξίζουν να συμβαδίζουν σε αυτή την κατεύθυνση, χωρίς τα βαρίδια του παρελθόντος”.

ΠΗΓΗ: tornosnews.gr
Τρίτη, 17 Ιούλιος 2018 12:14
Η ΕΡΤ μπορεί να ήταν ο μοναδικός τηλεοπτικός οργανισμός που πρόβαλε το Μουντιάλ της Ρωσίας στην χώρα μας, ωστόσο κατάφερε να σημειώσει ζημιά που ξεπερνά τα 2 εκατ. ευρώ.
Συγκεκριμένα όπως αναφέρει το left.gr στον απολογισμό για το Παγκόσμιο Κύπελλο, η Δημόσια Τηλεόραση βλέπει τα έσοδά της να ανέρχονται κατ εκτίμηση στα 7,3 εκατ. ευρώ και όσον αφορά την τηλεθέαση να ανέρχεται στην δεύτερη θέση.
Ωστόσο η ΕΡΤ είχε δώσει για τα δικαιώματα του Μουντιάλ το ποσό των 10 εκατ. ευρώ, κάτι που σημαίνει πως η ζημιά φτάνει τα 2,7 εκατ. ευρώ.
Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό εάν στο ποσό αυτό συμπεριλαμβάνονται και τα έξοδα των αποστολών που είχε η ΕΡΤ στην Ρωσία για την κάλυψη των αγώνων.
Υπενθυμίζεται πως την προβολή του Μουντιάλ διεκδικούσαν τόσο ο ΑΝΤ1 όσο και ο ΣΚΑΪ, ενώ το καλοκαίρι που μας πέρασε είχε πέσει στο τραπέζι και η ιδέα της συνδιαχείρισης του προϊόντος την οποία και απέρριψε ο Βασίλης Κωστόπουλος όταν ανέλαβε τα ηνία της ΕΡΤ.
Ο ΑΝΤ1 επανήλθε με νέα πρόταση τον Μάιο, αλλά η ΕΡΤ ήταν και πάλι αρνητική στη συνεκμετάλλευση των αγώνων.
Τρίτη, 17 Ιούλιος 2018 11:55
Ενα σπάνιο φαινόμενο καταγράφηκε στον Κουτσουρά, στην Ιεράπετρα από έναν πολίτη.
Ένας υδροσίφωνας σχηματίστηκε στη θάλασσα, όπως μπορεί να δει κανείς από το βίντεο που δημοσιεύει σήμερα το ekriti.gr
Οι υδροσίφωνες
Έχουν παρατηρηθεί τα τελευταία χρόνια στην χώρα μας. Μέχρι σήμερα πιστεύαμε ότι συμβαίνουν στις τροπικές περιοχές, και ότι μπορούν εποχιακά να εμφανίζονται σε εύκρατες περιοχές σε όλο τον κόσμο, όπως στην δυτική ακτή της Ευρώπης, καθώς και τα βρετανικά νησιά και αρκετές περιοχές της Μεσογείου και της Βαλτικής Θάλασσας.
Όμως καθώς οι θάλασσες μας θα θερμαίνονται περισσότερο λόγω της κλιματικής αλλαγής τόσο περισσότερο θα μας απασχολούν στο απώτερο μέλλον.

Πρόκειται για ένα φαινόμενο που αφήνει πίσω του τρομερές ζημιές και δεν περιορίζεται μόνο στο αλμυρό νερό. Πολλοί υδροσίφωνες έχουν αναφερθεί σε λίμνες και ποτάμια συμπεριλαμβανομένων των Μεγάλων Λιμνών και του Ποταμού St. Lawrence River.
Οι υδροσίφωνες (Waterspout) είναι στροβιλιζόμενες δίνες αέρα σε επαφή με το έδαφος οι οποίες "κρέμονται" κάτω από κυρίως καταιγιδοφόρα νέφη προκαλώντας υλικές ζημιές ή ακόμα απειλώντας και ανθρώπινες ζωές στο πέρασμα τους.
Οι στροβιλιζόμενες αέριες δίνες όταν συμβαίνουν στην ξηρά αποκαλούνται ανεμοστρόβιλοι(Tornado).
Οι ισχυροί υδροσίφωνες είναι μία απειλή για τα σκάφη(αέρα&ξηράς) και τους κολυμβητές. Εάν ποτέ τους συναντήσετε πρέπει να κρατήσετε μια σημαντική απόσταση από αυτά τα φαινόμενα και να είστε πάντα σε εγρήγορση μέσα από τα δελτία καιρού. 
Τρίτη, 17 Ιούλιος 2018 10:50
Δεν πραγματοποιήθηκε, λόγω μη απαρτίας, η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κισάμου που είχε προγραμματιστεί για την Δευτέρα 16 Ιουλίου (δείγμα κι αυτό του... ενδιαφέροντος της πλειοψηφίας του Δ.Σ.!)
Μια ακόμη... προσπάθεια θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα 23 Ιουλίου, με τα ίδια περίπου θέματα ημερήσιας διάταξης (έχουν προστεθεί τρία ακόμη).
Πάντως, με δεδομένο ότι η συνεδρίαση θα ξεκινήσει στις 9 μ.μ. και τα θέματα ημερήσιας διάταξης είναι 21 (!!!), απορίας άξιον είναι τι ώρα θα ολοκληρωθεί η συνεδρίαση...

Τα θέματα είναι τα εξής:

1. Διόρθωση της υπ. αρ. 116/18 απόφασης Δ.Σ. (Μόνο αλλαγή Κ.Α).
 1. Επιχορήγηση Ιεράς Μητρόπολης Κισάμου & Σελίνου.
 2. Έγκριση μελέτης έργου: "Ανάπλαση πλατείας Δημαρχείου για τοποθέτηση ανδριάντα Ειρηναίου Γαλανάκη".
 3. Εισήγηση για άδεια ίδρυσης και λειτουργίας Δημοτικών Παιδικών Σταθμών Δήμου Κισάμου.
 4. Συζήτηση για θέματα Κέντρου Υγείας Κισάμου.
 5. Έγκριση της υπ. αρ. 21/2018 απόφασης Κοινωφελούς Επιχείρησης. (τροποποίηση προϋπολογισμού).
 6. Έγκριση της υπ. αρ. 24/2018 απόφασης Κοινωφελούς Επιχείρησης. (Οικονομικές καταστάσεις 2017)
 7. Σύσταση επιτροπής επίλυσης φορολογικών διαφορών.
 8. Απόφαση για το έργο: "Βελτιώσεις υποδομών (Οδοποιίας - Υδρευσης-Αποχέτευσης).
 9. Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής & οριστικής παραλαβής έργου: "Ανάπλαση Οικισμού Χαιρεθιανών".
 10. Υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης με Δήμο Χανίων για την πράξη: "Αξιοποίηση καινοτόμων εφαρμογών Τ.Π.Ε για την ανάδειξη του Τουριστικού και Πολιτιστικού πλούτου των Χανίων".
 11. Υποβολή πρότασης στο πλαίσιο της πρόσκλησης ΕΤΠΑ - 29 με τίτλο: "Ψηφιακή παρουσίαση της ιστορίας του Δήμου Κισάμου & Δράσεις ηλεκτρονικής τουριστικής προβολής".
 12. Υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης με ΔΗΠΕΘΕΚ ΑΕ. ΟΤΑ.
 13. Έγκριση παραλαβής υπηρεσιών.
 14. Εγκρίσεις δαπανών πολιτιστικών εκδηλώσεων.
 15. Απαλλαγή προσαυξήσεων από οφειλέτες σύμφωνα με το αρ. 174 παρ. 3α Ν. 3463/2006 (Λόγω μη ενημέρωσης).
 16. Διαγραφές τελών αποχέτευσης (Εισήγηση οικονομικής Υπηρεσίας).
 17. Ανάκληση του υπ. αρ. 12481/19-10-2009 συμβολαίου παραχώρησης σε κοινή χρήση Δήμητρας Κακαουνάκη.
 18. Έγκριση δικαιωμάτων διέλευσης ΟΤΕ Α.Ε.
 19. Ενημέρωση για τον Μαραθώνιο Κρήτης 2018.
 20. Λειτουργία Μονομετοχικής Α.Ε.
Τρίτη, 17 Ιούλιος 2018 10:26
Καμίνι σήμερα η Κρήτη με θερμοκρασίες που στα νότια και στην ενδοχώρα του νησιού θα ξεπεράσουν τους 37 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε την πρόγνωση ανά νομό:
Nομός Ηρακλείου

Καθόλη τη διάρκεια της μέρας προβλέπεται καλός καιρός. Άνεμος μεταβλητός 1 έως 3 μποφόρ απο ΒΒΑ έως ΒΒΔ διευθύνσεις. H Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 34 βαθμούς Κελσίου και στα νότια θα φτάσει τους 37, ενώ στα ορεινά από 24 έως 31 βαθμούς Κελσίου

Νομός Λασιθίου

Καθόλη τη διάρκεια της μέρας προβλέπεται καλός καιρός. Άνεμος μεταβλητός 1 έως 3 μποφόρ απο Β έως ΝΑ διευθύνσεις. H Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 34 βαθμούς Κελσίου, στα νότια θα ανέβει 2 με 3 βαθμούς πιο ψηλά, ενώ στα ορεινά από 22 έως 29 βαθμούς Κελσίου

Νομός Ρεθύμνου

Καθόλη τη διάρκεια της μέρας προβλέπεται καλός καιρός. Άνεμος μεταβλητός 1 έως 2 μποφόρ απο ΒΒΑ έως ΒΒΔ διευθύνσεις. H Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 31 βαθμούς Κελσίου, στα νότια και στην ενδοχώρα θα αγγίξει τους 37, ενώ στα ορεινά από 24 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Νομός Χανίων

Καθόλη τη διάρκεια της μέρας προβλέπεται καλός καιρός. Oι άνεμοι θα πνέουν ΔΝΔ έως ΔΒΔ, εντάσεως από 1 έως 4 μποφόρ. H Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 27 έως 33 βαθμούς Κελσίου και στα νότια θα ξεπεράσει τους 36, ενώ στα ορεινά από 22 έως 31 βαθμούς Κελσίου
Τρίτη, 17 Ιούλιος 2018 09:39
Για 11η συνεχόμενη χρονιά, η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Κισάμου συνεχίζει την προσπάθεια ανάδειξης του πολιτισμού, των μοναδικών συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής και των τοπικών προϊόντων μέσω του θεσμού του φεστιβάλ Κισσαμίτικης κουλτούρας.

Το 11ο Φεστιβάλ Κισαμίτικης κουλτούρας θα πραγματοποιηθεί από 10 έως και 19 Αυγούστου σε Δημοτικό χώρο (Ο.Τ 256) πλησίον παραλίας Δημοτικού Σταδίου.
Παραδοσιακά κρητικά προϊόντα, είδη λαϊκής τέχνης από επαγγελματίες παραγωγούς του πρωτογενή τομέα οι οποίοι εκθέτουν τα προϊόντα τους στο κοινό παρουσιάζοντας την παράδοση, τη γεύση και τη μοναδικότητα των Κρητικών προϊόντων.
Στο Φεστιβάλ μπορούν να συμμετάσχουν Βιοτέχνες, Συνεταιρισμοί, Παραγωγοί, Πολιτιστικοί Σύλλογοι και Δήμοι.

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν θα πρέπει να απευθυνθούν στην Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Κισάμου έως 31 Ιουλίου.
Δηλώσεις συμμετοχής – πληροφορίες: ΚΕΔΗΚ Βίκυ Μαρακάκη, τηλ. 28223 - 40.200, fax: 28220 - 22.121, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Τρίτη, 17 Ιούλιος 2018 09:04
Δεν «βλέπει» πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν συζητά να κατέβει ως δήμαρχος στην Αθήνα ή στα Χανιά, όπως έχει γραφτεί.
Με δηλώσεις του σήμερα από τα Χανιά, ο κ. Θεοδωράκης τόνισε ότι το Σεπτέμβριο το κόμμα του θα παρουσιάσει την νέα του πρόταση στον ελληνικό λαό, που όπως είπε, θα απαντά στα προβλήματα που σήμερα αντιμετωπίζει η χώρα.Ο κ. Θεοδωράκης δήλωσε πως «το Ποτάμι έχει αποφασίσει να δουλέψει πολύ το καλοκαίρι για να είναι έτοιμο τον Σεπτέμβριο να δώσει στον ελληνικό λαό μια καινούργια πρόταση με τα παλιά του στοιχεία, αλλά και τα νέα, που απαιτούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα».

Απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών ανέφερε: «Έχω πει ότι οι εκλογές είναι πολύ πιθανόν να γίνουν τον Μάιο, αλλά μην αποκλείετε και του χρόνου τον Σεπτέμβριο, καθότι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχουν αποφασίσει να εξαντλήσουν με κάθε τρόπο όλα τα περιθώρια. Όπως συμβαίνει εδώ που τα λέμε με όλες τις κυβερνήσεις».
Ο επικεφαλής του Ποταμιού επανέλαβε: «Δεν νομίζω ότι θα έχουμε έκτακτες εκλογές το φθινόπωρο, αλλά σε κάθε περίπτωση εμείς πρέπει να είμαστε έτοιμοι - σας είπα - με μια δυναμική καινοτόμα πρόταση, η οποία θα δώσει απαντήσεις στα καινούργια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος και η χώρα».
Οπως είπε «η χώρα μπορεί να βγαίνει από τα μνημόνια στις 20 Αυγούστου, αλλά μπαίνει σε ένα στενό διάδρομο που δεν οδηγεί απαραίτητα στην ανάπτυξη. Θα πρέπει να γίνουν πολλές προσπάθειες, πολλές συνετές πρωτοβουλίες για να έχουμε πραγματική ανάπτυξη μετά τις 20 Αυγούστου».

Απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος δήμαρχος στα Χανιά, αλλά και σε δημοσιεύματα που τον φέρουν να είναι υποψήφιος για το δήμο της Αθήνας δήλωσε: «Έχουν γραφτεί και για τα Χανιά και κυρίως για την Αθήνα. Δεν είναι κάτι που συζητώ, γιατί η δουλειά που έχουμε να κάνουμε στο Ποτάμι είναι πολύ σημαντική και δεν έχω σκοπό να την εγκαταλείψω».
Τρίτη, 17 Ιούλιος 2018 09:00
Την ενισχυμένη τουριστική συνεργασία μεταξύ της Γερμανίας και της Περιφέρειας Κρήτης ανέδειξε ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης στη διάρκεια συνάντησης που είχε με τον υπουργό Οικονομίας, Τουρισμού, Εργασίας και Υγείας του Μεκλεμβούργου - Δυτικής Πομερανίας Harry Glawe,
Όπως τόνισε ο υπουργός η Κρήτη είναι ένας πολύ σημαντικός τουριστικός προορισμός για τους Γερμανούς.
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με εκτιμήσεις οι Γερμανοί επισκέπτες στην Κρήτη θα ξεπεράσουν το 1 εκατ. στη διάρκεια του 2018.
Επίσης έκαναν γνωστό ότι στη μεγαλύτερη έκθεση τουρισμού στο Βερολίνο, την ΙΤΒ, τον Μάρτιο του 2019, η Κρήτη θα συμμετέχει ως επίσημος «εταίρος» του Μεκλεμβούργου - Δυτικής Πομερανίας.
Τρίτη, 17 Ιούλιος 2018 08:48
Αποτελεί το απόλυτο φρούτο του καλοκαιριού, το οποίο, εκτός από δροσιστικό, γλυκό και νόστιμο είναι «φορτωμένο» με πολλές βιταμίνες οι οποίες όχι μόνο θα τονώνουν τον οργανισμό σου, αλλά θα τον προστατεύουν και θα τον κρατήσουν ενυδατωμένο.
Το «θαυματουργό» φρούτο του καλοκαιριού, εμπεριέχει β-καροτένιο, ένα αντιγηραντικό συστατικό ανώτερης τάξης, το οποίο ενυδατώνει το δέρμα, καθώς και βιταμίνη C, η οποία διατηρεί και αυξάνει την ποσότητα κολλαγόνου που έχει ο οργανισμός.

Προστασία από το κρυολόγημα
Κι όμως μπορεί να τρώμε καρπούζι το καλοκαίρι, αλλά αυτά μας προετοιμάζουν για το χειμώνα. Ο λόγος είναι και εδώ το λυκοπένιο, καθώς η ουσία αυτή δυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα, πράγμα που σημαίνει πως δεν είμαστε τόσο επιρρεπείς σε κρυολογήματα.

Προστατεύει τις αρθρώσεις και τους μυς
Πέρα πάντως από τα παιδιά και όσους προσέχουν τη διατροφή τους, το καρπούζι έχει μεγάλα οφέλη και για τους αθλητές κι αυτό γιατί είναι πλούσιο σε κάλιο που σημαίνει πως βοηθά τους μυς να επανέλθουν μετά από μία εξαντλητική προπόνηση. Επιπλέον προστατεύει τις αρθρώσεις, καθώς το κάλιο βοηθά ώστε το σώμα να διατηρεί τα επίπεδα ασβεστίου στον οργανισμό.

Επίσης, τα καρπούζια περιέχουν κιτρουλίνη, η οποία βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος.
Το καρπούζι βοηθά ακόμη και στη ρύθμιση των βιολογικών «δεικτών - ρολογιού» του σώματος μας.

Εγκεφαλικά επεισόδια
Η απάντηση βρίσκεται στο χρώμα του καρπουζιού, καθώς το καρπούζι έχει αυτή τη ζωηρή κόκκινη απόχρωση λόγω της αντιοξειδωτικής ουσίας που ονομάζεται «λυκοπένιο». Οι τροφές πλούσιες σε λυκοπένιο μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης εγκεφαλικού επεισοδίου κατά 20%, ενώ σύμφωνα με μία άλλη έρευνα, όσοι καταναλώνουν τροφές πλούσιες σε αυτήν, έχουν 50% λιγότερες πιθανότητες να πάθουν εγκεφαλικό.
«Το λυκοπένιο βελτιώνει τη λειτουργία των αιμοφόρων αγγείων μας και προστατεύει την εμφάνιση χοληστερίνης», αναφέρει ο διατροφολόγος Σαμ Κρίστι.

Καταστρέφει πρώιμα καρκινικά κύτταρα
Ακόμη ένα σημαντικό στοιχείο για το λυκοπένιο είναι πως η ουσία αυτή μπορεί να βοηθήσει στην καταστροφή των πρώιμων καρκινικών κυττάρων. Το λυκοπένιο που περιέχει το καρπούζι καταστρέφει τις πρώιμες καρκινικές ρίζες.
«Το λυκοπένιο είναι ένα τόσο ισχυρό αντιοξειδωτικό στοιχείο που μπορεί να αφοπλίσει τις ελεύθερες ρίζες που βλάπτουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα, προτού βλάψουν το σώμα μας», λέει ο διατροφολόγος, Σαμ Κρίστι.

Σε βοηθά στον ύπνο
Μία ακόμη ουσία που περιέχουν τα καρπούζια είναι η χολίνη, μια θρεπτική ουσία που βρίσκεται στα αβγά, τη γαλοπούλα και το μπρόκολο και βοηθά στη ρύθμιση των «εσωτερικών ρολογιών» του σώματός μας. Έτσι, αν έχεις αϋπνίες, μια φέτα ζουμερό καρπούζι θα μπορούσε να σε βοηθήσει να κοιμηθείς πιο εύκολα.

Βοηθά και στην απώλεια βάρους
Έχοντας μόνο 40 θερμίδες ανά μερίδα, μία φέτα καρπούζι είναι μία από τις διαιτητικές επιλογές του καλοκαιριού. Άλλωστε πέρα του ότι δεν έχουν θερμίδες, το 92% αυτών είναι νερό, το οποίο μάλιστα βοηθά το σώμα να «ξεπλύνει» τις δυσάρεστες τοξίνες.
Κι αν κάθε φορά που τρως καρπούζι αισθάνεσαι φουσκωμένος, τότε να ξέρεις πως το φούσκωμα αυτό δεν διαρκεί πολύ λόγω της κιτρουλίνης, που βοηθά στην καλή και αποτελεσματική λειτουργία των νεφρών μας.
Και φυσικά το καρπούζι βοηθά στην καύση του λίπους. Επίσης, σύμφωνα με μελέτες, η κιτρουλίνη μειώνει και τη συσσώρευση επιπλέον λίπους στο σώμα, παρεμποδίζοντας τη δραστηριότητα ενός συγκεκριμένου ενζύμου, του ΤΝΑΡ.

Είναι το φυσικό viagra
Τέλος, μία φέτα δροσερό καρπούζι παρουσιάζει παρόμοιες ιδιότητες με αυτές του Viagra, σύμφωνα με ερευνητές, καθώς η κιτρουλίνη μπορεί να προκαλέσει την παραγωγή συστατικού που έχει το διάσημο μπλε χαπάκι.
Συγκεκριμένα, το εν λόγω συστατικό βοηθά στη χαλάρωση των αγγείων του οργανισμού, όπως ακριβώς συμβαίνει όταν ένας άντρας λαμβάνει Viagra.
Η κιτρουλίνη αντιδρά με τα ένζυμα του οργανισμού όταν καταναλώνεται σε μεγάλες ποσότητες και αλλάζει σε αργινίνη, ένα αμινοξύ που ωφελεί την καρδιά, το κυκλοφορικό και το ανοσοποιητικό.
Η αργινίνη ενισχύει το νιτρικό οξύ που ηρεμεί τα αιμοφόρα αγγεία και έχει την ίδια επίδραση με το Viagra, που αντιμετωπίζει τη στυτική διαταραχή και ίσως την εμποδίζει δήλωσε ο ερευνητής Μπίμου Πατίλ.
Τρίτη, 17 Ιούλιος 2018 08:15
Ντυμένο στα γιορτινά του, το Cruise Ferry MYKONOS PALACE υποδέχτηκε τους προσκεκλημένους με πολλές καλλιτεχνικές εκπλήξεις στους κοινόχρηστους χώρους του. Στην τελετή που ακολούθησε, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να δουν τους μοντέρνους και άνετους χώρους του και να απολαύσουν τις προσφερόμενες υπηρεσίες εν πλω που θα παρέχονται στο επιβατικό κοινό από το άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό του πλοίου.

photo2 12


Η εκδήλωση ξεκίνησε με το καλωσόρισμα, την τέλεση αγιασμού και ακολούθησε η τελετή των εγκαινίων με την έπαρση της ελληνικής σημαίας από τον Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, που τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Διονύσης Τεμπονέρας, ο Αρχηγός Λιμενικού Σώματος κ. Σταμάτης Ράπτης, Ανώτατοι και Ανώτεροι Αξιωματικοί του Λιμενικού Σώματος, βουλευτές Πειραιά, εκπρόσωποι Φορέων, Οργανισμών και Σωματείων, Πρόεδροι και μέλη των Κρητικών Σωματείων Αττικής, εκπρόσωποι των Μ.Μ.Ε. κ.α.

photo4 5

Επίσης, εκ μέρους των Μινωικών Γραμμών, παρευρέθηκαν ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Αντώνης Μανιαδάκης, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, Στελέχη και Αξιωματικοί των πλοίων της εταιρείας.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος των Μινωικών Γραμμών κ. Μανιαδάκης, στην ομιλία του τόνισε: «Η σημερινή ημέρα είναι ιδιαίτερα σημαντική για εμάς στις Μινωικές Γραμμές, γιατί δεν επενδύουμε σε άλλη μια γραμμή της ακτοπλοΐας. Επενδύουμε, όπως κάνουμε εδώ και 45 χρόνια, στην αναβάθμιση των θαλάσσιων μεταφορών της χώρας μας και εμπλουτίζουμε τη γραμμή των Χανίων με το υπερσύγχρονο Cruise Ferry MYKONOS PALACE, ένα νέο πλοίο μόλις 16 ετών, ενισχύοντας την περαιτέρω τουριστική και οικονομική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής. Στόχος της εταιρείας μας ήταν πάντα και παραμένει ο ίδιος, να προσφέρουμε στο επιβατικό κοινό, ολοκληρωμένες υπηρεσίες υψηλής ποιότητας, μετατρέποντας το ταξίδι με το πλοίο σε μια μοναδική και αξέχαστη εμπειρία».

photo5 3

MYKONOS PALACE
Πρόκειται για ένα νέο πλοίο, αντάξιο της πόλης των Χανίων, το οποίο μπορεί να φιλοξενήσει 1.922 επιβάτες, 732 κλίνες και 821 Ι.Χ. αυτοκίνητα ή 104 φορτηγά και 110 Ι.Χ.. Αναπτύσσει υπηρεσιακή ταχύτητα 31,50 κόμβων. Διαθέτει υπερσύγχρονα συστήματα ασφάλειας και πλοήγησης και πλήρως ανανεωμένο ξενοδοχειακό εξοπλισμό, προσεγμένα σε κάθε λεπτομέρεια (μοντέρνες καμπίνες, self service και a la carte εστιατόρια, bars, σαλόνια, πισίνα, συνεδριακό και εμπορικό κέντρο, ευρύχωρα γκαράζ, κλπ.), προσφέροντας υψηλό επίπεδο παρεχόμενων υπηρεσιών εν πλω, πολυτέλεια και άνεση.
Το Cruise Ferry ΜΥΚΟΝΟΣ ΠΑΛΑΣ θα εκτελεί τα προγραμματισμένα δρομολόγιά του, σε 6 ώρες και 30 λεπτά, με καθημερινές αναχωρήσεις, από το λιμάνι του Πειραιά στις 16:00 και από το λιμάνι της Σούδας στις 24:00.Οι Μινωικές Γραμμές θα πραγματοποιήσουν αντίστοιχη εκδήλωση στις 16 Σεπτεμβρίου 2018 και στο λιμάνι της Σούδας. Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη ώστε να έχει τη δυνατότητα να το επισκεφθεί και να περιηγηθεί στους φιλόξενους εσωτερικούς χώρους του.

photo1

photo3

photo9
photo13
photo15

photo7
photo5 1

H
ομιλία του διευθύνοντα συμβούλου των Μινωικών Γραμμών κ. Αντώνη Μανιαδάκη:
"Η σημερινή ημέρα είναι ιδιαίτερα σημαντική για εμάς στις ΜΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ, γιατί δεν επενδύουμε σε άλλη μια γραμμή της ακτοπλοΐας. Επενδύουμε, όπως κάνουμε εδώ και 45 χρόνια, στην αναβάθμιση των θαλάσσιων μεταφορών της χώρας μας και εμπλουτίζουμε τη γραμμή των Χανίων με το υπερσύγχρονο Cruise Ferry MYKONOS PALACE, ένα νέο πλοίο μόλις 16 ετών.
Στόχος της εταιρείας μας ήταν πάντα και παραμένει ο ίδιος, να προσφέρουμε στο επιβατικό κοινό, ολοκληρωμένες υπηρεσίες υψηλής ποιότητας, μετατρέποντας το ταξίδι με πλοίο σε μια μοναδική και αξέχαστη εμπειρία.                    
Με την αξιοπιστία, την εμπειρία και τα χρώματα των ΜΙΝΩΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ, ξεκίνησε την ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018 τα καθημερινά δρομολόγιά του, σε έξι ώρες μόνο, από το λιμάνι των Χανίων προς τον Πειραιά, το υπερσύγχρονο Cruise Ferry MYKONOS PALACE, ένα από τα μεγαλύτερα και ταχύτερα πλοία στην κατηγορία του.Το Cruise Ferry MYKONOS PALACE έχει συνολικό μήκος 214 μ. και πλάτος 26,4 μ., δυνατότητα μεταφοράς 1922 επιβατών, 104 φορτηγών αυτοκινήτων και 110 Ι.Χ. ή εναλλακτικά 821 Ι.Χ. αυτοκινήτων. Με τη δρομολόγησή του στη γραμμή Πειραιάς - Χανιά - Πειραιάς, ενισχύουμε την παρουσία μας στις γραμμές της Κρήτης και συμβάλλουμε με την πολύχρονη εμπειρία του ανθρώπινου δυναμικού μας, σε στεριά και θάλασσα, στην ποιοτικότερη μεταφορά ανθρώπων και αγαθών, ενώ προσφέρουμε στους νέους ανθρώπους της Κρήτης πολύτιμες θέσεις εργασίας.

my

Κύριε υπουργέ, Είναι μεγάλη τιμή για μας να σας έχουμε κοντά μας αυτήν την ιδιαίτερα σημαντική ημέρα για την εταιρεία μας.    
Η στήριξη και η συμπαράσταση της Πολιτείας και εσάς προσωπικά σε επενδυτικά σχέδια, όπως το σημερινό, συμβάλλουν όχι μόνο στην αναβάθμιση της ελληνικής ακτοπλοΐας, αλλά και στην οικονομική και τουριστική ανάπτυξη που τόσο έχει ανάγκη η χώρα μας. Η παρουσία σας σήμερα εδώ ενθαρρύνει αυτήν ακριβώς την προσπάθεια. Σας ευχαριστούμε!

Κυρίες και Κύριοι, επιτρέψτε μου τελειώνοντας, να εκφράσω τις ευχαριστίες μου σε όλους όσοι όλα αυτά τα χρόνια συνέβαλαν σ’ αυτήν την μεγάλη προσπάθεια που συνεχώς καταβάλουμε, με αποτέλεσμα σήμερα οι ΜΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ να συγκαταλέγονται μεταξύ των πρώτων στην ευρωπαϊκή επιβατηγό ναυτιλία.Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι, οι ΜΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ θα κοιτάνε πάντα μπροστά. Δεν θα ακολουθούν απλά τις εξελίξεις, θα πρωτοπορούν σε αυτές, επενδύοντας στο μέλλον προς όφελος της Ελλάδας". 

Δευτέρα, 16 Ιούλιος 2018 21:15
Η ταβέρνα Στέλιος & Κατίνα είναι μια γραφική οικογενειακή ταβέρνα στο Καστέλι Κισσάμου 20μ από την παραλία του Μαύρου Μώλου.

Στην ταβέρνα μπορείτε να απολαύσετε εξαιρετικό σπιτικό φαγητό πάντα σε λογικές τιμές, να δοκιμάσετε από το κρασιά δικής τους παραγωγής ή να πιείτε τον καφέ σας στο δρόμο για το  μαγευτικό νησί της Γραμβούσας
10308582 852026438158147 2549364323634104655 n

Η ευχάριστη και ήρεμη ατμόσφαιρα σε συνδυασμό με το καλό φαγητό προσελκύουν ξανά όσους την επισκεφθήκαν έστω και για μία φορά.

Ταβέρνα Στέλιος & Κατίνα στο Καστέλι:
Στοιχεία επικοινωνίας
Καστέλι, Κίσσαμος, Κρήτη
Τηλ.:  28220 23166   
 37173037 10156838718867125 8596933314223276032 n


Δευτέρα, 16 Ιούλιος 2018 21:06
Ένα απίστευτο περιστατικό κατήγγειλε στον αέρα του Ραδιοφώνου 24/7 στους 88,6 ο δημοσιογράφος Βασίλης Κουφόπουλος, το οποίο έλαβε χώρα το μεσημέρι της Δευτέρας, στο αστικό λεωφορείο της γραμμής Β5.

Ο οδηγός του λεωφορείου, σταμάτησε το όχημα, προκειμένου να κατεβάσει νεαρό επιβάτη, ο οποίος κρατούσε αναψυκτικό! Όταν, μάλιστα ο επιβάτης αρνήθηκε να κατεβεί, ο οδηγός κάλεσε την αστυνομία, προκειμένου να αναγκάσουν οι αστυνομικοί τον επιβάτη να κατεβεί από το όχημα!Με τους επιβάτες να έχουν κατεβεί από το λεωφορείο, αγανακτισμένοι, μετά από 10 λεπτά αναμονής μέσα στη ζέστη, ο οδηγός συνέχισε το δρομολόγιο μόνος του.
Δευτέρα, 16 Ιούλιος 2018 15:51
Ενεργή από τις 27 μέχρι και τις 31 Ιουλίου θα παραμείνει η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής αίτησης για τη χορήγηση του φοιτητικού στεγαστικού επιδόματος.
Το επίδομα είναι της τάξης των 1.000 ευρώ και αφορά το ακαδημαϊκό έτος 2017-18. 

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλουν την αίτηση ή να οριστικοποιήσουν την αίτηση που αποθήκευσαν προσωρινά, στην πλατφόρμα: https://stegastiko.minedu.gov.gr/. 
Δευτέρα, 16 Ιούλιος 2018 15:36
Όχι μία, αλλά δύο συναυλίες θα πραγματοποιήσει επιτυχημένος Κρητικός καλλιτέχνης, Γιάννης Χαρούλης, στη γενέτειρά του, την Κρήτη.
Ο Γιάννης Χαρούλης θα βρεθεί για δυο συναυλίες στο Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο στο Αρκαλοχώρι τη Δευτέρα 30 και την Τρίτη 31 Ιουλίου.
Με νέα ανέκδοτα τραγούδια, ο Γιάννης Χαρούλης ξετυλίγει τις καλοκαιρινές ιστορίες και μας οδηγεί με ορμή σε νέα μονοπάτια, που οδηγούν κατευθείαν στη ρίζα τους αισθήματος.
Καλοκαιρινές βραδιές γεμάτες μουσική, παράδοση, σκέψεις και όνειρα. Μας παρασύρει σε απρόβλεπτες συγκινήσεις, με τη μουσική και τη φωνή του, με ο,τι νέο μας φέρνει και με ο,τι παλιό έχουμε αγαπήσει, με απλότητα και ειλικρίνεια. Σαν τα μικρά ρυάκια που κινούν για τις θάλασσες… καράβια τα τραγούδια και μας ταξιδεύουν…
Ο Γιάννης Χαρούλης σε έναν ακόμα σταθμό του καλοκαιρινού του ταξιδιού στην Κρήτη και μαζί του, όλοι εμείς, μια μεγάλη παρέα.

Ώρα έναρξης: 21:30
Οι πόρτες ανοίγουν: 20:00
Τιμές εισιτηρίων: 12€ μειωμένο και 14€ γενική είσοδος

Παίζουν οι μουσικοί:
Λευτέρης Ανδριώτης/Λύρα
Μιχάλης Καλκάνης/ Κοντραμπάσο
Βασίλης Μπαχαρίδης/ Κρουστά
Κωνσταντής Πιστιόλης / Πνευστά
Θανάσης Τζίνγκοβιτς/ Ηλεκτρική Κιθάρα
Πάνος Τόλιος /Κρουστά
MarkNieuwenhuis/ Τρομπέτα

Οι τεχνικοί:
Παναγιώτης Ριζόπουλος- Νίκος Κωνσταντάκης / Σχεδιασμός Ήχου
Μαρία Βενετάκη/ Σχεδιασμός Φωτισμού                              
Δευτέρα, 16 Ιούλιος 2018 09:25
Ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης μίλησε στην εκπομπή «Παιδιά από σπίτι» τους λόγους του εξώδικου που εστάλη στην αδελφή του Άννα Μπιθικώτση. 

«Αυτό το θέμα κρατά πάρα πολλά χρόνια. Ούτε πόλεμος υπάρχει, ούτε κόντρα, ούτε σφαζόμαστε, ούτε τίποτα. Υπάρχει μια συγκεκριμένη δημόσια διαθήκη του πατέρα μου που ανοίχτηκε μετά το θάνατο του, με συμβολαιογράφους και μάρτυρες, η οποία είναι σαφέστατη και κατανοητή στον οποιοδήποτε άνθρωπο. Εκεί διατυπώνει ουσιαστικά τις τελευταίες του επιθυμίες. Αφού μοιράζει όλη την περιουσία των ακινήτων του σε όλα τα παιδιά του, όπως πάντα ήταν ένας δίκαιος πατέρας, ξεκαθαρίζει μετά τι θέλει να γίνει και ποιος θέλει να είναι υπεύθυνος τόσο για τα πνευματικά του δικαιώματα, όσο και για το ηθικό του δικαίωμα. Τόσα χρόνια δεν έχω ενοχλήσει ούτε εγώ, ούτε η μητέρα μου την Άννα, αν και κατά καιρούς γίνονταν πολλά πράγματα που δεν μας έβρισκαν σύμφωνους, γιατί για να πω την αλήθεια δεν ήθελα να δώσω δικαίωμα να ακούγεται το όνομα του πατέρας μου όπως ακούγεται αυτή τη στιγμή. Δυστυχώς υπάρχει κάποια στιγμή που λες μέχρι εδώ!
Η αιτία ήταν ότι ήρθε η στιγμή, επειδή έχω επωμισθεί ένα μεγάλο βάρος από τον πατέρα μου να προφυλάσσω την ιστορία που μου άφησε, ήρθε η στιγμή να το σεβαστούμε όλοι μας αυτό. Με την αδελφή μου δεν είχαμε επικοινωνία γιατί και ο πατέρας μου τα τελευταία χρόνια του δεν είχε καλή επικοινωνία, μέχρι και καθόλου με την αδελφή μου την Άννα. Από εκεί και πέρα εγώ δεν έχω τίποτα προσωπικό με την αδελφή μου την Άννα. Θα ήθελα να σεβαστούν αυτά που ο πατέρας μας επιθυμούσε.
Αν επικοινωνούσε είτε με εμένα, είτε με τη μητέρα μου και μας ξεκαθάριζε τις προθέσεις της και μας έλεγε θέλω να κάνω αυτό ή να δημιουργήσω το άλλο, θα ήμασταν πάντα συζητήσιμοι. Απλώς ποτέ δεν έχει μπει στη διαδικασία να πάρει να ρωτήσει για το οτιδήποτε. Αυτό σημαίνει γιατί δεν θέλει να παραδεχτεί ότι πρέπει να πάρει τηλέφωνο να ρωτήσει.
Πέρυσι είχε σταλεί μια γενική επιστολή μέσω της ΑΕΠΙ. Τότε η αδελφή μου το πήρε προσωπικά και είπε ότι θα συνεχίσει γιατί προβάλει δικό της έργο, μάλιστα με χαρακτήρισε «παιδί του μπαμπά», είμαι περήφανος για τον μπαμπά που έχω. Όταν δεν μπορείς να βρεις άλλη λύση πρέπει να στραφείς στη δικαιοσύνη. Θα ήθελα μέχρι και τώρα να μου πει η αδελφή μου ότι θέλει να μιλήσουμε και να μην πάμε προς τα εκεί. Είναι πολύ άσχημο δυο αδέλφια να καταλήξουν στα δικαστήρια»
, είπε χαρακτηριστικά.
Δευτέρα, 16 Ιούλιος 2018 09:24
Η επανασύνδεσή τους πριν από λίγο καιρό, όπως έδειξαν τα πράγματα ήταν σύντομη, όμως σύμφωνα με άτομα από το περιβάλλον του Γιάννη Πάριου και της Αλεξάνδρας Παλαιολόγου, δεν λέει να εγκαταλείψει τις προσπάθειες. 

«Ο Πάριος δεν παραδίδει τα όπλα» , καθώς ενώ όλα δείχνουν πως ο τραγουδιστής και η ηθοποιός χώρισαν αλλά φίλοι τους λένε πως εκείνος συνεχίζει να την πολιορκεί.Άγνωστο το πώς θα αντιδράσει εκείνη στη συγκεκριμένη πολιορκία όμως όπως έγινε γνωστό τις προηγούμενες ημέρες, ενώ εκείνος βρισκόταν στην Πάρο, εκείνη έφυγε για περιοδεία με τη θεατρική παράσταση στην οποία πρωταγωνιστεί σε Κω και Ρόδο. Κανείς δεν γνωρίζει πώς θα εξελιχθεί η άλλοτε ρομαντική ιστορία που έχει περάσει πολλά σκαμπανεβάσματα τα τελευταία χρόνια.Πηγή: Real
Δευτέρα, 16 Ιούλιος 2018 09:22
Μία παρέα «οικοδόμων» που επιζητούσε τη... μεγάλη ζωή και είχε κάνει «κατάληψη» σε σπίτι Μυκονιάτη βρίσκεται πίσω από τη συμμορία που είχε «ρημάξει» σπίτια και βίλες στο νησί των ανέμων.

Μέσα σε μόλις 20 ημέρες είχαν καταφέρει να εισβάλουν σε εννιά κατοικίες, δείχνοντας «εμμονή» στα πολυτελή αξεσουάρ, τα οποία ενίοτε φορούσαν και οι ίδιοι. Στη δικογραφία της υπόθεσης, η οποία αποκαλύπτεται από το «Έθνος της Κυριακής», περιγράφονται ιστορίες... τρέλας, όπως το «ερασιτεχνικό» λάθος των δραστών που οδήγησε στη σύλληψή τους, η κλοπή μίας καφετιέρας και μιας βερμούδας Levis (ανάμεσα στις χρυσές αλυσίδες και διαμάντια), όπως και ο τραυματισμός ενός σκύλου κατά τη διάρκεια διάρρηξης.Για την υπόθεση κάθισαν την περασμένη εβδομάδα στο εδώλιο του κατηγορουμένου τρεις Αλβανοί, οι οποίοι καταδικάστηκαν σε έξι μήνες φυλάκιση. Οι ίδιοι δηλώνουν οικοδόμοι που δεν είχαν καμία σχέση με τις επιθέσεις, καθώς έφτασαν στη Μύκονο για το... μεροκάματο. Ανάμεσα στα θύματά τους είναι δύο επιχειρηματίες, γνωστοί στο νησί των ανέμων από τη δραστηριοποίησή τους στο χώρο της εστίασης, ευκατάστατοι τουρίστες αλλά και μόνιμοι κάτοικοι.Το πρώτο χτύπημα τους έγινε στις 23 Ιουνίου 2017, όταν παρακολούθησαν μονοκατοικία στην περιοχή Πλακωτά Μυκόνου.

Στο εσωτερικό της εισέβαλαν όταν το ζευγάρι τουριστών, που έκανε διακοπές στο νησί, βγήκε από το σπίτι για να πάει βόλτα. Τάμπλετ μάρκας Apple, ρολόγια, κινητά τηλέφωνα, υπολογιστές και παπούτσια, αποτέλεσαν τη λεία τους, που μάλλον δεν τους ικανοποίησε.Δέκα ημέρες αργότερα στο στόχαστρο τους μπήκε οίκημα, όπου έμενε κάτοικος Λονδίνου που έκανε διακοπές. Παρά το γεγονός ότι υπήρχαν κάμερες ασφαλείας, οι διαρρήκτες έψαξαν όλους τους χώρους αφαιρώντας μία μαύρη δερμάτινη τσάντα, ένα ασημένιο κολιέ με διαμάντι, έξι ζευγάρια σκουλαρίκια (το ένα χρυσό με κρεμαστούς κύκλους και ένα άλλο από ελεφαντοστό), πέντε κολιέ (εκ των οποίων δύο χρυσά), αγγλικό δίπλωμα οδήγησης και τραπεζικές κάρτες. Απαρατήρητο δεν πέρασε από τους αστυνομικούς ότι στη λίστα με τα κλοπιμαία συμπεριελήφθη μία βερμούδα μάρκας Levis, η οποία μάλλον αφαιρέθηκε για... προσωπική χρήση.Δύο ημέρες αργότερα στόχος έγινε σπίτι ιδιαίτερης αισθητικής στην Άνω Μερά, όπου παραβίασαν το παράθυρο και έκαναν τα πάντα άνω κάτω, ενώ τέσσερις μέρες αργότερα το ίδιο συνέβη σε οίκημα στην περιοχή Κούνουπας, όπου ζει Ολλανδός που εργάζεται τα καλοκαίρια στο νησί. Στις 10 Ιουλίου σειρά είχε κατοικία στην περιοχή Παραδείσια, όπου έμενε δικηγόρος των Αθηνών, ο οποίος είχε φτάσει στη Μύκονο μαζί με φίλη του με σκοπό τη διεκπεραίωση δουλειάς που του είχε ανατεθεί. Το εντυπωσιακό είναι ότι παρότι ο δικηγόρος ήταν ιδιαίτερα υποψιασμένος για τη δράση διαρρηκτών στο νησί, δεν κατάφερε να αποφύγει το... μοιραίο.

Πριν φύγει για βόλτα το βράδυ της επίθεσης, είχε φροντίσει να αφήσει την τηλεόραση αναμμένη, να ανάψει όλα τα περιμετρικά φώτα, να παρκάρει το αυτοκίνητο της φίλης του ακριβώς έξω από το σπίτι και να αφήσει πίσω τον αγαπημένο του σκύλο. Οι διαρρήκτες, ωστόσο, δεν πτοήθηκαν, καθώς παρακολουθούσαν τις κινήσεις του ζευγαριού, το οποίο όταν γύρισε αργά το βράδυ από δείπνο αντίκρισε τα πάντα διαλυμένα. Και αυτό γιατί οι δράστες έσπασαν με βαριοπούλα τζαμαρία σκορπώντας παντού γυαλιά. Το χειρότερο ήταν ότι χτύπησαν με βαρύ αντικείμενο το όμορφο τετράποδο, το οποίο βρέθηκε τραυματισμένο κάτω από σωρό κρυστάλλων. Αφού έψαξαν όλους τους χώρους, αφαίρεσαν δερμάτινο χαρτοφύλακα που περιείχε 20.000 ευρώ, μπλοκ επιταγών τράπεζας εξωτερικού, υπολογιστή, κινητό τηλέφωνο, τραπεζικά βιβλιάρια, πορτοφόλι μάρκας Prada και κάρτες υγείας ιδιωτικής κλινικής.

Δύο ημέρες αργότερα, την ίδια τύχη είχε ιδιοκτήτης γνωστού εστιατορίου στον Καλαφάτη Μυκόνου. Το σπίτι του στην περιοχή Καντούνια ήταν ο επόμενος στόχος. Αυτή τη φορά η συμμορία ξήλωσε τις κάμερες ασφαλείας για να είναι... ήσυχη. Κατόπιν, άρπαξαν 15.000 ευρώ μετρητά, έναν ακριβό υπολογιστή, ένα λάπτοπ, μία βαλίτσα με ρούχα, κινητά, ρολόι μάρκας Dsquaered, ηλεκτρικά είδη και άλλα αντικείμενα συνολικής αξίας 15.000 ευρώ.Οι αστυνομικοί του τοπικού Τμήματος ενέτειναν τις έρευνές τους αλλά τα χτυπήματα δεν σταμάτησαν. Ακολούθησαν τρεις ακόμα επιδρομές στις περιοχές Καλαφάτη, Ελιά και Αλεόμανδρα, με θύματα τουρίστες και επιχειρηματία του νησιού που δραστηριοποιείται στον κλάδο της εστίασης. Οι διαρρήκτες έδειξαν την... αγάπη τους για τη χλιδή αφαιρώντας -μεταξύ άλλων- γυαλιά ηλίου μάρκας Chanel και Gucci, πορτοφόλι μάρκας Longchamps, ρολόγια μάρκας Nortek, δαχτυλίδια από λευκόχρυσο, ρολόι μάρκας Cartier, τσάντα μάρκας Louis Vuitton και βραχιόλι με διαμαντάκια. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, μέσα σε διάστημα 20 ημερών οι κατηγορούμενοι κέρδισαν μετρητά και αντικείμενα αξίας τουλάχιστον 120.000 ευρώ.Από την πλευρά του ο κ. Γιάννης Γλύκας, ένας εκ των συνηγόρων υπεράσπισης, δηλώνει στο «Έθνος της Κυριακής» ότι «οι πραγματικοί ένοχοι δεν έχουν ακόμα συλληφθεί και τα ελαφρυντικά που αναγνώρισε το δικαστήριο στον πελάτη μου, αποδεικνύουν ότι οι εγκέφαλοι της σπείρας απολαμβάνουν ακόμα την ελευθερία τους».Η «κατάληψη» σε σπίτι και το μοιραίο λάθοςΤο μοιραίο -και συνάμα ερασιτεχνικό- λάθος, που οδήγησε στη σύλληψή τους, έγινε στις 16 Ιουλίου 2017, όταν ένας από αυτούς ενεργοποίησε κινητό τηλέφωνο που είχε κλαπεί στις 23 Ιουνίου από κατοικία στην περιοχή Πλακωτά.Οι αστυνομικοί εντόπισαν το στίγμα τους στην περιοχή Άγιος Παντελεήμονας, δίπλα από το Φανάρι. Αμέσως έφτασαν εκεί με περιπολικό αντικρίζοντας διώροφο κτίριο που έμοιαζε εγκαταλελειμμένο. Στο μπαλκόνι βρίσκονταν δύο άνδρες.

Όταν οι αστυνομικοί πλησίασαν, τρία άτομα βγήκαν απότομα από το σπίτι σπρώχνοντάς τους για να διαφύγουν. Μετά από πραγματική μάχη (ο ένας έδωσε μέχρι και μπουνιά στον αστυνομικό), συνελήφθησαν τρία άτομα, ενώ ένας τέταρτος άνδρας πήδηξε από το μπαλκόνι και κατάφερε να εξαφανιστεί στα χωράφια. Στο εσωτερικό του κτιρίου βρέθηκαν κλοπιμαία και μικρή ποσότητα ναρκωτικών. \

Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα που ακολούθησε, το οίκημα ανήκει σε Μυκονιάτη, ο οποίος είχε άγνοια για την «κατάληψη». Το σπίτι δεν το χρησιμοποιούσε και πήγαινε εκεί δύο φορές το μήνα για να το συντηρεί.Οι «καταληψίες» στις απολογίες τους δήλωσαν εργάτες, οι οποίοι πήγαν στο νησί των ανέμων για δουλειά. «Στη Μύκονο πήγα για να δουλέψω. Έκανα οικοδομικές εργασίες. Στο σπίτι που με συνέλαβαν έμεινα για ένα βράδυ. Έμεναν και άλλοι Αλβανοί εκεί. Την πόρτα την βρήκα παραβιασμένη. Στη δουλειά άκουσα ότι υπάρχει αυτό το σπίτι. Δεν έχω σχέση με τις διαρρήξεις», είπε ένας από τους. Στο ίδιο μήκος κύματος συνεργός του ανέφερε ότι «τα βράδια πριν πάω στο σπίτι όπου με συνέλαβαν είχα κοιμηθεί στην παραλία και σε εγκαταλελειμμένες οικοδομές. Βάζαμε χαρτόκουτα κάτω και κοιμόμασταν. Στην Ελλάδα ήρθα παράνομα από τα βουνά για να δουλέψω».

(Πηγή: Το Έθνος της Κυριακής)
Δευτέρα, 16 Ιούλιος 2018 09:20
Με αυτόματα όπλα στα χέρια λήστεψαν μεζεδοπωλείο στα Εξάρχεια κουκουλοφόροι που κρατούσαν αυτόματα όπλα.

Η ληστεία έγινε στις 00.30, βράδυ Σαββάτου, στην οδό Ανεξαρτησίας στο λόφο του Στρέφη. Εκεί παρουσία πολλών θαμώνων τρεις ένοπλοι εισέβαλαν στο κατάστημα, ακινητοποίησαν τους πάντες, άρπαξαν τα χρήματα από το ταμείο και τράπηκαν σε φυγή.Παρά την αστυνομική κινητοποίηση δεν εντοπίστηκαν από την ΕΛ.ΑΣ.
Κυριακή, 15 Ιούλιος 2018 21:20
Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Καστελλίου, καθώς λίγο μετά τις 7 και μισή το απόγευμα, ξέσπασε φωτιά στα Φαλάσαρνα.
Στο σημείο φθάνει αυτή την ώρα η Πυροσβεστική, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η φωτιά είναι μεγάλη, οι άνεμοι στην περιοχή είναι πολύ δυνατοί και υπάρχει κίνδυνος να επεκταθεί στα σπίτια που βρίσκονται κοντά.
Κυριακή, 15 Ιούλιος 2018 21:15
Την ανιούσα παίρνει ο υδράργυρος τις επόμενες ημέρες στην Ελλάδα, προμηνύοντας μια «καυτή» εβδομάδα. Σε ότι αφορά την Κρήτη, δείτε την πρόγνωση ανά νομό σύμφωνα με το meteocrete.gr:

Στο Ηράκλειο τη Δευτέρα θα έχουμε από 24 ως 31 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 2 με 3 μποφόρ. Την Τρίτη η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 ως 33 βαθμούς, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως 3 μποφορ.
Την Τετάρτη 18 Ιουλίου, η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας θα φτάσει τους 31 βαθμούς ενώ την Πέμπτη η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 ως 32 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν βοδειοδυτικοί 2 με 3 μποφορ και η υγρασία θα φτάσει στο 50%.

Στα Χανιά τη Δευτέρα θα έχουμε από 23 ως 32 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 2 με 3 μποφόρ. Την Τρίτη η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 ως 33 βαθμούς, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως 3 μποφορ.

Την Τετάρτη 18 Ιουλίου, η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας θα φτάσει τους 32 βαθμούς ενώ την Πέμπτη η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 ως 31 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν βοδειοδυτικοί 2 με 3 μποφορ και η υγρασία θα φτάσει στο 85%.

Στο Ρεθυμνο τη Δευτέρα θα έχουμε από 19 ως 30 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν Βόρειοι 2 με 3 μποφόρ. Την Τρίτη η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 ως 32 βαθμούς, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειοδυτικοί ως 3 μποφορ.

Την Τετάρτη 18 Ιουλίου, η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας θα φτάσει τους 29 βαθμούς ενώ την Πέμπτη η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 ως 29 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοι, βοδειοδυτικοί 2 με 3 μποφορ και η υγρασία θα φτάσει στο 86%.

Στο Λασίθι τη Δευτέρα θα έχουμε από 22 ως 30 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 4 μποφόρ. Την Τρίτη η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 ως 34 βαθμούς, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί ως 3 μποφορ.

Την Τετάρτη 18 Ιουλίου, η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας θα φτάσει τους 30 βαθμούς ενώ την Πέμπτη η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 ως 31 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν βοδειοδυτικοί 2 με 3 μποφορ και η υγρασία θα φτάσει στο 69%.

Στην υπολοιπη Ελλάδα
Άκρως… καλοκαιρινός θα είναι ο καιρός την ερχόμενη εβδομάδα. Τα κύματα κακοκαιρίας αποτελούν παρελθόν -για την ώρα τουλάχιστον- καθώς έρχεται «θερμή εισβολή».Αν και η ερχόμενη εβδομάδα θα συνεχίσει να είναι ζεστή σε φυσιολογικά πλαίσια, με το θερμόμετρο να δείχνει 36-37 βαθμούς Κελσίου στην πεδινή ηπειρωτική Ελλάδα, η Τρίτη θα αποτελέσει εξαίρεση, καθώς η οι θερμότερες αέριες μάζες θα ανεβάσουν περαιτέρω τον υδράργυρο.
Αυτή θα είναι και η πιο ζεστή ημέρα της ερχόμενης εβδομάδας, καθώς το θερμόμετρο θα δείξει ακόμη και 40 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο.

Αναλυτικά τι αναφέρει ο μετεωρολόγος:
Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία, οι πολύ θερμές αέριες μάζες που τις τελευταίες ημέρες επηρεάζουν το μεγαλύτερο μέρος της βορειοδυτικής Αφρικής αλλά και της δυτικής Μεσογείου, θα έχουν την τάση να κινηθούν ανατολικότερα, και έτσι την Τρίτη θα καλύψουν και τις υπόλοιπες περιοχές της Μεσογείου (συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, της Τουρκίας και της Κύπρου).

Δεν θα έχουμε κύμα καύσωνα διότι δεν ικανοποιούνται συγκεκριμένες συνθήκες ώστε να μπορούμε να μιλάμε για αυτό. Όμως, στις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές της πεδινής ηπειρωτικής Ελλάδας ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 38-39°C και πιθανότατα τοπικά και να τους ξεπεράσει, καταγράφοντας τα θερμόμετρα ακόμη και τους 40°C υπό σκιά.

Τα «θετικά» της επικείμενης θερμής εισβολής θα είναι δύο:
Πρώτον ότι κατά τη διάρκεια του μεσημεριού και απογεύματος της Τρίτης θα εκδηλωθούν μπόρες και τοπικές καταιγίδες σε αρκετές περιοχές (κυρίως ορεινές και ημιορεινές) της βόρειας Ελλάδας με αποτέλεσμα να δροσίσει σε αυτά τα τμήματα και δεύτερον ότι αυτή η θερμή εισβολή θα έχει διάρκεια μόνο μια ημέρα με αποτέλεσμα να μην προλάβει να κουράσει τους κατοίκους των περιοχών που θα σημειωθούν οι μεγαλύτερες θερμοκρασίες.

Κυριακή, 15 Ιούλιος 2018 20:30
Την τελευταία του πνοή άφησε ο Σωκράτης Κόκκαλης ο νεότερος, σε ηλικία 34 χρόνων.

Σε ανακοίνωσή του το Ίδρυμα Κόκκαλη αναφέρει: «Η οικογένεια Κόκκαλη με βαθύτατη θλίψη ανακοινώνει τον αιφνίδιο θάνατο του Σωκράτη Σ. Κόκκαλη, ετών 34, κατά τη διάρκεια επαγγελματικού ταξιδιού στο Κλίβελαντ των ΗΠΑ, Σάββατο 14 Ιουλίου 2018».Ο 34χρονος, βρέθηκε νεκρός στο δωμάτιο του ξενοδοχείου, όπου διέμενε.Ήταν γιος του Σωκράτη Κόκκαλη από τον γάμο του με την Ελένη Κόκκαλη.

Ποιος ήταν ο Σωκράτης Κόκκαλης τζούνιορ

Ο Σωκράτης Σ. Κόκκαλης ήταν ο μικρότερος γιος του Σωκράτη Π. Κόκκαλη από τον γάμο του με την Ελένη Κόκκαλη. Τελείωσε το Κολλέγιο Αθηνών, σπούδασε Διεθνείς Σχέσεις στο Boston University στη Βοστώνη των ΗΠΑ και άρχισε να εργάζεται στις οικογενειακές επιχειρήσεις- ακολουθώντας το παράδειγμα των αδελφών του. Ο θάνατος τον βρήκε να κατέχει τη θέση του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου του Ομίλου Intralot.

Η πρώτη του επαφή με τα πράγματα της Intralot είχε γίνει το 2010 όταν ανέλαβε την ευθύνη του Business Development Manager στην INTRALOT Interactive. Προηγουμένως είχε προσφέρει τις υπηρεσίες του ως στέλεχος του εμπορικού τμήματος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, ενώ το 2009 εκλέχθηκε μη εκτελεστικό μέλος στο ΔΣ της εταιρείας INTRAKAT. Ο Σωκράτης Jr. ήταν μέλος του ΔΣ του οικογενειακού Ιδρύματος Κόκκαλη προς τιμή του παππού Πέτρου Κόκκαλη.

charoupia villa

neoiorizontes banner bottom