Κυριακή, 18 Νοέμβριος 2018
Κυριακή, 18 Νοέμβριος 2018 10:53
Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι κάτοικοι της Αγίας Μαρίνας στα Χανιά, όταν σήμερα το πρωί ήρθαν αντιμέτωποι με ένα μακάβριο θέαμα…

Η θάλασσα, ξέβρασε στην παραλία δύο νεκρά κρι – κρι. Μάλιστα, όπως βλέπετε στις φωτογραφίες του zarpanews.gr τα κέρατά τους είναι μπλεγμένα, κάτι που πιθανόν να σημαίνει, σύμφωνα με τους κατοίκους, ότι κατέληξαν στη θάλασσα ενώ πάλευαν μεταξύ τους, στη νησίδα των Αγίων Θεοδώρων.


Είναι γνωστό ότι στο νησάκι, στα γνωστά στους Χανιώτες “Θοδωρού” που βρίσκονται απέναντι, ζει ένας σημαντικός πληθυσμός του Κρητικού αιγάγρου.

Από νωρίς το πρωί της Κυριακής έχει ειδοποιηθεί το Λιμεναρχείο
.                                                                                                           Πηγή : zarpanews
Κυριακή, 18 Νοέμβριος 2018 10:49
Ένας αμφορέας και μερικά όπλα Ζάσταβα που είχαν βρεθεί στο πολιτικό γραφείο του Άκη Τσοχατζόπουλου κατά την έφοδο των αρχών, είχαν σαν αποτέλεσμα όχι μόνο να καθίσει ξανά στο εδώλιο ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, αλλά και να καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 27 μηνών και χρηματική ποινή 10.000 ευρώ.

Η νέα «καμπάνα» ήρθε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας, το οποίο τον κήρυξε ένοχο για τα αδικήματα της παράβασης της υποχρέωσης δήλωσης μνημείου, της παράνομης οπλοκατοχής και της παράνομης κατοχής κυνηγετικού όπλου. Το δικαστήριο μετέτρεψε την ποινή κατά 10 ευρώ ημερησίως, ενώ έκανε δεκτό και αίτημα τα χρήματα να καταβληθουν σε 36 δόσεις. Μάλιστα, η υπεράσπιση προς επίρρωση της κακής οικονομικης κατάστασης του Άκη Τσοχατζόπουλου κατέθεσε βεβαιώσεις ότι τα χρέη του προς το Δημόσιο αγγίζουν το ένα εκατομμύριο ευρώ, ενώ δήλωσε σχετικά: «ο άνθρωπος δεν έχει να φάει». Ωστόσο, το τελικό ποσό που καλείται να καταβάλει ο καταδικασθείς πρώην υπουργός με τους τόκους και την βεβαίωση στην εφορία, ξεπερνά τα 35.000 ευρώ.

Θα έπρεπε να μεριμνήσει

Όπως ανέφερε στην εισήγηση της η εισαγγελέας της έδρας, ζητώντας την ενοχή του Άκη Τσοχατζόπουλου, δεν αποδείχθηκε από τη διαδικασία πως υπήρχε πλάνη. «Ο κατηγορούμενος θα έπρεπε να μεριμνήσει, αλλά πίστευε ότι δεν θα του χρειαζόταν η άδεια για τα αντικείμενα που βρέθηκαν στην κατοχή του» υποστήριξε, με το δικαστήριο να καταλήγει στην κατάσχεση των αντικειμένων και την απόδοση του αμφορέα στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και των όπλων στις στρατιωτικές σχολές.Ήταν η περίοδος που άρχισε να καταρρέει η αυτοκρατορία του Άκη Τσοχατζόπουλου, όταν οι αρχές μπήκαν να ερευνήσουν το πολιτικό του γραφείο στην περιβόητη Κόμνα Τράκα. Εκεί, εκτός από τα δεκάδες έγγραφα που κατασχέθηκαν -ορισμένα εκ των οποίων οδήγησαν στην καταδίκη για το μαύρο πολιτικό χρήμα- εντοπίστηκε ανάμεσα σε άλλα, ένας αμφορέας, τρία όπλα Ζάσταβα και μερικά φυσίγγια. Όπως κατέθεσε στο δικαστήριο ο αρχαιολόγος του υπουργείου Πολιτισμού, που κλήθηκε να ελέγξει, ο αμφορέας χρονολογείται γύρω ατον 5 - 4 αιώνα προ Χριστόν, έχει ύψος 52 εκατοστά και εκτιμήθηκε στα 1.200 ευρώ. Χαρακτήρισε το κομμάτι «διαδεδομένο», προσθέτοντας πως δεν μπορούσε να εντοπιστεί η προέλευση του. Όταν επισημάνθηκε από το συνήγορο, Γιάννη Παγορόπουλο, ότι ήταν δώρο από το διευθυντή του Μουσείου Βραβρώνας, ο μάρτυρας αντέδρασε: «αν ειναι έτσι, είναι κάτι παράνομο. Αυτός που το έδωσε σίγουρα έκανε παράνομη πράξη.

Ο αμφορέας δεν είναι περιουσία του, είναι αρχαία πολιτιστική κληρονομιά και ανήκει στον ελληνικό λαό».Τον υπερασπιστικό ισχυρισμό πως επρόκειτο για εθιμοτυπικά δώρα από διάφορες συναντήσεις που είχε με πολιτικά πρόσωπα, προέταξε ο αντιναύαρχος α.ε. Νικ. Κρυονερίτης, υπασπιστής του Άκη Τσοχατζόπουλου στο υπουργείο Εθνικής Αμύνης για σειρά ετών. «Την ευθύνη των δώρων που λαμβάνει ο υπουργός, έχει το γραφείο εθιμοτυπίας του υπουργείου Εθνικής Αμύνης, το οποίο έκανε όλες τις διαδικασίες για τη νομιμοποίησή τους. Ιδίως οι αραβικές χώρες έδιναν για δώρα όπλα» κατέθεσε ο μάρτυρας υπεράσπισης, επισημαίνοντας πως ό,τι βρέθηκε στο γραφείο του είναι προσωπικό δώρο. Όταν ρωτήθηκε από την πρόεδρο αν έπρεπε να δηλωθούν, ο Νικ. Κρυονερίτης απάντησε: «Όλη η διαδικασία ξεκινά από την αρμόδια υπηρεσία. Δεν γνωρίζω για τα συγκεκριμένα δώρα. Ήμουν παρών σε άλλες περιπτώσεις».Ο μάρτυρας πάντως, παραδέχθηκε πως και ο ίδιος δεν έχει δηλώσει το ξιφίδιο της στολής του, το οποίο διατηρεί ως αναμνηστικό, παρά το γεγονός ότι θεωρείται όπλο.Πρόεδρος: Θα έπρεπε να το δηλώνετε.Μάρτυρας: Κανείς δεν το δηλώνει. Είναι τιμή μου που το έχω. Μου το έδωσε η πατρίδα μου.Πρόεδρος: Εκ των υστέρων όταν έφυγε από τη θέση του υπουργού ο κατηγορούμενος δεν έπρεπε να σκεφτεί ότι έπρεπε να τα δηλώσει; Γιατί όταν ήταν υπουργός λογικό είναι να μην το σκέφτηκε. Μετά όμως; Δεν όφειλε να ελέγξει αν το γραφείο εθιμοτυπίας έκανε καλά τις διαδικασίες;Μάρτυρας: Δεν ξέρω. Έφυγα το 2001, δεν είχα καμία σχέση με όσα ακολούθησαν.
Κυριακή, 18 Νοέμβριος 2018 10:47
Το ότι η Black Friday του 2018 δεν θα ήταν υπόθεση μίας ημέρας ήταν κοινό μυστικό στην αγορά των ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών. Το θέμα είναι ποιος θα ήταν αυτός που θα έκανε το βήμα ώστε να ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι. Τα Public άνοιξαν πρώτα τον χορό των προσφορών της Μαύρης Παρασκευής καθώς η ηλεκτρονική σελίδα της αλυσίδας ξεκίνησε με εκπτωτικές τιμές λίγο μετά τις 9 το βράδυ του Σαββάτου.

iPhone με 199 ευρώ

Συγκεκριμένα η πρώτη “φουρνιά” προσφορών συμπεριλαμβάνει 337προϊόντα από όλες τις κατηγορίες της τεχνολογίας όπως gaming, κινητά, τηλεοράσεις, υπολογιστές και περιφερειακά. Το πρώτο προϊόν που προβάλει ιδιαίτερα η Public είναι το iPhone 6 της Apple με 199 ευρώ από 405 που ήταν η τιμή του πριν (έκπτωση 51%). Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη προσφορά, όπως και για ένα ακόμη μεγάλο αριθμό συσκευών, διατίθεται μόνο μέσα από το φυσικό δίκτυο καταστημάτων της Public και όχι στο ηλεκτρονικό κατάστημα. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να κινηθούν γρήγορα την Δευτέρα που θα ανοίξουν τα καταστήματα καθώς εκτιμάται ότι τα αποθέματα είναι περιορισμένα.
Από τις μεγαλύτερες εκπτώσεις σε επίπεδο κινητής τηλεφωνίας αφορά την συσκευή Elari NanoPhono η οποία διατίθεται έναντι 19,99 ευρώ φθηνότερη κατά 67% από τα 59 ευρώ που ήταν η αρχική της τιμή. Πρόκειται για ένα τηλέφωνο αποκλειστικά για κλήσεις και μηνύματα καθώς δεν διαθέτει κάμερα ή σύνδεση στο ιντερνετ.

Ψιλά γράμματα

Σύμφωνα με πληροφορίες κάθε ημέρα θα προστίθενται από την Public και νέες προσφορές με αποκορύφωμα την Black Friday στις 23 Νοεμβρίου. Αντίστοιχα θα αφαιρούνται οι προσφορές στις οποίες έχουν εξαντληθεί τα αποθέματα. Όπως προαναφέρθηκε οι καταναλωτές θα πρέπει να ελέγχουν για το ποια προϊόντα διακινούνται τόσο από ηλεκτρονικό κατάστημα και φυσικό και ποια μόνο από τα σημεία πώλησης της Public.Όπως διευκρινίζεται από την Public η online παραγγελία για τις προσφορές Black Friday θα ισχύει μόνο κατόπιν εξόφλησης μέσω πιστωτικής, χρεωστικής κάρτας ή PaypalΤέλος επιτρέπεται η αγορά ενός τεμαχίου μόνο ανά κωδικό προϊόντος, ανά πελάτη και ανά παραστατικό αγοράς.
Σάββατο, 17 Νοέμβριος 2018 13:25
Μια μικρή περιπέτεια έζησε 55χρονη γυναίκα στο Ηράκλειο η οποία σύμφωνα με πληροφορίες ανέμειξε χλωρίνη με ακουαφόρτε.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θέλησε να καθαρίσει το μπάνιο του σπιτιού αλλά οι αναθυμιάσεις από τα προϊόντα γρήγορα τις προκάλεσαν δυσφορία και αναπνευστικά προβλήματα.Η 55χρονη μεταφέρθηκε για προληπτικούς λόγους στο εφημερεύον νοσοκομείο.Καλό θα ήταν όταν χρησιμοποιούνται τέτοιου είδους προϊόντα να αερίζεται ο χώρος ή σε περίπτωση ευαισθησίας να χρησιμοποιείται μάσκα.

Πηγή : neakriti.gr 
Σάββατο, 17 Νοέμβριος 2018 12:23
Hταν στραβό το κλήμα, το 'φαγε και ο γάιδαρος... Για τον Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ αναφέρεται η παροιμία, αφού η δυσπιστία που επικρατούσε μεταξύ των φίλων του "τριφυλλιού" προς το πρόσωπό του, πλέον έχει μετατραπεί σε αγνόηση και απαξίωση. Μετά τις εξελίξεις στο Βέλγιο, είναι μετρημένοι αυτοί οι οποίοι εξακολουθούν να πιστεύουν ότι ο Ταϊλανδός θα αναμειχθεί στον Παναθηναϊκό, αφού θα έχει να ασχοληθεί με τις δικαστικές του περιπέτειες.

Εξαρχής, το επενδυτικό σχήμα που εμφανίστηκε με επικεφαλής τον Πιεμπονγκσάντ δεν έτυχε θερμής υποδοχής από τον κόσμο. Επειδή συγκρίθηκε με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, ο οποίος απολαμβάνει την καθολική αποδοχή και διότι το fund δημιούργησε γύρω του ένα πέπλο "ομίχλης" και κινήθηκε μυστικά. Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού ουδέποτε έμαθαν τους επίδοξους επενδυτές της ΠΑΕ, ούτε τους λόγους που προτίθενται να επενδύσουν, ούτε ποιους στόχους έχουν.Εδώ να κάνουμε μία παρένθεση. Ακόμα και ο πιο ρομαντικός φίλαθλος αντιλαμβάνεται ότι το ποδόσφαιρο έχει αλλάξει και ένας επιχειρηματίας ή ένα επιχειρηματικό σχήμα που θα αναμειχθεί σε ένα σύλλογο, θα επιδιώξει να έχει κέρδη. Είτε πρόκειται για χρήματα, είτε για άλλα οφέλη. Το ίδιο ισχύει για τον Παναθηναϊκό. Ο κόσμος δεν έχει την απαίτηση να παρουσιαστεί κάποιος ο οποίος θα πληρώνει μόνο από την αγάπη του για το "τριφύλλι".Δεν είναι κακό η ενασχόληση με τον Παναθηναϊκό να συνδυαστεί με επιχειρηματικές δραστηριότητες στο Βοτανικό ή με την προώθηση του Athens Alive. Ή με οποιοδήποτε άλλο εγχείρημα, που θα εξυπηρετεί και τον επιχειρηματία. Ωστόσο, για τον Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ και τους συνεταίρους του δεν μάθαμε το παραμικρό. Ούτε καν τα ονόματα τους, με εξαίρεση τον Βίκτωρα Ρέστη, ο οποίος είναι γνωστός στο πανελλήνιο...

Η ΜΟΥΣΚΡΟΝ ΤΑ ΕΚΑΝΕ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ

Σαν να μην έφτανε η μυστικοπάθεια σε όλα τα επίπεδα, ήρθαν και τα νέα από το Βέλγιο για να χειροτερεύσουν την κατάσταση. Οι βελγικές αρχές ερευνούν τη Μουσκρόν που ανήκει στον Πιεμπονγκσάντ για εικονική μεταβίβαση μετοχών, διακίνηση αδήλωτων κεφαλαίων, παράνομο στοιχηματισμό και στήσιμο παιχνιδιών. Ο κύριος στόχος της έρευνας είναι ο Πίνι Ζάχαβι, καθώς και κοντινά του πρόσωπα, όπως ο Φάλι Ραμαντάνι και ο Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ...Προσωρινή παύση για μία δεύτερη παρένθεση... Το (αυτοαναγορευμένο σε) ελληνικό περιβάλλον του Πιεμπονγκσάντ ισχυρίζεται ότι η έρευνα στοχεύει μόνο στον Ζάχαβι και όχι στον Πιεμπονγκσάντ. Λες και ο Πιεμπονγκσάντ δεν πήρε τις μετοχές του Ζάχαβι στη Μουσκρόν ή λες και δεν ήταν το ίδιο "περιβάλλον" που μέχρι πριν λίγες μέρες διαφήμιζε τη σχέση του Ζάχαβι και του Πιεμπονγκσάντ. Δηλαδή, οι δύο άνδρες είναι φίλοι, συνεργάζονται, είχαν συναλλαγή στη Μουσκρόν, αλλά ο Ζάχαβι τα έκανε όλα και ο Πιεμπονγκσάντ δεν πήρε μέρος πουθενά... Φυσικά, πρόκειται για απίστευτους ισχυρισμούς.Ας επανέρθουμε στο θέμα μας. Είναι φανερό ότι ο Πιεμπονγκσάντ συμμετέχει σε ένα μανατζερικό δίκτυο που δρα στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, ανακυκλώνει χρήματα μέσω μεταγραφών παικτών και προπονητών και έχει επιρροή σε αρκετές ομάδες σε διαφορετικές χώρες. Φυσικά, αυτή η πρακτική είναι διαδεδομένη στο σύγχρονο ποδόσφαιρο και τα σημάδια της είναι φανερά ακόμα και στα κορυφαία clubs.

ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΜΙΛΟΥΝ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ

Η ισοπέδωση είναι κακός σύμβουλος και είναι λάθος ο ισχυρισμός ότι ο Πιεμπονγκσάντ είναι ένας... άφραγκος που κοροϊδεύει. Ο Πιεμπονγκσάντ έχει μεγάλη οικονομική επιφάνεια, εξαιρετικές διασυνδέσεις, τεχνογνωσία και έχει να παρουσιάσει σημαντικές συμφωνίες, κυρίως στην Αγγλία. Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι ο κατάλληλος για τον Παναθηναϊκό. Ειδικότερα με όσα κάνει ο Ταϊλανδός τα τελευταία χρόνια, που δείχνουν ότι επιζητεί περισσότερο το γρήγορο κέρδος και λιγότερο μία σταθερή και μακροχρόνια επένδυση.Πλέον, είναι πιο αναγκαίο από ποτέ ο Αλαφούζος να τοποθετηθεί δημόσια για τις εξελίξεις. Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ πρέπει να πει εάν ισχύει η συμφωνία του με τον Πιεμπονγκσάντ και ποιες εξηγήσεις του έχει δώσει ο Ταϊλανδός για όσα συμβαίνουν στη Μουσκρόν. Ακόμα και "δεν τρέχει τίποτα" να δηλώσει ο Πιεμπονγκσάντ, οι φίλοι του "τριφυλλιού" πρέπει να το ακούσουν. Η μυστικοπάθεια δεν βοήθησε την υπόθεση έως τώρα και επιβάλλεται να μην συνεχιστεί. Αντίθετα, είναι η ώρα για καθαρές και σταράτες κουβέντες.Ο Παναθηναϊκός με τον Αλαφούζο στην ιδιοκτησία δεν έχει μέλλον. Ωστόσο, πάντα από το κακό υπάρχει το χειρότερο. Το ζητούμενο είναι η ΠΑΕ να αλλάξει χέρια, αλλά να έχει ευοίωνες προοπτικές, μία παράμετρο που - τουλάχιστον αυτή τη στιγμή - δεν την εκπληρώνει ο Ταϊλανδός. Αν συνυπολογίσουμε αυτά που έταξε το επενδυτικό σχήμα υπό τον Πιεμπονγκσάντ και αυτά που (δεν) έκανε, μπορούμε να καταλάβουμε πολλά. Αν προσθέσουμε και όσα συμβαίνουν στο Βέλγιο, τότε θα πειστούμε απόλυτα.
Σάββατο, 17 Νοέμβριος 2018 12:09
Για τους περισσότερους, οι διακοπές σημαίνουν αρκετές ώρες στο πλοίο και εξόρμηση σε κάποιο από τα δεκάδες, πανέμορφα νησιά μας. Λογικό, όμως η επιλογή αυτή δεν είναι σε καμία περίπτωση μονόδρομος, ειδικά τώρα που το καλοκαίρι πέρασε. Και γιατί να είναι, όταν η ηπειρωτική Ελλάδα προσφέρει τόσες υπέροχες εναλλακτικές, προσβάσιμες με την άνεση και την ευκολία που σου χαρίζει το αυτοκίνητό σου. Μέσα σε λίγες ώρες, μπορείς να βρεθείς σε πανέμορφα μέρη, απολαμβάνοντας ένα roadtrip που θα σε οδηγήσει σε πανέμορφα χωριά.

Ένα εξαιρετικό παράδειγμα μιας τέτοιας περίπτωσης, είναι η άγρια ομορφιά της Λακωνικής Μάνης, μόλις τρεις ώρες μακριά από την Αθήνα. Από το Γύθειο μέχρι και το Οίτυλο, η Λακωνική πλευρά της Μάνης περιλαμβάνει πανέμορφους οικισμούς, γραφικά χωριά και τοπία με κύριο χαρακτηριστικό την πέτρα, που κόβουν την ανάσα.Πριν βγεις στην Ολυμπία οδό με προορισμό την Λακωνική Μάνη όμως, φρόντισε να εγκαταστήσεις στο κινητό σου την νέα εφαρμογή Roadcube, η οποία προσφέρει μοναδικές δυνατότητες και μπορεί να κάνει την εμπειρία του ταξιδιού πιο ευχάριστη από ποτέ. Μέσω του Roadcube θα έχεις πρόσβαση στο ελιν up rewards, ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα που σου δίνει τη δυνατότητα να μπορείς πλέον να πληρώσεις τα καύσιμα από το κινητό σου απλά και με ασφάλεια. Θα σε βοηθήσει, επίσης, να βρεις απευθείας τα πλησιέστερα πρατήρια καυσίμων της ελίν για να μην υπάρχει καμία ταλαιπωρία καθ’ οδόν, ενώ το σύστημα επιβράβευσης σου προσφέρει απίθανα δώρα μέσα από πόντους που συγκεντρώνεις, για να κερδίζεις συνεχώς.Τώρα που έλυσες το άγχος της άνετης διαδρομής και των καλών καυσίμων, μπορείς να αφοσιωθείς σε όσα μοναδικά έχει να σου προσφέρει η περιοχή, ξεκινώντας από το παραθαλάσσιο Νέο Οίτυλο, στο οποίο θα συναντήσεις μια μεγάλη παραλία με βότσαλο, κατά μήκος της οποίας απλώνονται καφετέριες και ταβέρνες, με κορυφαία επιλογή τον ‘Μαύρο Πειρατή’. Λίγο πιο πάνω, στην πλαγιά, δεσπόζει το ιστορικό κεφαλοχώρι Οίτυλο, από το οποίο η θέα προς την υπόλοιπη περιοχή είναι απλά μαγευτική.


Συνεχίζοντας τη διαδρομή σου, θα συναντήσεις το βγαλμένο από ζωγραφιά Λιμένι, το πυργοχώρι που υπήρξε η πατρίδα των Μαυρομιχαλαίων και θα σε συνεπάρει με τα γαλαζοπράσινα νερά του. Μια βόλτα δίπλα στη θάλασσα και μετά βουρ για φαγητό στον ιστορικό ‘Τάκη’, μια από τις πιο φημισμένες ταβέρνες της περιοχής, στην οποία θα απολαύσεις φρέσκο ψάρι κυριολεκτικά δίπλα στο κύμα.Το roadtrip συνεχίζεται και επόμενος προορισμός, η ιστορική Αρεόπολη, εκεί όπου στις 17 Μαρτίου του 1821 ξεκίνησε η ελληνική επανάσταση. Σήμερα, στα πλακόστρωτα σοκάκια της, θα συναντήσεις μπαρ, καφετέριες, ταβέρνες, ζαχαροπλαστεία και μαγαζιά με τοπικά προϊόντα, ενώ κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, η πανέμορφη πλατεία της 17ης Μαρτίου γεμίζει τραπεζάκια και ζωή. Για φαγητό, άχαστες είναι οι τοπικές συνταγές του του ‘μπαρμπά-Πέτρου’ και η ψησταρία του ‘Αλέπη’, ενώ για γλυκό επιβάλλεται μια βόλτα στο ‘Παραδοσιακό’. Τα ποτά σου πάλι, μπορείς να τα απολαύσεις στα πέτρινα μπαράκια ‘Bukka’ και ‘Aula’ ενώ αν  βρεθείς στην Αρεόπολη πρωί, μην χάσεις την ευκαιρία να επισκεφτείς τον φούρνο της ‘Μηλιάς’.Μιας και θα βρίσκεσαι στην περιοχή όμως, θα είναι κρίμα να μην επισκεφτείς κι ένα από τα πιο ξακουστά σπήλαια στην Ευρώπη, αυτό του Διρού, μόλις 4 χιλιόμετρα έξω από το κεφαλοχώρι. Πάνω στη λέμβο, θα θαυμάσεις εντυπωσιακούς σταλακτίτες και σταλαγμίτες και περιηγηθείς στη Θάλασσα των Ναυαγίων και την Αίθουσα των Ονείρων, αισθανόμενος για λίγο πως πρωταγωνιστείς σε κάποιο παραμύθι.Συνεχίζοντας προς τη Μέσα Μάνη, κι αφού επισκεφτείς τον Μέζαπο, ο δρόμος θα σε βγάλει στον ξακουστό Γερολιμένα των κουρσάρων, χτισμένο πάνω στον κολπίσκο, με το ξενοδοχείο ‘Kyrimai’, να κλέβει την παράσταση, αφού πρόκειται για δύο ανακαινισμένους μεσαιωνικούς μανιάτικους πύργους. Στο ξενοδοχείο, εκτός της διαμονής, μπορείς να δοκιμάσεις και εξαιρετική τοπική κουζίνα όντας ξένοιαστος για τη συνέχεια του ταξιδιού σου και τα χιλιόμετρα που έχεις να διανύσεις με το αυτοκίνητο για να απολαύσεις τις ομορφιές της περιοχής.Κι αυτό, γιατί το βασικό και κυριότερο χαρακτηριστικό της ελίν είναι ότι προσφέρει τα εκπληκτικής ποιότητας καύσιμα Crystal στο όχημά σου, τα οποία διατηρούν τον κινητήρα καθαρό, δίνουν υψηλή απόδοση, προστατεύουν το περιβάλλον και βοηθούν στην οικονομία, αφού η unleaded Crystal προσφέρει έως και 1.000 περισσότερα χιλιόμετρα το χρόνο.

Τώρα που το καύσιμο λοιπόν δεν είναι κάτι που σε αγχώνει, συνεχίζουμε την απολαυστική διαδρομή στην Λακωνική Μάνη με κατεύθυνση προς το ακρωτήριο Ταίναρο, το νοτιότερο σημείο της ηπειρωτικής Ευρώπης. Πριν φτάσεις εκεί όμως, αξίζει να επισκεφτείς το πυργοχώρι της Βάθειας, με τους αγέρωχους πύργους που χτίστηκαν τον 18ο και 19ο αιώνα. Παρά το φιλόδοξο σχέδιο του ΕΟΤ να αναστυλωθούν και να λειτουργήσουν σαν ξενώνες, οι περισσότεροι στέκουν επιβλητικοί αλλά έρημοι, δίνοντας στο χωριό μια αίσθηση στοιχειωμένου.Προσεγγίζοντας το Ταίναρο, αξίζει να αφήσεις το αυτοκίνητό σου και να περπατήσεις περίπου 40 λεπτά προς τον φάρο, για να απολαύσεις τη θέα που θα σου κόψει την ανάσα, να βγάλεις τις φωτογραφίες σου και αν πετύχεις τον φαροφύλακα στα καλά του, ίσως να δεις και το εσωτερικού του φάρου. Προσοχή όμως, η διαδρομή με ζέστη είναι κουραστική, επομένως φρόντισε να έχεις μαζί σου νερό και να είσαι ντυμένος ελαφρά.

Ιδανικό κλείσιμο του road trip, επιστρέφοντας από το Ταίναρο, μια βόλτα στη Λάγια, που προσφέρεται για χάζι στα δρομάκια της και τσίπουρα συνοδεία μεζέδων. Μέσα σε 3-4 μέρες μπορείς να απολαύσεις όλα όσα έχει να σου προσφέρει η Λακωνική Μάνη, όμως αν έχεις περισσότερες ημέρες στη διάθεσή σου, αξίζει να τις εκμεταλλευτείς για να δεις όλες τις ομορφιές της περιοχής χωρίς άγχος.Έτσι κι αλλιώς, χάρη στην ελίν και το πρόγραμμα up rewards το ταξίδι με αυτοκίνητο είναι μια ευχάριστη εμπειρία την οποία θα θέλεις να παρατείνεις όσο γίνεται.
Σάββατο, 17 Νοέμβριος 2018 12:07
Εντός του επόμενου 15ημέρου αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή η διάταξη με την οποία θα ακυρώνεται η περικοπή των ήδη καταβαλλόμενων συντάξεων από τον Γενάρη του 2019. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι σχετικές διατάξεις θα καταργούν τις αντίστοιχες διατάξεις του νόμου 4472 που ψηφίστηκε το 2017 και προβλέπει την περικοπή των συντάξεων που υπάρχει προσωπική διαφορά, σε ποσοστό έως 18%, για περίπου 1 εκατ. συνταξιούχους.
Σύμφωνα με την υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Έφη Αχτσιόγλου,πρόκειται για μία θετική εξέλιξη που σηματοδοτεί ότι τέλειωσε οριστικά ο κύκλος των μνημονίων. Για κάποιους, εφόσον γλιτώσουν και την περικοπή της εναπομείνασας προσωπικής διαφοράς στις επικουρικές συντάξεις, το όφελος ενδέχεται να ξεπερνά και τα 300 ευρώ το μήνα. Μάλιστα, σύμφωνα με τον υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσο Πετρόπουλο, περίπου 550.000 συνταξιούχοι, των οποίων οι προσωπικές διαφορές ήταν αρνητικές, ήτοι ο επανυπολογισμός έβγαλε υψηλότερη σύνταξη με το νέο σύστημα από αυτήν που σήμερα λαμβάνουν, θα δουν κανονικά τις συντάξεις τους να αυξάνονται από την σύνταξη Ιανουαρίου. Στον αντίποδα, δεν προβλέπεται κατάργηση της διάταξης που προβλέπει το πάγωμα όλων των υπόλοιπων συντάξεων έως το 2022, ανεξάρτητα από την αύξηση του ΑΕΠ και του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, 10 είναι οι κατηγορίες συνταξιούχων που ενώ με το ισχύον καθεστώς θα δουν τη σύνταξή τους να μειώνεται (μεσοσταθμικά κατά 100 ευρώ), με την ακύρωση του μέτρου θα δουν τι συντάξεις τους να διασώζονται. Μεταξύ 35 και 155 ευρώ διασώζονται στους συνταξιούχους του δημοσίου, ενώ σε αυτούς που προέρχονται από το ΙΚΑ το “όφελος” κυμαίνεται από 24 έως και 450 ευρώ. “Κερδισμένοι” θεωρούνται και οι συνταξιούχοι του πρώην ΤΕΒΕ, καθώς γλιτώνουν το “μπόνους” των 220 ευρώ.
Ποιοι δεν θα υποστούν μειώσεις
Αναλυτικά, οι 10 ομάδες των συνταξιούχων που βάσει των εκτιμήσεων δεν θα υποστούν περικοπές, είναι:
1. Συνταξιούχοι του δημοσίου πανεπιστημιακής και τεχνολογικής εκπαίδευσηςπου συνταξιοδοτήθηκαν τουλάχιστον μετά από 25 έτη ασφάλισης.
2. Συνταξιούχοι Δημόσιοι Υπάλληλοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που αποχώρησαν με 28 έτη και άνω.
3. Συνταξιούχοι του δημοσίου υποχρεωτικής εκπαίδευσης, με πάνω από 30 έτη ασφάλισης.
4. Συνταξιούχοι του πρώην ΙΚΑ που αποχώρησαν με 35ετία σε ασφαλιστική κλάση από την 20η και πάνω. Πρόκειται για συνταξιούχους που ο υπολογισμός της σύνταξής τους έγινε με συντάξιμες αποδοχές από 1.600 ευρώ και άνω.
5. Συνταξιούχοι μητέρες ανηλίκων που αποχώρησαν από το ΙΚΑ με το ειδικό καθεστώς για τις μητέρες, έχοντας 30 έτη ασφάλισης και πάνω και αποδοχές που κατατάσσονταν από την 22η κλάση και πάνω (συντάξιμες αποδοχές από 1.800 ευρώ και πάνω).
6. Συνταξιούχοι έμποροι και ελεύθεροι επαγγελματίες του ΤΕΒΕ που αποχώρησαν με περισσότερα από 15 έτη ασφάλισης, ασχέτως ασφαλιστικής κλάσης.
7. Συνταξιούχοι δικηγόροι που αποχώρησαν με 25 χρόνια ασφάλισης και άνω.
8. Συνταξιούχοι γιατροί αλλά και γενικότερα ασφαλισμένοι του πρώην ΤΣΑΥ (νοσηλευτές, υγειονομικοί, φαρμακοποιοί κλπ) που αποχώρησαν με 25 χρόνια ασφάλισης και άνω.
9. Συνταξιούχοι αρχιτέκτονες, μηχανικοί, εργολήπτες κλπ (πρώην ασφαλισμένοι του ΤΣΜΕΔΕ) που αποχώρησαν με 25 έτη ασφάλισης και άνω.
10. Διπλοσυνταξιούχοι (π.χ. γιατροί του ΕΣΥ).
Ποιοι θα λάβουν αύξηση
Στα 150 εκατ. ευρώ για το 2019 εκτιμάται η δαπάνη για την αύξηση των συντάξεων σε περίπου 550.000 συνταξιούχους, που ο επανυπολογισμός έδειξε αρνητική προσωπική διαφορά. Πρόκειται δηλαδή για τους συνταξιούχους που όταν η σύνταξή τους υπολογίστηκε σύμφωνα με τα όσα προβλέπει ο νόμος Κατρούγκαλου, βγήκε υψηλότερη από αυτήν που λαμβάνουν σήμερα.
Η διάταξη νόμου που θα ισχύσει είναι αυτή του νόμου Κατρούγκαλου που προβλέπει ότι το 2019 θα δοθεί το 1/5 της διαφοράς. Στους τυχερούς που και πριν την ψήφιση του νόμου 4472 και βέβαια ακόμη και πριν από την πρόσφατη διαπραγμάτευση θα λάμβαναν αυξήσεις για το 2019, αφορούν συνταξιούχους ΙΚΑ που αποχώρησαν με λιγότερα από 30 έτη ασφάλισης και συντάξιμες αποδοχές πέριξ των 1.000 ευρώ αλλά και συνταξιούχους που ασφαλίζονταν στα πρώην ευγενή Ταμεία ΔΕΚΟ – Τραπεζών και καρπώνονται τώρα την υψηλή προσαύξηση επειδή κατέβαλλαν πολύ υψηλές εισφορές.

πηγή: euro2day.gr
Σάββατο, 17 Νοέμβριος 2018 12:04
Άμεση ήταν η κινητοποίηση του πληρώματος του πλοίου Μύκονος Παλλάςτων Μινωικών Γραμμών και του τομέα του ΕΚΑΒ στα Χανιά, όταν ένας επιβάτης αντιμετώπισε πρόβλημα υγείας το βράδυ της Παρασκευής.

Στον επιβάτη προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες από τον γιατρό του πλοίου ενώ άμεσα έφτασε στο λιμάνι της Σούδας και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο τον παρέλαβε και τον μετέφερε στο νοσοκομείο της πόλης.


Το Μύκονος Παλλάς όπως είναι γνωστό εκτελεί το δρομολόγιο Χανιά - Πειραιάς.                                                                                                                                                                                                         Πηγή : ekriti
Παρασκευή, 16 Νοέμβριος 2018 20:02
Ποικίλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει το πρωτοφανές περιστατικό με τον επαγγελματία οδηγό, που σε κατάσταση μέθης, έκατσε στο τιμόνι, μεταφέροντας μάλιστα μαθητές!

Το περιστατικό σημειώθηκε χθες, στο νομό Λασιθίου, όταν αστυνομικοί σταμάτησαν για έλεγχο οδηγό λεωφορείου που εκτελούσε το δρομολόγιο Ελούντα – Άγιος Νικόλαος. Ο οδηγός του λεωφορείου αποδείχτηκε ότι ήταν μεθυσμένος και μάλιστα σε βαθμό που δεν χρειαζόταν καν αλκοτέστ για να διαπιστωθεί! Οι άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. ακολούθησαν το λεωφορείο προβληματισμένοι από το γεγονός ότι ακολουθούσε «τρελή πορεία» και ήταν ολοφάνερο ότι ο οδηγός του έχανε συνεχώς τον έλεγχο του οχήματος. Άμεσα ο οδηγός συνελήφθη και τώρα πια βρίσκεται αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη.
Παρασκευή, 16 Νοέμβριος 2018 18:26
Φως στην υπόθεση του εργατικού δυστυχήματος που είχε συμβεί τον Οκτώβριο του 2013 σε επιχείρηση στο Βαρύπετρο με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα ένας 41χρονος αναμένεται να πέσει στην εκδίκαση της υπόθεσης που άρχισε σήμερα στα Χανιά.

Στο δικαστήριο σήμερα κατέθεσε η επιθεωρήτρια εργασίας, η οποία είναι υπάλληλος του Υπουργείο εργασίας και αναφέρθηκε στα πορίσματα της αυτοψίας που είχε διενεργήσει στον χώρο και είχε λάβει μαρτυρίες.Όπως είπε:«Είτε ο θανών τραυματίστηκε μόνος του λόγω κακού χειρισμού του κλαρκ είτε ο λεβιές του κλαρκ μετακινήθηκε μόνος του καθώς, το συγκεκριμένο κλαρκ που υπέδειξαν οι εργαζόμενοι (κόκκινο), δεν διαθέτει σύστημα ασφαλείας. Όταν έφθασαν στο σημείο οι εργαζόμενοι και είδαν τον τραυματία, είχε υποστεί εμπλοκή με το κλαρκ και είχε εγκλωβιστεί», τόνισε η επιθεωρήτρια. Η πλευρά της συζύγου του θανόντος ανέφερε ότι ο θανών δεν διέθετε άδεια χειριστή ενώ υπογράμμισε ότι υπάρχουν πολλά ερωτήματα αναφορικά με το πώς έγινε το ατύχημα. Η πλευρά υπεράσπισης της εταιρείας, τόνισε ότι το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης, ανέφερε ότι ο τραυματισμός προήλθε από παλέτα με νερά που έπεσε πάνω στον άτυχο 41χρονο.

Η δίκη διεκόπη και αναμένεται να συνεχιστεί τον Δεκέμβριο με τις καταθέσεις των κατηγορουμένων.Υπενθυμίζεται ότι ο 41χρονος υπέκυψε στα βαρύτατα τραύματα του το μεσημέρι της 15ης Οκτωβρίου, μία ημέρα μετά τον τραυματισμό του, σε εργοστάσιο στο Βαρύπετρο, όπου εργαζόταν.Ο 41χρονος, πατέρας ενός παιδιού, νοσηλευόταν στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Χανίων, όπου είχε διακομισθεί μετά το δυστύχημα και αφού προηγουμένως οι γιατροί κατάφεραν να τον επαναφέρουν στην ζωή καθώς είχε υποστεί ανακοπή.
Παρασκευή, 16 Νοέμβριος 2018 17:54
Τραγωδία το μεσημέρι στο Ηράκλειο όταν μία 19χρονη κοπέλα εντοπίστηκε νεκρή στην περιοχή του ΤΕΙ Κρήτης.

Την 19χρονη αναζητούσαν από χθες συγγενικά της πρόσωπα και σήμερα λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι βρέθηκε νεκρή μέσα στο σπίτι της.Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ ενώ αναμένεται και ιατροδικαστής προκειμένου να διαπιστωθεί εάν πρόκειται για εγκληματική ενέργεια.
Παρασκευή, 16 Νοέμβριος 2018 17:51
Με γραπτή ανακοίνωσή του, ο πρώην αντιδήμαρχος επισημοποίησε την πρόθεσή του να διεκδικήσει τον Δήμο Χανίων, όπως είχε γράψει το zarpanews.gr:

Ο Δήμος Χανίων βρίσκεται μπροστά σε πολύ μεγάλες προκλήσεις τα επόμενα χρόνια. Πρέπει να βελτιώσει και να ενισχύσει τις υποδομές του, να προστατέψει το περιβάλλον και τον πολιτισμό του, να δυναμώσει το δίκτυο κοινωνικής προστασίας για τους πιο αδύναμους και να προσφέρει καλύτερες συνθήκες στην καθημερινή ζωή των δημοτών του κάτι που το Κράτος αδυνατεί να κάνει.Σε έξι μήνες από σήμερα όλα αυτά θα κριθούν από τους πολίτες.
Οι Χανιώτες έχουν χορτάσει από λόγια και θέλουν έργα. Στη συνεπή αυτοδιοικητική μου διαδρομή ζητούσα πάντα από τους Συμπολίτες μου να με κρίνουν για τα έργα και τις πράξεις μου γιατί πίστευα και πιστεύω ότι τίποτα δεν είναι αυτονόητο.Αυτό θα κάνω και τώρα, ως υποψήφιος Δήμαρχος Χανίων. Ζητώ από τους Χανιώτες να με εμπιστευτούν γιατί είμαστε πολλοί αυτοί που πιστεύουμε ότι οι πράξεις και τα έργα είναι αυτά που θα δώσουν στα Χανιά το καλύτερο μέλλον γιατί το αξίζουν. Μαζί με τους πολίτες, χωρίς κομματικές ή άλλες εξαρτήσεις, με αποφασιστικότητα, όρεξη, γνώση, και διάλογο μπορούμε να τα καταφέρουμε. Να δημιουργήσουμε τα Χανιά του αύριο.
Παρασκευή, 16 Νοέμβριος 2018 17:45
Ακόμα μία Κυριακή, γεμάτη κρητικό κρασί, ήταν αυτή που μας πέρασε, μιας και με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού, κοντά στα 2.000 άτομα επισκέφθηκαν τα οινοποιεία της Κρήτης, απολαμβάνοντας τον καλό φθινοπωρινό καιρό και μια βόλτα στην όμορφη αμπελοοινική ενδοχώρα του νησιού.

Γευσιγνωσίες σε νέες και παλιές εσοδείες, συζήτηση με τους οινοποιούς, επίσκεψη στα αμπέλια, παράλληλες εκδηλώσεις για ενήλικες και παιδιά είχε το πρόγραμμα στα 18 οινοποιεία της Κρήτης που άνοιξαν την Κυριακή 11 Νοεμβρίου με δωρεάν είσοδο.Το Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης (Wines of Crete), για τρίτη χρονιά, συντόνισε την όλη ενέργεια μέσα από δράσεις προβολής, οργανώνοντας και διαγωνισμό φωτογραφίας των κοινωνικών δικτύων (Social Media) στα οποία δραστηριοποιείται ενεργά. Οι συμμετοχές των διαγωνιζόμενων θα ανέβουν το Σάββατο 17/11 στην σελίδα του Wines of Crete στο Facebook www.fb.com/winesofcrete και το κοινό θα επιλέξει την αγαπημένη (κάνοντας like σε αυτή που του αρέσει) και θα χαρίσει 10 υπέροχα δώρα σε 10 θέσεις των νικητών, μέχρι την λήξη της ψηφοφορίας το Σάββατο 24 Νοεμβρίου (ώρα 11:00) (όλοι οι όροι συμμετοχής βρίσκονται στο www.winesofcrete.gr ).

Παράλληλα με την γευσιγνωσία οίνου, 18 εστιατόρια και ένα wine bar συνεργάστηκαν στην δράση «Bring your own wine – φέρε το δικό σου κρασί».  Σκοπός της δράσης αυτής, ήταν ο επισκέπτης να απολαύσει το κρασί που αγόρασε από το οινοποιείο στο συνεργαζόμενο εστιατόριο χωρίς επιπλέον χρέωση και να συνδυάσει το αγαπημένο του κρασί με το αγαπημένο του φαγητό.Το Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης, που συμμετέχει στην Εθνική Επιτροπή Οινοτουρισμού, συνεργάστηκε και με τις υπόλοιπες 5 Περιφερειακές Ενώσεις της Χώρας που έπραξαν αντίστοιχα και συντονισμένα για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, δεδομένου ότι η δράση είχε Ευρωπαϊκό χαρακτήρα και φυσικά οινοποιεία σε όλη την Ελλάδα δέχτηκαν αντίστοιχα το οινόφιλο κοινό. Το Wines of Crete υποστηρίζει την ρήση του Wine in Moderation – το κρασί απολαμβάνεται καλύτερα, με μέτρο.
Παρασκευή, 16 Νοέμβριος 2018 17:38
Η αγαπημένη μας κλασσική ταινία "Νεράιδα και το παλικάρι" θα ανέβει στο θεατρικό σανίδι με την Μαρία Κορινθίου στο ρόλο της Κατερινιώς.

Έκπληξη είναι πως θα δούμε τον Νίκο Ζωιδάκη να ανεβαίνει κι αυτός στο σανίδι στο ρόλο του αφηγητή αλλά και να λέει μαντινάδες κατά τη διάρκεια της παράστασης.

Δείτε το τρέιλερ της παράστασης και πάρτε μία γεύση:

Παρασκευή, 16 Νοέμβριος 2018 12:53
Η εταιρία ΚΟΥΚΑΚΗΣ Α.Ε ξεκίνησε σα μια οικογενειακή επιχείρηση και δραστηριοποιείται στο χώρο της παραγωγής ελαιολάδου από το 1979,με τις πρώτες εγκαταστάσεις της εταιρίας στα Χανιά Κρήτης. Με την οργανωμένη όμως δουλεία, την εγγυημένη ποιότητα, τόσο στην παροχή υψηλών υπηρεσιών, καθώς και την ποιότητα ελαιολάδου, το όνομα της εταιρίας εδραιώθηκε στον ελλαδικό χώρο και έγινε συνώνυμο με την εγγυημένη ποιότητα, την εξυπηρέτηση και την φερεγγυότητα. Κατά αυτόν τον τρόπο οι απαιτήσεις προς την εταιρία αυξήθηκαν ραγδαία και έτσι μόλις το 1985 η εταιρία ΚΟΥΚΑΚΗΣ Α.Ε προέβει στην αντικατάσταση των μηχανημάτων παράγωγης, σε αντίστοιχα μεγαλύτερης δυναμικότητας.

Έκτοτε ακολουθώντας πάντα τις πιο εξελιγμένες τεχνολογικές καινοτομίες του κλάδου, προέβει σε πολλές αντικαταστάσεις τεχνολογικού εξοπλισμού, καθώς και στις απαιτούμενες κτηριακές επεκτάσεις, αντίστοιχα. Τέλος, όλη αυτή η σταδιακή και ομαλή ανάπτυξη και εξέλιξη, οδήγησε την εταιρία, εν έτη 2004,στην ολική μετεγκατάσταση σε καινούργιες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις, οι οποίες καταλαμβάνουν έκταση 1500τ.μ και αποθηκευτικού χώρου 400 τόνων ελαιολάδου σε δεξαμενές από ανοξείδωτο χάλυβα. Ταυτόχρονα η εταιρία πραγματοποίησε την εξολοκλήρου αντικατάσταση του τεχνολογικού εξοπλισμού με της τελευταίας και τελειότερης τεχνολογίας, καθώς και της υψηλότερης δυναμικότητας φυγοκεντρικών μηχανημάτων, ALFA LAVAL, τα οποία εγγυώνται έκθλιψη σε απόλυτα ελεγχόμενες συνθήκες χαμηλών θερμοκρασιών.

Επιπλέον οι δραστηριότητες της εταιρίας αυξήθηκαν και έτσι  στις καινούργιες εγκαταστάσεις συμπεριλαμβάνεται χώρος γενικής αποθήκευσης, καθώς και χώρος χονδρικής- λιανικής πώλησης διαφόρων αγροτικών προϊόντων και εφοδίων, με σκοπό την βελτίωση της ποιότητας των παραγόμενων αγροτικών προϊόντων και την παρακολούθηση της καλλιέργειας σε όλα τα σταδία από εξειδικευμένο προσωπικό. Επίσης σαν επέκταση των δραστηριοτήτων, η εταιρία ΚΟΥΚΑΚΗΣ Α.Ε έχει προβεί, εν έτη 2012 και στην κατασκευή ειδικού χώρου, για την τυποποίηση ελαιολάδου σε παντός τύπου συσκευασία.Παράλληλα η εταιρία, η οποία διατηρεί μέχρι και σήμερα τον οικογενειακό της χαρακτήρα, διαθέτει όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές, τόσο για την παράγωγη, όπως και για την τυποποίηση του ελαιολάδου, όπως: iso 22000:2005, πιστοποιητικό από τον AGROSERT για την παράγωγη ελαιολάδου Π.Γ.Ε (Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη),καθώς και ειδική άδεια από τον οργανισμό Δ.Η.Ω για την παραγωγή βιολογικού ελαιολάδου.

Η εταιρία ‘’ΚΟΥΚΑΚΗΣ Α.Ε’’ κατέχει θέση σ’ ένα κομβικό σημείο, στο οποίο διασταυρώνονται κάποιες από τις καλύτερες περιοχές του νομού Χανίων, οι οποίες και φημίζονται για την εξαιρετική ποιότητα ελαιολάδου που παράγουν και οι οποίες έχουν χαρακτηριστεί ‘’Π.Γ.Ε’’ (Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη).Οι περιοχές αυτές συνίστανται από ελαιώνες, κορωνεικης ποικιλίας στην πλειοψηφία τους.Η ποικιλία αυτή σε συνδυασμό με τις εξαιρετικές κλιματολογικές συνθήκες, την σωστή καλλιέργεια και την συγκομιδή με τον παραδοσιακό ορθό τρόπο, μας οδηγεί στην παράγωγη άριστης ποιότητας ελαιολάδου.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                           

Πληροφορίες : 2821096400  

Email :  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.r                                                                                                                                 
Παρασκευή, 16 Νοέμβριος 2018 12:47
Ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων, ανακοινώνει ότι την Τετάρτη  21 Νοεμβρίου 2018 , τα καταστήματα που βρίσκονται εντός των ορίων του πρώην Δήμου Χανίων θα παραμείνουν κλειστά λόγω της τοπικής αργίας για τον εορτασμό των Εισοδίων της Θεοτόκου, πολιούχου της πόλης μας.

Τα καταστήματα που βρίσκονται στις υπόλοιπες δημοτικές ενότητες του καλλικρατικού Δήμου Χανίων, θα λειτουργήσουν κανονικά.
Παρασκευή, 16 Νοέμβριος 2018 12:22
Παράδειγμα προς… μίμηση αποτελεί η κίνηση μίας μαθήτριας δημοτικού στο Ηράκλειο με αφορμή τα γενέθλιά της.

Πρόκειται για ένα κορίτσι που την προσεχή Κυριακή κλείνει τα 11 χρόνια ζωής και αναμένεται να τα γιορτάσει με την οικογένειά, τους φίλους και συμμαθητές της.Ωστόσο, αυτά τα γενέθλια αναμένεται να μείνουν αξέχαστα τόσο στους παρευρισκόμενους όσο και στην τοπική κοινωνία καθώς η ίδια θέλησε να περάσει ένα μήνυμα αγάπης κι ελπίδας.Η 11χρονη ειδοποίησε έναν – έναν τους συμμαθητές και τους καλεσμένους της ζητώντας να μην της αγοράσουν κανένα δώρο παρά μόνο να της πάνε ρούχα, παιχνίδια αλλά και διάφορα είδη πρώτης ανάγκης για να τα προσφέρει στους άπορους και φτωχούς του Ηρακλείου!Η εκπληκτική απόφαση της 11χρονης μαθήτριας δίνει ελπίδα και στον πιο απαισιόδοξο πολίτη αυτής της χώρας αφού φαίνεται πως το μέλλον δεν είναι τελικά τόσο δυσοίωνο καθώς η φιλοσοφία της αλληλεγγύης και της προσφοράς στους αδύναμους αρχίζει να… περνάει και στις νεότερες γενιές.
Παρασκευή, 16 Νοέμβριος 2018 11:31
Το αργότερο έως τις αρχές Δεκεμβρίου αναμένεται να αρχίσουν δύο νέα προγράμματα για προσλήψεις ανέργων. Το πρώτο πρόγραμμα για τους 6.000 αποφοίτους Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης αφορά στην επιχορήγηση επιχειρήσεων σε κλάδους έξυπνης εξειδίκευσης και παραγωγικής δραστηριότητας με το 50% της μηνιαίας αμοιβής τους.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση, το ποσό της επιχορήγησης ορίζεται έως τα:• 600 ευρώ τον μήνα για τους κατόχους πτυχίου Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης
• 700 ευρώ τον μήνα για τους κατόχους μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών
• 800 ευρώ τον μήνα για κατόχους διδακτορικού τίτλου σπουδώνΤο δεύτερο πρόγραμμα απευθύνεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις οι οποίες ασκούν τακτική οικονομική δραστηριότητα στο σύνολο της ελληνικής επικράτειας. Ωφελούμενοι είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στο μητρώο του ΟΑΕΔ, ηλικίας έως 39 ετών, απόφοιτοι ΑΕΙ - ΤΕΙ, οι οποίοι θα πρέπει να διαθέτουν δελτίο ανεργίας σε ισχύ τόσο κατά την ημερομηνία υπόδειξής τους από το αρμόδιο ΚΠΑ2 όσο και κατά την πρόσληψή τους.Επίσης, ο αρμόδιος υφυπουργός Εργασίας, Νάσος Ηλιόπουλος ανακοίνωσε ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα αρχίσει από τον ΟΑΕΔ το πρόγραμμα για 5.500 νέους άνεργους επιστήμονες, οι οποίοι θα τοποθετηθούν στον δημόσιο τομέα. Οσοι επιλεγούν βάσει μοριοδότησης, θα καλύψουν για 12 μήνες θέσεις του Δημοσίου και οι μηνιαίες αμοιβές τους θα είναι:1) Για την κατηγορία Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ) έως 1.040 ευρώ2) για την κατηγορία Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΤΕ) έως 990 ευρώΓια τους ωφελουμένους οι οποίοι διαθέτουν μεταπτυχιακό ή διδακτορικό τίτλο σπουδών οι αμοιβές προσαυξάνονται μηνιαίως κατά 50 ή 100 ευρώ αντίστοιχα. Επίσης, οι άνεργοι οι οποίοι θα επιλεγούν θα λαμβάνουν, ανάλογα με την ειδικότητά τους, το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας (κυμαίνεται από 70 έως 150 ευρώ τον μήνα, ανάλογα με τη θέση).
Παρασκευή, 16 Νοέμβριος 2018 10:08
Ένα περίεργο περιστατικό έλαβε χώρα την προηγούμενη εβδομάδα στο Δημοτικό Σχολείο Βαρυπέτρου. Όπως αποκάλυψε με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Δασκάλων Χανίων, γονείς συνοδεία αστυνομικών εισέβαλαν στο σχολείο.

Συγκεκριμένα, οι γονείς, που φέρονται να έχουν πρόβλημα με την παρουσία ενός συγκεκριμένου μαθητή στο σχολείο, συνοδεύονταν από αστυνομικό, η οποία ζήτησε τα στοιχεία του Διευθυντή, αλλά και των γονέων του συγκεκριμένου παιδιού.
Όπως είναι προφανές και όπως επισημαίνει η ανακοίνωση του Συλλόγου, μια τέτοια ενέργεια είναι ξεκάθαρα παράνομη και αυθαίρετη, ενώ γίνεται λόγος για «επίδειξη ισχύος» από ομάδα γονέων του σχολείου.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Δασκάλων Χανίων:
«Την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου στο Δημοτικό Σχολείο Βαρύπετρου ομάδα γονέων, η οποία συνοδεύονταν από δύο ένστολους αστυνομικούς που επέβαιναν σε περιπολικό της αστυνομίας και συνοδευόμενοι από βαθμοφόρο της ΕΛΑΣ κατά δήλωσή της , η οποία φορούσε πολιτικά εισέβαλε στο χώρο του σχολείου ζητώντας τα στοιχεία του Διευθυντή, καθώς και τα στοιχεία κηδεμόνα μαθητή που σύμφωνα με τη δική τους αντίληψη δημιουργεί προβλήματα στο σχολείο.
Η ομάδα των γονέων λειτουργούσε σε συνεννόηση με τους αστυνομικούς. Η είσοδος των αστυνομικών στο σχολείο ήταν αυθαίρετη και παράνομη, καθώς δεν είχε προηγηθεί καμία προειδοποίηση και δεν επέδειξαν προηγουμένως κάποιο έγγραφο που να αποδείκνυε την νόμιμη παρουσία τους στο χώρο. Καταχράστηκαν την εξουσία τους, χρησιμοποιώντας τη συγγενική σχέση ορισμένων από αυτούς με γονέα του σχολείου. Η παρουσία τους στο χώρο του σχολείου δεν δικαιολογούνταν καθώς δεν τελούνταν εκείνη την ώρα κάποιο αδίκημα. ώστε να επιληφθούν άμεσα.

Στόχος τους ήταν να εκφοβίσουν το σχολείο προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι σκοποί μερίδας των γονέων.Η εισβολή, όμως, αυτή ήταν ταυτόχρονα αυθαίρετη και παράνομη και από την μεριά των γονέων, ορισμένοι εκ των οποίων είναι και μέλη του ΔΣ του συλλόγου γονέων του συγκεκριμένου σχολείου. Η στάση τους είναι και ηθικά επιλήψιμη Φτάνει πια!!Αυτές οι συμπεριφορές επίδειξης ισχύος από την πλευρά ορισμένων είναι βαθύτατα αντιδραστικές και αντιπαιδαγωγικές. Θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι παρεμβάσεις και εισβολές, όπως η συγκεκριμένη, όχι μόνο διαταράσσουν την ηρεμία του σχολείου, αλλά καταστρέφουν το παιδαγωγικό κλίμα που πρέπει να επικρατεί σε αυτό, βλάπτοντας το σύνολο των μαθητών, συμπεριλαμβανομένων και των παιδιών όσων τις υιοθετούν.

Κανείς εξωσχολικός παράγοντας δεν έχει δικαίωμα να ζητήσει την απομάκρυνση μαθητή από σχολείο. Η απαίτηση αυτή αποτελεί την πιο άθλια και επιθετική συμπεριφορά απέναντι στο σύνολο των μαθητών και των γονέων τους.Όσοι νομίζουν ότι με τον ατομικό τους τσαμπουκά και τη χρησιμοποίηση των οικογενειακών τους διασυνδέσεων προστατεύουν τα δικά τους παιδιά κάνουν λάθος. Αποτελούν μειοψηφίες που λειτουργούν χωρίς την έγκριση της πλειοψηφίας των γονέων και αμαυρώνουν την εικόνα του σχολείου.

Οι εκπαιδευτικοί είναι οι αποκλειστικοί υπεύθυνοι για την αντιμετώπιση των περιστατικών που αφορούν τόσο σε μαθησιακά ζητήματα όσο και σε αυτά που προκύπτουν από την συμπεριφορά του συνόλου των μαθητών. Οι διενέξεις μεταξύ των μαθητών και οι μη επιτρεπτές συμπεριφορές αποτελούν τμήμα της καθημερινότητας της σχολικής και της κοινωνικής ζωής τους. Η αντιμετώπισή τους αποτελεί παιδαγωγικό και όχι αστυνομικό έργο. Κανένας αυτόκλητος προστάτης δεν έχει δικαίωμα να υποκαθιστά τους εκπαιδευτικούς στο ρόλο αυτό. Τόσο στην περίπτωση του σχολείου στο Βαρύπετρο όσο και σε πληθώρα αντίστοιχων περιπτώσεων, οι εκπαιδευτικοί λειτουργούν με επαγγελματισμό και επιστημονική προσέγγιση ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες των μαθητών και του σχολείου, στο οποίο υπηρετούν.

Καμία εισβολή γονέων, κανένας τραμπουκισμός, καμία εκφοβιστική συμπεριφορά, από τον οποιονδήποτε, δεν μπορεί να αντικαταστήσει το ρόλο του εκπαιδευτικού πολύ δε περισσότερο να του επιβάλλει τι πρέπει να κάνει στην τάξη και στο σχολείο.Χρειάζεται για μια ακόμη φορά να επαναλάβουμε ότι δεν φταίνε τα παιδιά ούτε οι εκπαιδευτικοί για τη διάλυση των εκπαιδευτικών δομών. Η έλλειψη στήριξης του εκπαιδευτικού έργου από την πλευρά του υπουργείου παιδείας δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι για οποιαδήποτε επίθεση εναντίον τους.
Η θέση των γονέων πρέπει να είναι δίπλα στους εκπαιδευτικούς, για να διεκδικήσουμε όλοι μαζί μαζικούς και μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών και ειδικευμένου εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού, δημιουργία κατάλληλων υποστηρικτικών δομών και δημόσια χρηματοδότηση, για να μπορούν τα σχολεία να καλύψουν όλες τις ανάγκες των παιδιών.

Απέναντι σε αυτά τα διλήμματα οι διοικητικοί θεσμοί και η διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στα Χανιά δεν μπορεί να έχει ρόλο Πόντιου Πιλάτου. Αυτή η κατάσταση πρέπει να σταματήσει άμεσα.Καλούμε τους εκπαιδευτικούς να συσπειρωθούν στο σωματείο τους, να γνωρίσουν τα δικαιώματά τους και να καταγγέλλουν άμεσα κάθε αντίστοιχο περιστατικό.

*Θα παρέχουμε κάθε συνδικαλιστική και σε περίπτωση που χρειαστεί νομική στήριξη.

*Οι επιθέσεις ενάντια στα δικαιώματα των παιδιών και των εκπαιδευτικών δεν θα περάσουν.
*Κάτω τα χέρια από τα σχολεία.»

Πηγή : zarpanews.gr
Παρασκευή, 16 Νοέμβριος 2018 10:04
Ακριβά «πλήρωσε» 30χρονος Ηρακλειώτης την … φαεινή ιδέα να παρακολουθήσει την πρώην σύντροφο του πίσω από τους τάφους ενός νεκροταφείου μέσα στα άγρια μεσάνυχτα.

Το σπίτι της κοπέλας βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το νεκροταφείο.Επιστρέφοντας με μία φίλη της στο σπίτι της, λίγο μετά τις 12 τη νύχτα, αντιλήφθηκαν μία σκιά να ξεπετάγεται πίσω από ένα μνήμα και να ξανακρύβεται.
Έντρομες οι δύο κοπέλες ξαναμπήκαν στο αυτοκίνητο και απομακρύνθηκαν κακήν-κακώς από το σημείο, καλώντας παράλληλα την Αστυνομία.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Cretalive η πρώην σύντροφος είχε αντιληφθεί ότι πρόκειται για τον 30χρονο και αυτό την είχε τρομοκρατήσει, όπως υποστηρίζει, καθώς τον τελευταίο μήνα, από τότε δηλαδή που χώρισαν, είχε γίνει η …σκιά της. Εκείνος ήθελε επανασύνδεση και εκείνη τον απέφευγε με κάθε τρόπο, ανέφερε στην κατάθεση της.


Λίγο αργότερα, οι δύο φίλες επέστρεψαν στο νεκροταφείο με τους αστυνομικούς να αναλαμβάνουν να ξεδιαλύνουν το… μυστήριο. Με τους φακούς στα χέρια άρχισαν να ψάχνουν ανάμεσα στα μνήματα. Ξαφνικά, είδαν έναν μαυροφορεμένο άνδρα να σηκώνεται από έναν τάφο και να το βάζει στα πόδια.
Οι αστυνομικοί τον κάλεσαν να σταματήσει, γνωστοποιώντας του την ιδιότητα τους, αλλά εκείνος έγινε… Κεντέρης.
Τελικά, κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν.Η υπόθεση εκδικάστηκε χθες στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου. Ο 30χρονος καταδικάστηκε ερήμην του, καθώς αν και βρισκόταν στο Δικαστικό Μέγαρο, από λάθος, βρέθηκε σε άλλη αίθουσα. Του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης δύο ετών με τριετή αναστολή, όμως άσκησε έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης.


Πηγή: cretalive.gr
Παρασκευή, 16 Νοέμβριος 2018 09:59
Ξεκίνησε η δίκη της Γαλλίδας που κατηγορείται ότι έκρυψε την ύπαρξη του τρίτου παιδιού της το οποίο κρατούσε και μεγάλωνε στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου της.
Το μικρό κορίτσι ανακαλύφθηκε από έναν μηχανικό αυτοκινήτων που άκουσε τους θορύβους όταν η Γαλλίδα πήγε το όχημα μια βλάβη στο φλας.
Το παιδί από την κακομεταχείριση αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα ενώ έχει υποστεί μη αναστρέψιμη εγκεφαλική βλάβη.
«Όταν άνοιξα το πορτ μπαγκάζ μου ήρθε μια μυρωδιά αμμωνίας. Μύριζε πολύ. Το πορτ μπεμπέ ήταν εκεί κατάμαυρο και το μωρό πιο κει γυμνό και προσπαθούσε αναπνεύσει. Πνιγόταν και όταν το πήρε στην αγκαλιά της το μωρό ήταν μια μούμια», δήλωσε ο μηχανικός που ανακάλυψε το άτυχο κορίτσι.
«Έχουμε ένα πολύ σοβαρό παράπτωμα. Δεν πρέπει να κλείσουμε αυτή την υπόθεση γιατί αυτή η γυναίκα θα επικαλεστεί άγνοια εγκυμοσύνης ή το ότι η Σερένα επέζησε. Κατά τη γνώμη μου ήταν ετοιμοθάνατη», δήλωσε η Μαρί Γκριμό, δικηγόρος της Οργάνωσης «Σε κίνδυνο η αθωότητα».
Παρασκευή, 16 Νοέμβριος 2018 09:58
Το ‘πε και το… κάνει πράξη, ο πρώην Υπουργός Χρήστος Μαρκογιαννάκης που αρχίζει περιοδεία ανά το Νομό Χανίων.
Σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση εκ μέρους του, ο πρώην Υπουργός και βουλευτής, θα μιλήσει σε ανοιχτή συγκέντρωση τη Δευτέρα 19 Νοεμβρίου και ώρα 7:00 το απόγευμα, στο Πολιτιστικό Κέντρο Παλαιόχωρας.
Παρασκευή, 16 Νοέμβριος 2018 09:40
Ο Σύλλογος σας προσκαλεί στην χριστουγεννιάτικη γιορτή που διοργανώνει για τα παιδιά του το Σάββατο 15.12.2018 και ώρα 18.00 στα γραφεία του συλλόγου.
Μαγικά κόλπα και δημιουργικά παιχνίδια, χορός και μουσική. 
Το κέρασμα της αρεσκείας σας όπως κάθε χρόνο είναι ευπρόσδεκτο. 
Δηλώστε την παρουσία σας στη λίστα η οποία είναι αναρτημένη στον πίνακα ανακοινώσεων μέχρι την Κυριακη 2/12 για την καλύτερη προετοιμασία.
Παρασκευή, 16 Νοέμβριος 2018 09:00
Οι διεθνείς μας στην πρεμιέρα του Άγγελου Αναστασιάδη έδειξαν διάθεση, το τελικό αποτέλεσμα σφράγισε μία τρίτη συνεχόμενη αποτυχημένη παρουσία. Το 4-2-3-1 με τρία δεκάρια απέτυχε.Είναι μονόδρομος να εκμεταλλευτούμε τους Παπασταθόπουλο, Μανωλά και μαζί με την παρουσία του Σιόβα, να ξανακάνουμε την άμυνα το μεγάλο μας όπλο.

Στο πρώτο παιχνίδι του Άγγελου Αναστασιάδη στον πάγκο της Εθνικής μας, κρατάμε τη διάθεση των ποδοσφαιριστών. Με τη νίκη με 1-0 επί της Φινλανδίας, ολοκληρώθηκε η 3η συνεχόμενη αποτυχημένη προσπάθεια της Εθνικής μας ομάδας, όπως αποδεικνύει και η βαθμολογία, μετά την επιστροφή μας από το Μουντιάλ της Βραζιλίας.
Είμαστε τυχεροί που η UEFA, αποφάσισε να εφαρμόσει αυτή την περίεργη διοργάνωση και τουλάχιστον καταλάβαμε πως δεν τραβάει η ιστορία με τον Σκίμπε, δίχως να έχουμε χάσει οριστικά την πρόκριση από τα τελικά του EYRO. Έχουμε μία ακόμα ευκαιρία, θαύματα δεν έγιναν στην πρεμιέρα του Αναστασιάδη, κρατάμε, όμως, την όρεξη που έδειξαν οι διεθνείς.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ

Ας πάρουμε τα πράγματα με την σειρά. Ο Άγγελος Αναστασιάδης, στο πρώτο του κύκλο παιχνιδιών, δεν μπορούσε να πάει σε δραστικές αλλαγές. Τα δύο παιχνίδια-μπαράζ της ομάδας κάτω των 21 με την Αυστρία, τον ανάγκασαν να αφήσει όλους τους μικρούς στον Νικοπολίδη και κράτησε μόνο τον Κουλούρη.Δεδομένα, λοιπόν, περιορίστηκαν οι επιλογές του. Δεν μπόρεσε να ανοίξει περισσότερο την ομάδα και να ενσωματώσει στην Εθνική παιδιά όπως ο Γαλανόπουλος που έχει ψηλά στην εκτίμηση του.Αλλαγές στις κλήσεις δεν έγιναν πολλές. Υπήρξε εκείνη του Βλαχοδήμου που είχε δρομολογηθεί πριν αναλάβει ο Αναστασιάδης, αλλά και η σημαντική κίνηση με την επιστροφή του Σιόβα. Από τους παίκτες που κόπηκαν, η μονή έκπληξη θα μπορούσε να πει κανείς πως ήταν του Χριστοδουλόπουλου, αλλά είναι δεδομένο πως ο ποδοσφαιριστής περνά ντεφορμάρισμα και πιθανότατα να τον βοηθήσει περισσότερο  να μείνει  στην ομάδα του, ενώ φαίνεται πως υπολογίζεται για τη συνέχεια.Υπήρξε όμως και μία κανονικότητα. Έγιναν πράγματα αυτονόητα τα οποία δεν συνέβαιναν με τον Σκίμπε. Να θυμίσω πως όταν τραυματίστηκε ο Μανωλάς στην Φινλανδία, ο Γερμανός τεχνικός έβαλε στην θέση του τον Τζαβέλα και στην πρώτη φάση δεχτήκαμε γκολ. Ήταν στα όρια του κωμικού να μην καλείται ο Σιόβας και να λογίζεται ο Τζαβέλας για τρίτος στόπερ.

ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΔΟΚΙΜΗ ΜΕ 3 ΣΤΟΠΕΡ

Πιο σημαντικό ακόμα και από το ίδιο το παιχνίδι με την Φινλανδία, είναι το σχήμα με τους τρεις στόπερ που δοκίμασε στην πρώτη του προπόνηση. Με τριάδα Σιόβα, Μανωλά, Παπασταθόπουλου. Το αναφέρω γιατί είναι φανερό πως το σχέδιο με τα τρία δεκάρια δεν βγαίνει. Ο Αναστασιάδης είναι έμπειρος προπονητής και δεν κάνει τρέλες.
Αρκετοί που βλέπουν επιδερμικά το ποδόσφαιρο θέλουν να τον κάνουν να δείχνει γραφικός, με λεπτομέρειες που αφορούν περισσότερο την δική του αντίληψη, για πράγματα όμως που δεν αφορούν το ποδόσφαιρο. Όπως όριζε η λογική, στο πρώτο του παιχνίδι, δεν έκανε μεγάλες αλλαγές. Έδειξε μία διαφορετική πρόταση στις προπονήσεις που περιμένω να την δούμε πολύ περισσότερο στα προκριματικά και στον αγώνα πήγε κοντά σε αυτό που έπαιζαν οι διεθνείς μας.

ΕΔΕΙΞΑΝ ΔΙΑΘΕΣΗ

Η ενδεκάδα, έμοιαζε αρκετά με αυτήν που χρησιμοποίησε ο Σκίμπε με την Ουγγαρία στο ΟΑΚΑ. Παρόμοιο 4-2-3-1 με δίδυμο στα χαφ τους Κουρμπέλη, Ζέκα και οι αλλαγές ήταν ο τερματοφύλακας, οι δύο μπακ και στο ένα άκρο είχε ξεκινήσει ο Μπακασέτας αντί του Μάνταλου. Ίδιο το αποτέλεσμα, ίδιος ο τρόπος που βρήκαμε τη φάση για το γκολ, όμως με φανερή διαφορά στην διάθεση των ποδοσφαιριστών.
Στην ουσία, το παιχνίδι με την Φινλανδία, σφράγισε μία ακόμα αποτυχημένη προσπάθεια, αλλά τουλάχιστον η προσπάθεια που έγινε αφήνει ένα μικρό παράθυρο για την συνέχεια.
Σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια, υπήρχε μεγάλη διαφορά στον τρόπο που πήγαιναν οι διεθνείς μας στην μπάλα. Δυσκολευτήκαμε μόνο στο πρώτο κομμάτι του παιχνιδιού, από την ταυτόχρονη χρησιμοποίηση δύο φορ από τους Φινλανδούς.

Νωρίς, όμως, ανέβασαν την απόδοση τους οι Ζέκα, Κουρμπέλη και δεν επέτρεψαν στους Πούκι, Τούμινεν να παίζουν δύο με δύο με τους στόπερ μας. Ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, παίξαμε πολύ πιο επιθετική άμυνα. Βγαίναμε πρώτη στην μπάλα και μπορούσαμε να κερδίζουμε πολύ εύκολα την κατοχή. Στο αμυντικό κομμάτι έγιναν σε μεγάλο βαθμό αυτά που έπρεπε για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε τη νίκη με δύο τέρματα που χρειαζόμασταν. Όμως δεν μπόρεσαν για ακόμα μια φορά να κάνουν διάφορα και να συνεργαστούν παίζοντας ταυτόχρονα οι Πέλκας, Μάνταλος, Φορτούνης.Κρατάμε πως στο  4-2-3-1 το δίδυμο αμυντικών χαφ Κουρμπέλης, Ζέκα λειτούργησε πολύ καλύτερα απ' ότι στο παιχνίδι με την Ουγγαρία, είχαν ενέργεια, κάλυψαν αποστάσεις έβγαλαν ένταση.

ΑΠΕΙΛΗ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΑ ΜΠΑΚ

Όταν έχεις τρεις δημιουργικούς ποδοσφαιριστές, που θέλουν τη μπάλα στα πόδια τους, είναι σημαντικό να δημιουργηθούν χώροι για να πάρουν πλάτος και να δώσουν ανεβάσματα οι  ακραίοι μπακ. Σε αυτό το κομμάτι πήραμε καλό βαθμό. Οι Τοροσίδης, Κούτρης, είχαν πολλά ανεβάσματα, έδιναν πλάτος και παρότι δεν είχαμε εξτρέμ τον περισσότερο όγκο των επιθέσεων τον βγάζαμε από τα πλάγια. Το πρόβλημα δεν ήταν που οι Μάνταλος, Πέλκας έμπαιναν προς τα μέσα, γιατί επιθέσεις από τα άκρα βγήκαν. Το πρόβλημα ήταν πως παρότι έπαιζαν εσωτερικά δεν μπορούσαν να βγάλουν συνεργασίες και να απειλήσουμε κάθετα.

ΠΕΛΚΑΣ, ΜΑΝΤΑΛΟΣ

Εδώ υπάρχει ένα ζήτημα. Από τους τρεις δημιουργούς, μόνο ο Φορτούνης βρέθηκε σε καλή ημέρα, οι Πέλκας, Μάνταλος δεν βοήθησαν, δεν πήρε η Εθνική την ποιότητα τους.
Η μία ανάγνωση είναι πως επηρεάζονται από τη θέση που χρησιμοποιούνται, υπάρχει, όμως, και η πραγματικότητα  πως και στις ομάδες τους, δεν παίζουν καλά το τελευταίο διάστημα. Ειδικά ο Μάνταλος τον ίδιο ρόλο έχει και στην ΑΕΚ.
Σε κάθε περίπτωση, δεν είναι το πρώτο παιχνίδι, που παίζοντας μαζί οι τρεις, δεν μπόρεσαν να βρουν ρόλους και να βοηθήσουν την ομάδα να έχει δημιουργία. Μοιάζει σαν η ταυτόχρονη συνύπαρξη τους, να οδηγεί μόνο σε έναν τρόπο επίθεσης, να ακουμπήσουμε την μπάλα στα μπακ και να περιμένουμε να απειλήσουμε με σέντρα.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΣ ΑΠΟΤΥΧΙΑ

Συνολικά είναι ένα πλάνο που ακολουθήσαμε στο NATIONS LEAGUE και απέτυχε. Περιμένω από τον Αναστασιάδη να παρουσιάσει μία πρόταση, που να ταιριάζει περισσότερο στο αγωνιστικό μας στιλ και να έχει επίκεντρο την άμυνα.Το όπλο μας πρέπει να γίνει ξανά η αξιόπιστη αμυντική συμπεριφορά. Η μεγάλη αποτυχία ως Εθνική ομάδα, είναι πως παρότι έχουμε ένα δίδυμο πολύ υψηλού επιπέδου, που αγωνίζεται στο top ευρωπαϊκό επίπεδο, δεν μπορέσαμε τα τελευταία χρόνια να κάνουμε την άμυνα μας, όπλο.
Γι' αυτόν το λόγο θεωρώ, πολύ σημαντική την επιστροφή Σιόβα και την τακτική με τρεις αμυντικούς που έδειξε ο Αναστασιάδης στον Άγιο Κοσμά. Η Εθνική θα ξαναβρεί τον δρόμο της, μόνο αν ξαναφτιάξει ένα σύνολο που δεν θα λυγίζει, να βρει ένα ποδοσφαιρικό πλάνο που θα την κάνει δυσκολοκατάβλητη.Υπάρχει και μία λεπτομέρεια που βοηθά αυτή την προσπάθεια. Σε επίπεδο Εθνικών ομάδων το ποδόσφαιρο συνεργασιών δεν είναι εξελιγμένο. Το είδαμε και στο Μουντιάλ, δεν έχουν το χρόνο οι Ομοσπονδιακοί των μεγάλων Εθνικών ομάδων, να δημιουργήσουν σύνολα που θα βγάζουν συνεργασίες και θα σε λυγίζουν όπως κάνουν οι σύλλογοι. Είδαμε το περασμένο καλοκαίρι να προχωράνε ομάδες που δεν είχαν τίποτα ελκυστικό στην δημιουργία όπως η Σουηδία, μόνο και μόνο επειδή είχαν δημιουργήσει ένα πειθαρχημένο αμυντικά σύνολο.

ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ

Το κεντρικό μας πλάνο, το βάρος της τακτικής πρέπει να εστιαστεί περισσότερο στο πώς θα αξιοποιήσουμε το δώρο να έχουμε δύο world class στοπερ και να φτιάξουμε γύρω τους, την ομάδα και όχι τόσο στο να προσπαθούμε να αξιοποιήσουμε την τριάδα Φορτούνη, Πέλκα, Μάνταλο. Στα παιχνίδια που δώσαμε για τη νεοσύστατη διοργάνωση, αποδείχθηκε πως δεν  βοηθά να έχουμε και τους τρεις μαζί στο γήπεδο, όπως και ότι είναι υπερβολικό να παίζουμε μόνιμα με τέσσερις επιθετικογενείς ποδοσφαιριστές.Δεν τους μειώνω, μία χαρά παίκτες είναι, αλλά διαφορά μπορούν να κάνουν στη δική μας πραγματικότητα, στην "Σούπερ Λιγκα". Δεν μπορούμε να βρούμε ξανά τον χώρο μας στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, επενδύοντας σε αυτήν την τριάδα και συνολικά σε λογικές, που στηρίζονται στη δημιουργία. Πολύ απλά γιατί δεν έχουμε γρήγορη δημιουργία, οι  ποδοσφαιριστές μας που έχουν ποιότητα για τα επίπεδα του σύγχρονου ποδοσφαίρου παίζουν σε slow motion.

ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΟΧΥΡΟ

Αν θέλουμε να πετύχουμε, υπάρχει μόνο ένας δρόμος να χτίσουμε ξανά το δικό μας οχυρό, που θα μας επιτρέψει να γίνουμε ξανά ανταγωνιστικοί και όταν θα λένε στο εξωτερικό "έρχονται οι Έλληνες" θα σουφρώνουν τα μούτρα τους, με ενόχληση για αυτό που θα δούνε.Αυτή ήταν, όμως, η μεγάλη μας επιτυχία. Είχαμε βρει τον ποδοσφαιρικό μας χώρο. Τον τρόπο που ρεαλιστικά μπορούσαμε να πετύχουμε σε υψηλό επίπεδο και πιστέψτε με σε καμία διοργάνωση που διακριθήκαμε δεν παίξαμε τόσο άσχημα, όσο έπαιξε η Εθνική Σουηδίας και η Εθνική Δανίας στο πρόσφατο Μουντιάλ. Δεν ντράπηκαν όμως οι Σουηδοί και οι Δανοί που διακρίθηκαν παίζοντας αμυντικά,  ούτε έβαλαν στόχο να αλλάξουν σχέδιο.Αυτό το πρώτο πακέτο παιχνιδιών, είναι περισσότερο για να καλλιεργηθεί ένα κλίμα μεταξύ του Αναστασιάδη και των διεθνών. Περιμένουμε να δημιουργηθεί χημεία. Μία μαγιά που θα βοηθήσει στην συνέχεια, δεν προσφέρονται, όμως, για ποδοσφαιρικά συμπεράσματα, παρά μόνο για μία διαπίστωση της διάθεσης για προσφορά που υπάρχει από μέρος των διεθνών μας.
Αυτό που περιμένω από τον Αναστασιάδη είναι να βρει το ποδοσφαιρικό σχέδιο, που θα κάνει την Εθνική ομάδα, να επιστρέψει με τον δικό της τρόπο, στον χώρο που είχε αποκτήσει στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Ας πηγαίνουμε στα τελικά, ας καταφέρουμε ξανά να πετυχαίνουμε μεγάλα αποτελέσματα και ας μας κατηγορούν πως δεν παίζουμε ελκυστικό ποδόσφαιρο.
Παρασκευή, 16 Νοέμβριος 2018 08:58
Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Πλατανιά, σε συνεργασία με τα Κέντρα Κοινότητας των Δήμων Αποκορώνου και Κισάμου υλοποιούν για τη διάρκεια του σχολικού έτους 2018-2019, πρόγραμμα συμβουλευτικής ενημέρωσης για γονείς παιδιών ηλικίας από 6 έως 18 ετών, υπό τον γενικό τίτλο: «Σχολές Γονέων».
Το εν λόγω πρόγραμμα -το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο διαδημοτικής συνεργασίας των Δήμων Αποκορώνου, Πλατανιά και Κισάμου σε θέματα κοινωνικής πολιτικής και αλληλεγγύης- θα περιλαμβάνει συμβουλευτικές ημερίδες και σεμινάρια βιωματικού χαρακτήρα, κάθε μήνα και στους τρεις Δήμους, σε θεματικές σχετικές με την ανάπτυξη παιδαγωγικών, ψυχολογικών και ιατρικών θεμάτων που αφορούν την παιδική και εφηβική ηλικία.

Η πρώτη εκδήλωση της «Σχολής Γονέων» στο Δήμο Πλατανιά θα πραγματοποιηθεί, σε συνεργασία με τις Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟ.Μ.Υ) Χανίων, τη Δευτέρα 19 Νοεμβρίου, ώρα 18.00, στο Δημαρχείο Πλατανιά (Γεράνι), και θα έχει ως θέμα: “Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση:


Ενημερώνουμε και συζητάμε με τα παιδιά μας στην προεφηβική και εφηβική ηλικία”.
Ομιλητές θα είναι η Κοινωνική Λειτουργός, κα. Καραγιάννη Πασχαλιά και η Επισκέπτρια Υγείας κα. Κατσικανδαράκη Κατερίνα (1η & 2η ΤΟ.Μ.Υ Χανίων).


Η είσοδος είναι ελεύθερη

Για περισσότερες πληροφορίες/διευκρινήσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Πλατανιά, στα τηλέφωνα 2821341040 και 2821341033.

Πέμπτη, 15 Νοέμβριος 2018 15:25
H δεύτερη πιο μακρά περίοδος νηστείας μετά τη Μεγάλη Τεσσαρακοστή είναι η νηστεία των Χριστουγέννων, γνωστή στη γλώσσα του ορθοδόξου λαού μας και ως σαραντα(η)μερο.
Περιλαμβάνει και αυτή σαράντα ημέρες, όμως δεν έχει την αυστηρότητα της νηστείας της Μεγάλης Τεσσαρακοστής. Αρχίζει την 15η Νοεμβρίου και λήγει την 24η Δεκεμβρίου.

Η εορτή της κατα σάρκα γεννήσεως του Κυρίου μας Ιησού Χριστού αποτελεί τη δεύτερη μεγάλη Δεσποτική εορτή του χριστιανικού εορτολογίου. 
Σύμφωνα με το αγιορείτικο τυπικό, η κατάλυση ιχθύος κατά την νηστεία των Χριστουγέννων σταματά μετά τις 12 Δεκεμβρίου (δηλαδή μετά τις 25 Δεκεμβρίου με το παλαιό ημερολόγιο).

Η τελευταία ημέρα κατά την οποία τρώγεται ψάρι στο Άγιον Όρος είναι η εορτή του αγίου Σπυρίδωνος, δηλαδή περίπου δύο εβδομάδες πριν τα Χριστούγεννα.


 

Στον κόσμο όμως, όπου το τυπικό της νηστείας είναι ελαφρότερο, πολλοί χριστιανοί σταματούν την κατάλυση ιχθύος μόνο μία εβδομάδα πριν τα Χριστούγεννα, δηλαδή στις 17 Δεκεμβρίου.

Στην εβδομάδα αυτήν 17-24 Δεκεμβρίου καταλύεται λάδι, εκτός από Τετάρτη και Παρασκευή.

Επίσης δεν καταλύεται λάδι την παραμονή των Χριστουγέννων, όποια μέρα κι αν είναι, εκτός εάν πέφτει ημέρα Σάββατο ή Κυριακή, διότι το μοναδικό Σάββατο κατά το οποίο η Εκκλησία όρισε να νηστεύουμε από λάδι είναι το Μεγάλο Σάββατο.

Φυσικά αυτό το θέμα μπορεί κανείς να το ρυθμίσει με τον πνευματικό του.

Η αξία της νηστείας
- Αυξημένη πρόσληψη φυτικών ινών (φρούτα, λαχανικά) η οποία βοηθάει σε προβλήματα δυσκοιλιότητας

-Μειωμένη κατανάλωση κορεσμένου λίπους (κόκκινο κρέας, γαλακτοκομικά) η οποία ευνοεί τη μείωση της ολικής και της «κακής» χοληστερίνης
-Αυξημένη πρόσληψη μονοακόρεστων και πολυακόρεστων λιπαρών (ψάρια, ξηρούς καρπούς, ελαιόλαδο), η οποία βοηθάει στην αύξηση της «καλής» χοληστερίνης

Πρωτεΐνη

Μια πολύ καλή πηγή πρωτεΐνης είναι τα ψάρια και τα θαλασσινά που επιτρέπονται σ αυτή τη νηστεία, για τις ημέρες όμως που δε θέλετε να τα καταναλώσετε επιλέξτε συνδυασμούς φυτικών τροφών που μας δίνουν πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας όπως είναι όσπρια με δημητριακά (φακόρυζο, φασολόρυζο, αρακά με ρύζι κλπ)

fasolia 1

Σίδηρος

Μπορείτε να τον βρείτε στα όσπρια (φακές, ρεβίθια, φασόλια), στους ξηρούς καρπούς (π.χ. κάσιους, αμύγδαλα, φιστίκια) και σε λαχανικά (π.χ. σπανάκι, μπρόκολο). Φροντίστε να το συνδυάσετε με 1 ποτήρι φυσικό χυμό πορτοκάλι ή να στύψετε λίγο λεμόνι στο πιάτο σας γιατί η Βιταμίνη C βοηθάει στην καλύτερη απορρόφηση του από τον οργανισμό και προσπαθήστε να αποφύγετε την κατανάλωση ροφημάτων όπως είναι το καφέ, τσάι ή κακάο, μαζί με το γεύμα σας γιατί οι τανίνες που περιέχονται σε αυτά τα ροφήματα μειώνουν σημαντικά την απορρόφηση του.Ασβέστιο
Εάν στην περίοδο της νηστείας, δεν καταναλώνεται γαλακτοκομικά επιλέξτε λαχανίδα, κινέζικο λάχανο, αμύγδαλα και σουσάμι που είναι καλές πηγές ασβεστίου.

 

Ενώ αν εκτίθεστε στον ήλιο και δώσετε την ευκαιρία στο δέρμα σας να συνθέσει τη βιταμίνη D,η απορρόφηση του ασβεστίου μπορεί ενισχυθεί.

Πηγές: vimaorthodoxias.gr, Αναστασία Καραντούνη (διαιτολόγος - διατροφολόγος)
Πέμπτη, 15 Νοέμβριος 2018 15:09
Η ρωσική νομοθεσία απαγορεύει σε όποιον χρωστάει περισσότερα από 30.000 ρούβλια (400 ευρώ) σε τραπεζικές οφειλές, φόρους ή πρόστιμα να φύγει από τη χώρα. Ο αριθμός των Ρώσων με χρέη μεγαλύτερα από το επιτρεπόμενο ποσό διπλασιάστηκε το 2015, όταν το κατώτατο όριο ήταν μόλις 10.000 ρούβλια.
Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Δικαστικών Επιμελητών επέβαλε ταξιδιωτικούς περιορισμούς που σχετίζονται με χρέη σε 2,3 εκατομμύρια Ρώσους από τα τέλη Μαΐου, ανέφερε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS την Πέμπτη.

Ο αριθμός είναι σχεδόν διπλάσιος από τα 1,2 εκατομμύρια Ρώσους που τους απαγορεύτηκε να εγκαταλείψουν τη χώρα από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο του 2018, σύμφωνα με την τριμηνιαία έκθεση της Υπηρεσίας Επιμελητών.
«Έχουμε εισπράξει 18,2 δισεκατομμύρια ρούβλια (240 εκατομμύρια ευρώ) χάρη σε αυτό το μέτρο που επιβάλλεται στους οφειλέτες», δήλωσε εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Επιμελητών στο TASS.
Οι Ρώσοι είναι ελεύθεροι να ταξιδέψουν στο εξωτερικό μέσα σε 23 λεπτά από την εξόφληση της οφειλής τους, δήλωσε ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Ντμίτρι Αρίστοφ, καταγράφοντας την πρόοδο που σημειώθηκε από την προηγούμενη περίοδο αναμονής των 48 ωρών.
Πέμπτη, 15 Νοέμβριος 2018 15:03
Η αγαπημένη μας Ελληνική ταινία "Νεράιδα και το παλικάρι" θα ανέβει στις θεατρικές αίθουσες. Για τον λόγο αυτό, οι συντελεστές της παράστασης ταξίδεψαν στην Κρήτη και συγκεκριμένα στα Χανιά.Στο τρέιλερ της παράστασης που είδε το φως της δημοσιότητας, όμορφες εικόνες από το νησί μας ταξιδεύουν και φυσικά οι Φουρτουνάκηδες και οι Βροντάκηδες να δίνουν ρεσιτάλ.

Πάρτε μία γεύση:
Πέμπτη, 15 Νοέμβριος 2018 12:04
Το δώρο Χριστουγέννων αποτελεί «ανάσα» για χιλιάδες εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα.
Η χρονική περίοδος που υπολογίζεται το δώρο Χριστουγέννων ξεκινάει από την 1η Μάϊου μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου κάθε έτους.

Ποιοι το δικαιούνται;
Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, όλοι οι μισθωτοί που απασχολούνται στον ιδιωτικό τομέα με σχέση εξαρτημένης εργασίας αορίστου ή ορισμένου χρόνου, πλήρους ή μερικής απασχόλησης, σε οποιοδήποτε εργοδότη, δικαιούνται Δώρα Εορτών.

Πως θα το υπολογίσετε;
Για τον υπολογισμό του ποσού των δώρων λαμβάνεται υπόψη ο τρόπος αμοιβής των μισθωτών, δηλαδή εάν αμείβονται με ημερομίσθιο ή με μισθό.
Έτσι, οι εργαζόμενοι που η σχέση εργασίας τους με τον εργοδότη είχε διάρκεια χωρίς διακοπή όλη τη χρονική περίοδο που αναφέραμε δηλαδή από 1ης Μαΐου μέχρι 31ης Δεκεμβρίου κάθε έτους, δικαιούνται ολόκληρο το δώρο που είναι ίσο με 1 μηνιαίο με μισθό για τους αμειβόμενους με μισθό και με 25 ημερομίσθια για τους αμειβόμενους με ημερομίσθιο.

Μπείτε ΕΔΩ για να υπολογίσετε αυτόματα το δώρο Χριστουγέννων σας.
Πέμπτη, 15 Νοέμβριος 2018 11:54
Συνέχισαν τις κοινές τους εξορμήσεις η Ομοσπονδία ΠΦΠΟ και φιλοζωικοί σύλλογοι στην Κρήτη με την αρωγή της αστυνομίας για την ενημέρωση των κηδεμόνων ζώων συντροφιάς σχετικά με τις υποχρεώσεις τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωσή τους:
«Σήμερα μέλη του συλλόγου μας με τη συνοδεία περιπολικού και δύο αστυνομικούς, προχώρησαν στην ενημέρωση των κατοίκων του Καστελλίου, μοιράζοντας ενημερωτικό υλικό. Θετική εντύπωση μας έκανε το γεγονός ότι ο κόσμος καθόταν να ακούσει. Συναντήσαμε και μια αγγλίδα που μετακόμισε πρόσφατα,η οποία ενθουσιάστηκε με το ενημερωτικό υλικό γιατί δε γνωρίζει ακριβώς την ισχύουσα νομοθεσία στην Ελλάδα και θα ζητούσε να της μεταφράσουν τα κείμενα. Ήταν δε ιδιαίτερα απογοητευμένη γιατί ,όπως μας τόνισε,έχει ήδη κάνει τρεις διασώσεις και πριν δύο μήνες υιοθέτησε ένα αδέσποτο της περιοχής με σπασμένη λεκάνη, θύμα τροχαίου. Επισκεφτήκαμε τα κτηνιατρεία της περιοχής για να αφήσουμε ενημερωτικό υλικό και οι κτηνίατροι μας είπαν ότι το ποσοστό των κηδεμόνων που βάζει ηλεκτρονική σήμανση στα ζώα του έχει αυξηθεί και το διαπιστώσαμε από μερικούς ελέγχους με το ειδικό σκάννερ,όπου εντοπίσαμε και ζώα με τσιπάκι,είδαμε όμως και αρκετά δεσποζόμενα που κυκλοφορούσαν ελεύθερα, χωρίς επίβλεψη.

Ορισμένα περιστατικά κακοποίησης που μας έχουν καταγγελθεί θα τα αναλάβει η αστυνομία

Ευχαριστούμε τον Διοικητή του ΑΤ Κισάμου,κο Χατζή για την εξαιρετική συνεργασία και την ευαισθησία του καθώς και τον Ανθυπαστυνόμο κο Ζαφειρούδη και τον Υπαρχιφύλακα κο Αρμένη που μας συνόδεψαν. Σημαντικό ρόλο στις εξορμήσεις μας, παίζει και το γεγονός ότι οι αστυνομικοί ήταν ήδη ενημερωμένοι για τη νομοθεσία μετά τα ενημερωτικά σεμινάρια της Ομοσπονδίας μας».
Τετάρτη, 14 Νοέμβριος 2018 21:58
Η πρώτη πτήση του Cretan Astronaut στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία! Ο Μανούσος με το σκάφος του έφτασε μέχρι τη στρατόσφαιρα και επέστρεψε σώος. Η αποστολή πραγματοποιήθηκε στις 17 Οκτωβρίου και διήρκησε περί τις 2 ώρες.

Ξεπερνώντας όλα τα τεχνικά εμπόδια και τις αντίξοες θερμοκρασίες που έφταναν μέχρι και μείον 40 βαθμούς Κελσίου, οι προσπάθειες μηνών της ομάδας Cretan Astronaut ανταμείφθηκαν.Έναν χρόνο πριν, η ομάδα ξεκίνησε το project της πρώτης πτήσης από τα Χανιά της Κρήτης προς το διάστημα.
Σχεδίασε και κατασκεύασε εξ ολοκλήρου τη διάταξη του σκάφους, ενώ οργάνωσε και υλοποίησε καμπάνιες και events, ώστε να μπορέσει να χρηματοδοτήσει την αποστολή.

Μια ομάδα 7 νέων, αποτελούμενη από τους Αλέξανδρο Πουπάκη, Δημήτρη Θεοδοσίου, Θάνο Παράσχο, Βασίλη Κόττα, Ολυμπία Κόκκα, Μαρία Μετοχιανάκη και Ιωάννη Αντωνίου, ξεκίνησαν ένα project, να γίνουν οι πρώτοι νέοι από την Κρήτη, οι οποίοι θα κατακτήσουν τη στρατόσφαιρα. Και το κατάφεραν.

Πρωταγωνιστής αυτού του project, ο Μανούσος. Ο Κρητικός Αστροναύτης, με το στριφτό μουστάκι και την στολή αστροναύτη, βαφτισμένος από τον κόσμο που ακολουθεί τα βήματα της ομάδας μέσα από τη σελίδα της στο Facebook, πέτυχε το φαινομενικά ακατόρθωτο.
Η πρώτη δοκιμαστική πτήση του, λοιπόν, είναι γεγονός! Όμως σύντομα, θα ακολουθήσει η επίσημη πτήση, η οποία κρύβει ορισμένες εκπλήξεις για τους υποστηρικτές του Κρητίκαρου Μανούσου.
Μέχρι τότε, μπορείτε να βρείτε το βίντεο και λεπτομέρειες για την πρώτη του πτήση στο https://www.facebook.com/cretanastronaut/.

3

Το εγχείρημα, υποστηρίζεται από τον Youth Entrepreneurship Club – Hub of Innovation & Entrepreneurship in Greece.

Χρυσοί Χορηγοί είναι η DIAGEO HELLAS και η Ευρωπαϊκή Πίστη ενώ έχουν υποστηρίξει επίσης το εγχείρημα οι: ΣΥΝΚΑ, Σκλαβενίτης, Φωτεινάκης και 30 ιδιώτες που έχουν συνεισφέρει σε crowdfunding καμπάνια.
Οποιοσδήποτε επιθυμεί να στηρίξει/χρηματοδοτήσει το εγχείρημα, μπορεί να επικοινωνήσει με την ομάδα στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Περισσότερα δεδομένα από την πτήση:
Ημερομηνία πτήσης: 17/10/2018 08:16:05 πμ

Διάρκεια ταξιδιού: 117 λεπτά
Μέγιστο υψόμετρο: 23.5 km
Μέση ταχύτητα ανάβασης: 5.6 m/s
Ταχύτητα κατάβασης: 5.6 m/s
Ελάχιστη εξωτερική θερμοκρασία*: -51.4°C
Ελάχιστη εσωτερική θερμοκρασία: -18°C
Οριζόντια διανυθείσα απόσταση: 43.55 km
Τετάρτη, 14 Νοέμβριος 2018 21:55
Τυχεροί μέσα στην ατυχία τους ήταν οι οδηγοί δύο αυτοκινήτων που συγκρούστηκαν πλαγιομετωπικά στον κόμβο του Βλητέ λίγο πριν τις 6 σήμερα το απόγευμα.
Σύμφωνα με πληροφορίες η σύγκρουση έστειλε τον έναν από τους δύο στο νοσοκομείο, με τον άνδρα περίπου 55 ετών, να παραλαμβάνεται από το ΕΚΑΒ που έσπευσε στο σημείο.
Να επισημανθεί επίσης η προσοχή των οδηγών στο σημείο, αφού έχουν χυθεί λάδια και νερά, ενώ βρίσκονται και σπασμένα τζάμια στο οδόστρωμα.
Παράλληλα, σχεδόν ταυτόχρονα υπήρξε ακόμα ένα τροχαίο στο κέντρο της πόλης, στην οδό Ανδρέα Παπανδρέου, με έναν 50χρονο οδηγό χαμηλού κυβισμού μηχανής να τραυματίζεται στο πόδι, έπειτα από σύγκρουση μηχανής. Η τροχαία ερευνά τα περιστατικά.
Τετάρτη, 14 Νοέμβριος 2018 21:50
Στα πλαίσια του 4ου Διεθνούς Διαγωνισμού Πολυμέσων,τον οποίο προκήρυξε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αρωγής και Αλληλεγγύης Οικογενειών Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων "Ο Άγιος Χριστοφορος", το videoclip του 3ου Δημοτικού Σχολείου Κισάμου έλαβε την 1η θέση στην κατηγορία "Μαθητές Δημοτικού".
Στο τραγούδι θίγονται τα κύρια αίτια των τροχαίων δυστυχημάτων όπως η υπερβολική ταχύτητα, οι επικίνδυνες προσπεράσεις, η κατανάλωση αλκοόλ και η μη χρήση της ζώνης ασφαλείας...


Δείτε το βίντεο:

Τετάρτη, 14 Νοέμβριος 2018 21:20
Τους διαιτητές της 4ης αγωνιστικής της Football League γνωστοποίησε η ΚΕΔ, με το κρητικό ενδιαφέρον να είναι έντονο το προσεχές Σάββατο 17 Νοεμβρίου, όταν γίνονται τα παιχνίδια και των τεσσάρων ομάδων της Κρήτης.
Η σέντρα σε όλα τα ματς έχει οριστεί στις 15:00.

Αναλυτικά:

Σάββατο 17 ΝοεμβρίουΕργοτέλης – Τρίκαλα
Διαιτητής: Μπακογιάννης (Αθηνών)
Βοηθοί: Νιδριώτης (Αθηνών), Πριονάς (Εύβοιας)

ΑΟΧ Κισαμικός – Βόλος
Διαιτητής: Τζουμαλάκης (Σερρών)
Βοηθοί: Παπαδόπουλος (Μακεδονίας), Τοροσιάδης (Μακεδονίας)
4ος: Κουναλάκης (Ηρακλείου)

Απόλλων Πόντου – Πλατανιάς
Διαιτητής: Μπεκιάρης (Καρδίτσας)
Βοηθοί: Στεφανής (Καρδίτσας), Καλύβας (Φθιώτιδος)

Δόξα Δράμας – Ηρόδοτος
Διαιτητής: Τσετσίλας (Γρεβενών)
Βοηθοί: Μωυσιάδης (Γρεβενών), Δέλλιος (Πέλλας)

Κυριακή 18 Νοεμβρίου
Απόλλων Λάρισας – Σπάρτη
Διαιτητής: Τσακαλίδης (Χαλκιδικής)
Βοηθοί: Μαλανδρής (Χαλκιδικής), Σάκκας (Θεσσαλίας)

Παναχαϊκή – Ηρακλής
Διαιτητής: Κατσικογιάννης (Ηπείρου)
Βοηθοί: Τίκας (Θεσπρωτίας), Τριαντάφυλλος (Κορινθίας)

Αιγινιακός – Αήττητος Σπάτων
Διαιτητής: Αγγελάκης (Μακεδονίας)
Βοηθοί: Αϊναλής (Μακεδονίας), Γούτας (Χαλκιδικής)

Κέρκυρα – Καραϊσκάκης Άρτας
Διαιτητής: Μπαϊλής (Πρέβεζας)
Βοηθοί: Μπαλιάκας (Κοζάνης), Παντσής (Ημαθίας)
Τετάρτη, 14 Νοέμβριος 2018 19:37
Η Κρήτη είναι ένας ευλογημένος τόπος και αυτό δεν μπορεί να το αρνηθεί κανείς! Οι ομορφιές και η τεράστια ποικιλία τοπίων που μπορεί να συναντήσει ο επισκέπτης του νησιού ξεπερνάει κάθε προσδοκία και οι εικόνες μένουν αξέχαστες στην μνήμη για χρόνια. Καταγάλανα νερά σε εντυπωσιακές ακτές, επιβλητικά βουνά στην ενδοχώρα, φαράγγια και καταρράκτες σε κάθε άκρη της Κρήτης περιμένουν να τα ανακαλύψετε. Όπως για παράδειγμα ο ξεχωριστός καταρράκτης του Ρίχτη στο Λασίθι…

Ανάμεσα σε Άγιο Νικόλα και Σητεία, το φαράγγι του Ρίχτη προσφέρει απίθανα τοπία και μια τεράστια ανάσα «πρασίνου» σε μία διαδρομή 3-4 ωρών που αξίζει τον κόπο χωρίς αμφιβολία. Οι πικροδάφνες, τα μεγάλα πλατάνια και οι φασκομηλιές βρίσκονται παντού, και οι μυρωδιές από τα αρωματικά φυτά εναλλάσσονται συνέχεια. Εντυπωσιακή επίσης παρουσία των παλιόμυλων που συναντά ο επισκέπτης στην διαδρομή του.

Το εντυπωσιακότερο αξιοθέατο ωστόσο του φαραγγιού  είναι ο καταρράκτης του Ρίχτη που σχηματίζει μια πολύ όμορφη λιμνούλα στη βάση του όπως πέφτει το νερό. Η εντυπωσιακή αυτή γωνιά του φαραγγιού έχει νερό ακόμη και το καλοκαίρι και όσοι φτάσουν μέχρι τον καταρράκτη μπορούν να απολαύσουν βουτιές στα νερά της μικρή λίμνης και να χαλαρώσουν λίγο δίπλα στην σκιά των πλατανιών.

Δείτε παρακάτω το υπέροχο βίντεο που δημοσίευσε ένας ξένος τουρίστας από την «περιπέτειά» του πεζοπορώντας μέχρι τον καταρράκτη του Ρίχτη και απολαμβάνοντας το μοναδικό τοπία και βουτιές στην λίμνη με παρέα:ΠΗΓΗ: daynight.gr
Τετάρτη, 14 Νοέμβριος 2018 19:33
Η φωτογραφία της ημέρας τραβήχτηκε στη παραλία Σεϊτάν Λιμάνια, δημοσιεύτηκε στο ekriti.gr και την μοιράστηκε μαζί μας ο Stavros Deve.


Τετάρτη, 14 Νοέμβριος 2018 16:50
Και άρωμα Κρήτης είχε το πολυβραβευμένο σποτ του ΕΟΤ, “Greece: 365 - Day Destination”,  το οποίο και αναδείχθηκε ανάμεσα σε 29 υποψηφιότητες, ως η καλύτερη τουριστική ταινία του κόσμου για το 2018 και κατέλαβε την 1η θέση στις προτιμήσεις του κοινού σε 136 χώρες, με σχεδόν διπλάσιους ψήφους από την αμέσως επόμενη υποψηφιότητα.

Λύρα, ντάκος με κρητική διατροφή, χοροί της Κρήτης και φυσικά πανέμορφα τοπία, είναι μόνο μερικά από τα χαρακτηριστικά από την μεγαλόνησο που έχουν συμπεριληφθείς στην τουριστική ταινία η οποία και κατέκτησε συγκεκριμένα  το κορυφαίο βραβείο "People´s Choice" Award World´s Best Tourism Film 2018» της CIFFT (International Committee of Tourism Film Festivals).

ntakos video

Το βραβείο παρέλαβαν εκ μέρους του υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ ο δημιουργός του σποτ Αντώνης Θεοχάρης Κιούκας και η προϊσταμένη υπηρεσίας του ΕΟΤ Αυστρίας Ελένη Μελιτά, σε ειδική τελετή απονομής στη Βιέννη.Η εξαιρετική αυτή διάκριση, 8η την φετινή χρονιά, αποτελεί το επιστέγασμα των προσπαθειών του ΕΟΤ να εφαρμόσει και να επικοινωνήσει με τον πλέον επιτυχή τρόπο την προώθηση και την προβολή της χώρας μας διεθνώς, ως παγκόσμιου ελκυστικού προορισμού για τουρισμό 365 ημέρες τον χρόνο, στο πλαίσιο των κατευθύνσεων της εθνικής τουριστικής πολιτικής, που σχεδίασε το υπουργείο Τουρισμού και η υπουργός κα Έλενα Κουντουρά.H CIFFT διοργανώνει 18 φεστιβάλ τουριστικών ταινιών σε όλο τον κόσμο, στοχεύοντας στην προώθηση της αριστείας ανάμεσα στις καλύτερες ταινίες που παράγονται για την προώθηση ενός προορισμού ή ενός τουριστικού προϊόντος. Η υποβολή της υποψηφιότητας του ελληνικού σποτ στην Διεθνή Επιτροπή της CIFFT και η παρακολούθηση των αποτελεσμάτων, έγινε από το Γραφείο ΕΟΤ Αυστρίας όπου και η έδρα της CIFT.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ
Τετάρτη, 14 Νοέμβριος 2018 15:29
Χωρίς ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες θα μείνει η χώρα στις 28 Νομεβρίου, εξαιτίας της συμμετοχής της ΠΝΟ, στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ, την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου.
Αυτό αποφασίστηκε σήμερα σε σημερινή συνεδρίαση από την Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας που έχει δικά της αιτήματα και ως εκ τούτου τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα την τελευταία Τετάρτη του Νοεμβρίου.
Η κινητοποίηση της ΠΝΟ περιλαμβάνει όλες τις κατηγορίες πλοίων και θα ξεκινήσει από 00:01 τα ξημερώματα της Τετάρτης 28 Νοεμβρίου έως τις 24:00 της ίδιας ημέρας.
Τετάρτη, 14 Νοέμβριος 2018 13:31
Στη “μάχη” του Κυπέλλου ρίχνεται σήμερα ο Εργοτέλης, με έναν αγώνα που μοιάζει “τεστ”... αντοχής για τους “κιτρινόμαυρους”. Η ομάδα του Ηρακλείου θα υποδεχτεί στις 3 (Cosmote Sport 1) το μεσημέρι τον ΠΑΟΚ για τη 2η αγωνιστική των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδας.

Μια πραγματική πρόκληση για το συγκρότημα του Νίκκι Παπαβασιλείου, που θα επιδιώξει να παρουσιάσει καλό αγωνιστικό πρόσωπο και να βάλει... δύσκολα στον αντίπαλο.
Φυσικά κανείς δεν παραγνωρίζει ότι ο “δικέφαλος του Βορρά” είναι το μεγάλο φαβορί, αφού υπάρχει διαφορά ποιότητας και μιλάμε για έναν εκ των διεκδικητών του τίτλου στη Σούπερ Λίγκα. 
Από την άλλη, στον Εργοτέλη θέλουν να είναι ανταγωνιστικοί και να “ξεδιπλώσουν” στο χορτάρι τα καλά στοιχεία που διαθέτουν ως σύνολο. Η προετοιμασία ολοκληρώθηκε χθες και η ψυχολογία είναι στα ύψη μετά το απόλυτο νικών ως τώρα στη Football League. 

Το ευχάριστο για τον Νίκκι Παπαβασιλείου είναι ότι δεν υπάρχουν αγωνιστικά προβλήματα, αφού και ο Βαλάντης Κοζορώνης έχει επανενταχθεί πλήρως. 
Στη 18άδα που επέλεξε ο έμπειρος τεχνικός μετέχουν οι: Καλογεράκης, Κατσιμήτρος, Μαζουλουξής, Μπάτζιος, Οικονόμου, Πάτας, Yakubu, Βουτσάς, Κοζορώνης, Bruce, Μπουρσέλης, Μπουτσάκης, Τσέλιος, Efford, Καπνίδης, Ιατρούδης, Ροβίθης και Σταθόπουλος. 

Ο Κυριάκος Μαζουλουξής τόνισε στην επίσημη ιστοσελίδα του Εργοτέλη για τη σημερινή αναμέτρηση στο Παγκρήτιο Στάδιο: «Παίζουμε απέναντι σε έναν σπουδαίο αντίπαλο. Είναι ένα παιχνίδι κίνητρο για όλους μας και ιδίως για τους νεαρούς παίκτες. Σαν ομάδα θα προσπαθήσουμε να δώσουμε μια συνεχεία σε αυτό το σερί που έχουμε χτίσει στο πρωτάθλημα μέσα από την πολύ καλή αγωνιστική μας παρουσία. Θα κοιτάξουμε να χαρούμε το ματς και να κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Περιμένουμε να έρθει ο κόσμος στο γήπεδο και να απολαύσει ένα ωραίο παιχνίδι».

Με νέα πρόσωπα ο ΠΑΟΚ
Ο ΠΑΟΚ ήρθε στο Ηράκλειο για τη σημερινή αναμέτρηση με αρκετές απουσίες, αφού για τον Ραζβάν Λουτσέσκου δεν είναι διαθέσιμοι οι διεθνείς ποδοσφαιριστές. Συγκεκριμένα, εκτός είναι οι Πασχαλάκης, Καρέλης, Πέλκας, Τόσκα, Βαρέλα, Πρίγιοβιτς και Ουάρντα. 

Έτσι, ο “δικέφαλος” θα έχει αρκετές αναγκαστικές αλλαγές, σε ένα θεσμό που δίνεται χρόνος συμμετοχής και στους θεωρητικά αναπληρωματικούς. 
Στη 18μελή αποστολή μετέχουν οι: Ρέι, Γλύκος, Μάτος, Κίτσιου, Κρέσπο, Μαλεζάς, Χατσερίδης, Σάκχοφ, Βέρνμπλουμ, Κάνιας, Μαουρίσιο, Μπίσεσβαρ, Ελ Καντουρί, Ζαμπά, Άκπομ, Μπαλογιάννης, Τζοβάρας και Τσιγγάρας.

ΠΗΓΗ: neakriti.gr
Τετάρτη, 14 Νοέμβριος 2018 13:07
Με μείωση των συντάξεών τους στο μέλλον θα «πληρώσουν» την επιλογή να καταβάλλουν χαμηλότερες εισφορές όσοι από τους περίπου 250.000 μη μισθωτούς ασφαλισμένους στον ΕΦΚΑ δηλώνουν ετήσιο εισόδημα πάνω από 7.032 ευρώ, και επιλέξουν από 1ης Ιανουαρίου 2019 εισφορές για κύρια ασφάλιση 13,3%.

Το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, που κατατέθηκε τη Δευτέρα το βράδυ στη Βουλή, ξεκαθαρίζει το τοπίο διευκρινίζοντας ότι όποιος πληρώσει κάτω από 20% θα λάβει χαμηλότερη σύνταξη. Αναλυτικά, το νομοσχέδιο προβλέπει για τους ελεύθερους επαγγελματίες μείωση στο ασφάλιστρο για κύρια σύνταξη από 20% σε 13,33% από την 1/12019 και μετά.

Προσοχή όμως. Για εισοδήματα έως 7.032 ευρώ, οι εισφορές εξακολουθούν να υπολογίζονται στο 20% του κατώτατου μισθού (όπως ισχύει κάθε φορά), ήτοι 586 ευρώ τον μήνα, και διατηρούνται σε 117,2 ευρώ. Κάποιος με εισόδημα 8.032 ευρώ θα καταβάλλει εισφορές μειωμένες κατά 12,45%, και όσο αυξάνει το εισόδημα, τόσο μεγαλύτερη είναι η ελάφρυνση.
Για δικηγόρους και μηχανικούς, οι οποίοι θα έχουν «εκπτώσεις» και στις εισφορές υπέρ εφάπαξ και επικούρησης, οι μειώσεις ξεκινούν από το 5,63% για εισοδήματα 8.032 ευρώ τον χρόνο και φτάνουν έως και 44,67% για εισοδήματα πάνω από 40.032 ευρώ.
Για τους γιατρούς, οι μειώσεις ξεκινούν από το 6,47% για εισόδημα 8.032 ευρώ και φτάνουν στο 36,56% για εισοδήματα μεγαλύτερα από 40.032 ευρώ.

Οσο για τους αγρότες, το ασφάλιστρο για κύρια σύνταξη μειώνεται το 2019, από το 18% στο 12%. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι η μείωση είναι 18,1% για εισοδήματα έως 6.022 ευρώ το έτος, ενώ για εισοδήματα από 8.022 ευρώ και άνω, η μείωση ανέρχεται σε 33,3%.
Αλλαγές έρχονται και για τους νέους επιστήμονες (κάτω της 5ετίας), καθώς καταργούνται μεν οι εκπτώσεις, εφαρμόζεται ενιαίο ασφάλιστρο 13,3%, παραμένει όμως η ελάχιστη βάση των 410 ευρώ (70% του κατώτατου μισθού) επί της οποίας υπολογίζονται οι εισφορές. Οπως και στον νόμο Κατρούγκαλου, η ελάφρυνση αυτή θεωρείται «ασφαλιστικό δάνειο» και θα πρέπει να «εξοφληθεί» πριν από τη συνταξιοδότηση.

Προσοχή. Το νομοσχέδιο δίνει τη δυνατότητα επιλογής μεγαλύτερης εισφοράς. Μάλιστα, επιτρέπει ακόμη και διαφορετικό ύψος εισφοράς ανά μήνα, αρκεί να δηλωθεί από τον ασφαλισμένο.Σε κάθε περίπτωση, ξεκαθαρίζει ότι οι «εκπτώσεις» στις εισφορές θα έχουν, αντίστοιχα, επίδραση και στο ύψος της ανταποδοτικής σύνταξης, καθώς θα μειωθεί το εισόδημα (συντάξιμες αποδοχές) βάσει του οποίου θα υπολογιστεί αυτή.
Ετσι, κάποιος μη μισθωτός με εισόδημα 20.000 ευρώ, που επιλέξει να καταβάλλει εισφορές για κύρια σύνταξη 13,3% αντί 20%, ήτοι 2.660 ευρώ τον χρόνο έναντι 4.000 ευρώ, θα δει τη σύνταξή του να υπολογίζεται σε εισόδημα 13.300 ευρώ (-6.700 ευρώ ανά χρόνο).
Αντίστοιχα, κάποιος ελεύθερος επαγγελματίες με ετήσιο εισόδημα 50.000 ευρώ, που τελικά επιλέξει να πληρώσει εισφορές 6.650 ευρώ τον χρόνο για κύρια σύνταξη αντί 10.000 ευρώ, θα δει τη σύνταξή του, για τον συγκεκριμένο χρόνο, να υπολογίζεται σε εισόδημα 33.250 ευρώ (-16.750 ευρώ).

s23b 1411eleuther epaggelm syntaxh thumb large

Σύμφωνα με τον αρμόδιο υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσο Πετρόπουλο, με τις επίμαχες διατάξεις του νομοσχεδίου διατηρούνται στο ακέραιο οι αρχές της ισονομίας και της αναλογικότητας εισφορών και παροχών στην ανταποδοτική σύνταξη που προβλέπει ο νόμος Κατρούγκαλου
.
Τετάρτη, 14 Νοέμβριος 2018 13:04
Στις 14:00 στον Άγιο Δημήτριο Κηφισιάς, θα τελεστεί η κηδεία του οπαδού του Ολυμπιακού, Γιάννη Δήμαρχου, που την Κυριακή (11/11) έφυγε από τη ζωή, καταρρέοντας μέσα στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" κατά τη διάρκεια του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.
Η ΠΑΕ Ολυμπιακός θα καλύψει τα έξοδα της κηδείας, αποδίδοντας τον ελάχιστο φόρο τιμής στον άτυχο οπαδό της ομάδας.
Τετάρτη, 14 Νοέμβριος 2018 13:00
Τραγωδία το πρωί της Τετάρτης στο χωριό Λυγιδές Χανίων. Ένας 50χρονος βρέθηκε νεκρός, και δίπλα του μία καραμπίνα. Τον άτυχο άνδρα βρήκε αιμόφυρτο η σύζυγός του, και κάλεσε σε βοήθεια, αλλά δυστυχώς ήταν αργά. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για αυτοκτονία.
Η νεκροψία - νεκροτομή θα δώσει ακριβείς απαντήσεις για τον τρόπο με τον οποίο έχασε τη ζωή του ο 50χρονος.
Τετάρτη, 14 Νοέμβριος 2018 12:50
Με μείωση των συντάξεών τους στο μέλλον θα «πληρώσουν» την επιλογή να καταβάλλουν χαμηλότερες εισφορές όσοι από τους περίπου 250.000 μη μισθωτούς ασφαλισμένους στον ΕΦΚΑ δηλώνουν ετήσιο εισόδημα πάνω από 7.032 ευρώ, και επιλέξουν από 1ης Ιανουαρίου 2019 εισφορές για κύρια ασφάλιση 13,3%.

Το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, που κατατέθηκε τη Δευτέρα το βράδυ στη Βουλή, ξεκαθαρίζει το τοπίο διευκρινίζοντας ότι όποιος πληρώσει κάτω από 20% θα λάβει χαμηλότερη σύνταξη. Αναλυτικά, το νομοσχέδιο προβλέπει για τους ελεύθερους επαγγελματίες μείωση στο ασφάλιστρο για κύρια σύνταξη από 20% σε 13,33% από την 1/12019 και μετά. Προσοχή όμως. Για εισοδήματα έως 7.032 ευρώ, οι εισφορές εξακολουθούν να υπολογίζονται στο 20% του κατώτατου μισθού (όπως ισχύει κάθε φορά), ήτοι 586 ευρώ τον μήνα, και διατηρούνται σε 117,2 ευρώ.
Κάποιος με εισόδημα 8.032 ευρώ θα καταβάλλει εισφορές μειωμένες κατά 12,45%, και όσο αυξάνει το εισόδημα, τόσο μεγαλύτερη είναι η ελάφρυνση.Για δικηγόρους και μηχανικούς, οι οποίοι θα έχουν «εκπτώσεις» και στις εισφορές υπέρ εφάπαξ και επικούρησης, οι μειώσεις ξεκινούν από το 5,63% για εισοδήματα 8.032 ευρώ τον χρόνο και φτάνουν έως και 44,67% για εισοδήματα πάνω από 40.032 ευρώ.Για τους γιατρούς, οι μειώσεις ξεκινούν από το 6,47% για εισόδημα 8.032 ευρώ και φτάνουν στο 36,56% για εισοδήματα μεγαλύτερα από 40.032 ευρώ. Οσο για τους αγρότες, το ασφάλιστρο για κύρια σύνταξη μειώνεται το 2019, από το 18% στο 12%.

Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι η μείωση είναι 18,1% για εισοδήματα έως 6.022 ευρώ το έτος, ενώ για εισοδήματα από 8.022 ευρώ και άνω, η μείωση ανέρχεται σε 33,3%.
Αλλαγές έρχονται και για τους νέους επιστήμονες (κάτω της 5ετίας), καθώς καταργούνται μεν οι εκπτώσεις, εφαρμόζεται ενιαίο ασφάλιστρο 13,3%, παραμένει όμως η ελάχιστη βάση των 410 ευρώ (70% του κατώτατου μισθού) επί της οποίας υπολογίζονται οι εισφορές.

Οπως και στον νόμο Κατρούγκαλου, η ελάφρυνση αυτή θεωρείται «ασφαλιστικό δάνειο» και θα πρέπει να «εξοφληθεί» πριν από τη συνταξιοδότηση. Προσοχή. Το νομοσχέδιο δίνει τη δυνατότητα επιλογής μεγαλύτερης εισφοράς. Μάλιστα, επιτρέπει ακόμη και διαφορετικό ύψος εισφοράς ανά μήνα, αρκεί να δηλωθεί από τον ασφαλισμένο.
Σε κάθε περίπτωση, ξεκαθαρίζει ότι οι «εκπτώσεις» στις εισφορές θα έχουν, αντίστοιχα, επίδραση και στο ύψος της ανταποδοτικής σύνταξης, καθώς θα μειωθεί το εισόδημα (συντάξιμες αποδοχές) βάσει του οποίου θα υπολογιστεί αυτή. Ετσι, κάποιος μη μισθωτός με εισόδημα 20.000 ευρώ, που επιλέξει να καταβάλλει εισφορές για κύρια σύνταξη 13,3% αντί 20%, ήτοι 2.660 ευρώ τον χρόνο έναντι 4.000 ευρώ, θα δει τη σύνταξή του να υπολογίζεται σε εισόδημα 13.300 ευρώ (-6.700 ευρώ ανά χρόνο).

Αντίστοιχα, κάποιος ελεύθερος επαγγελματίες με ετήσιο εισόδημα 50.000 ευρώ, που τελικά επιλέξει να πληρώσει εισφορές 6.650 ευρώ τον χρόνο για κύρια σύνταξη αντί 10.000 ευρώ, θα δει τη σύνταξή του, για τον συγκεκριμένο χρόνο, να υπολογίζεται σε εισόδημα 33.250 ευρώ (-16.750 ευρώ).
Σύμφωνα με τον αρμόδιο υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσο Πετρόπουλο, με τις επίμαχες διατάξεις του νομοσχεδίου διατηρούνται στο ακέραιο οι αρχές της ισονομίας και της αναλογικότητας εισφορών και παροχών στην ανταποδοτική σύνταξη που προβλέπει ο νόμος Κατρούγκαλου
.
Τετάρτη, 14 Νοέμβριος 2018 12:20
Ο Δήμος Κισάμου την Τρίτη 20 Νοεμβρίου στις 7:30 μ.μ. στην Κίσαμο, θα πραγματοποιήσει αγιασμό και ονοματοδοσία της πλατείας Κατράκη.
Στις 8 μ.μ. στο Τσατσαρωνάκειο Πολύκεντρο θα παρουσιαστεί ένα αφιέρωμα στον Μάνο Κατράκη.
Στην εκδήλωση αυτή για τη ζωή και το έργο του θα μιλήσουν οι  ηθοποιοί Γρηγόρης Βαλτινός και Μιχάλης Αεράκης.
Το αφιέρωμα θα πλαισιωθεί από μουσικά δρώμενα με την Επιμέλεια του Γιάννη Γιαννακάκη. 
Θα ακουστούν αγαπημένα τραγούδια του Μάνου Κατράκη, από τους Γιάννη Γιαννακάκη-πιάνο, Σταύρο Ψαρουδάκη-λύρα, Χριστόφορος Χριστοφοράκης-κιθάρα Γιάννης Παπαδάκης-λαούτο. Στο τραγούδι θα  συμμετέχουν μέλη της ομάδας passe-partout.
Επίσης, θα προβληθεί αρχειακό υλικό από την τηλεοπτική εκπομπή ΜΟΝΟΓΡΑΜΜΑ των Γιώργου και Ηρώς Σγουράκη.

Τετάρτη, 14 Νοέμβριος 2018 12:14
"Φωτιά" έχουν πάρει τις τελευταίες ημέρες στην Κρήτη τα ελαιουργεία με τους παραγωγούς να σπεύδουν για να βγάλουν το λάδι της χρονιάς.
Η φετινή χρονιά ίσως για τους ελαιοπαραγωγούς έχει εξελιχθεί σε έναν εφιάλτη χωρίς προηγούμενο, αφού η ζημιά στον ελαιόκαρπο έχει ξεπεράσει σε κάποιες περιοχές της Κρήτης και το 80%.
Ειδικά στην Έμπαρο, η καταστροφή από τη σχινοκαρπία και το δάκο, έχει  «χτυπήσει» κόκκινο.
Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του αγροτικού Συλλόγου της περιοχής Γιώργος Περογιαννάκης, ο ίδιος έχει λιόφυτο, στο οποίο από τα 150 ελαιόδεντρα, φορτωμένα με ελιές και έτοιμα για ράβδισμα είναι μόλις 3!Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από το ελαιουργείο στο Σκαλάνι:


 

ΠΗΓΗ: ekriti.gr
Τρίτη, 13 Νοέμβριος 2018 19:25
Απέρριψε με βούλευμά του το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας το αίτημα που είχε καταθέσει ο σύζυγος της πρώην εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Ράικου,  Λάζαρος Καρνέσης, ζητώντας την εξαίρεση της εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη και των επίκουρων εισαγγελέων Χρ. Ντζούρα και Στ. Μανώλη από την έρευνα για την υπόθεση της Novartis.

Το Συμβούλιο Εφετών με το βούλευμά του (1896/2018) έκανε δεκτή την σχετική πρόταση της εισαγγελέως, Ουρανίας Σταθέα, και αποφάσισε να απορρίψει το αίτημα εξαίρεσης κατά των εισαγγελέων Διαφθοράς ως προς το σκέλος που αφορά στους ελεγχόμενους γιατρούς. Στο σκέλος αυτό της δικογραφίας, δηλαδή με τους ελεγχόμενους γιατρούς περιλαμβάνεται και ο σύζυγος της κ. Ράϊκου, Λάζαρος Καρνέσης, γιατρός στο επάγγελμα.

Τώρα, οι πληροφορίες αναφέρουν πως η κ. Σταθέα ανέφερε προς το Συμβούλιο Εφετών ότι δεν προέκυψε πως η διαρροή για το έμβασμα των 1.000 ευρώ που έλαβε ο σύζυγος της κ. Ράικου από τη Novartis για ομαδική μελέτη, έγινε από  την κ. Τουλουπάκη και τους επίκουρούς της εισαγγελείς κ.κ. Ντζούρα και Μανώλη.
Όπως φέρεται να επισήμανε η κυρία Σταθέα στοιχεία της δικογραφίας για την υπόθεση  της Novartis είχαν στη διάθεσή τους τόσο μέλη του κοινοβουλίου-όταν διαβιβάστηκε η δικογραφία τον Φεβρουάριο του 2018-όσο και η Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, η Τράπεζα της Ελλάδος και επιστημονικό προσωπικό που συνεπικουρεί τους εισαγγελείς διαφθοράς.

Την ίδια ώρα, η αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), που χειρίζεται την αγωγή κακοδικίας την οποία έχουν υποβάλει η κ. Ράικου και ο σύζυγός της διαβίβασε αντίγραφα στην Εισαγγελία Εφετών.
Η διαβίβαση των αντιγράφων έγινε προκειμένου να κριθεί από το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο εάν πρέπει να παγώσει η έρευνα που διενεργούν οι εισαγγελείς Διαφθοράς, ως προς το σκέλος που αφορά τον σύζυγο γιατρό της κ. Ράικου, μέχρι τον Μάρτιο, οπότε και έχει προσδιοριστεί να συζητηθεί η αγωγή στο ΣτΕ.

Πηγή: protothema.gr
Τρίτη, 13 Νοέμβριος 2018 19:13
Mια προσφορά για χιλιάδες θέσεις από μόνο 7.99€ σε όλο το δίκτυο της, ανακοίνωσε η Ryanair “ζεσταίνοντας” τα όνειρα των πελατών της για χειμερινές διακοπές. H προσφορές ισχύουν μέχρι τα μεσάνυχτα της Τρίτης 13 Νοεμβρίου.
Για τα Χανιά, οι τιμές ξεκινούν από 11,79 ευρώ για Θεσσαλονίκη.

Τρίτη, 13 Νοέμβριος 2018 18:38
Τη σημασία της διεύρυνσης της Νέας Δημοκρατίας με πρόσωπα που δεν προέρχονται από το χώρο της σηματοδοτεί η επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη να εντάξει στα ψηφοδέλτια των εθνικών εκλογών τον καταξιωμένο συγγραφέα Πέτρο Τατσόπουλο και το γνωστό αρθρογράφο Αντώνη Πανούτσο.
Ο πρώτος θα είναι υποψήφιος στο Βόρειο τομέα της Β’ Αθηνών και ο Αντώνης Πανούτσος στο Δυτικό.

Ο Πέτρος Τατσόπουλος και ο Αντώνης Πανούτσος με το γραπτό λόγο τους και τις δημόσιες παρεμβάσεις τους στηρίζουν από καιρό την προσπάθεια της ΝΔ να φέρει την πολιτική αλλαγή που χρειάζεται η χώρα και έτσι σήμερα αποδέχθηκαν με χαρά την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη να ενταχθούν στη ΝΔ και να τη στηρίξουν πλέον και στην πράξη.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πέτρος Τατσόπουλος εξελέγη βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ το 2012 και τον Ιανουάριο του 2014 αποχώρησε οριστικά από το εν λόγω κόμμα, καταγγέλλοντας τον τυχοδιωκτισμό της ηγετικής του ομάδας, τη λαϊκίστικη αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ, το στρατηγικό εναγκαλισμό του με τους ΑΝΕΛ και την ανοχή προς τα φαινόμενα βίας.
Έχει μάλιστα καταγράψει τις εμπειρίες του από τη συμμετοχή του στο ΣΥΡΙΖΑ στο βιβλίο του «Ήμουν κι εγώ εκεί». Η προσέγγισή του με τη ΝΔ έχει ξεκινήσει εδώ και πολλούς μήνες και είχε δώσει άλλωστε το παρών και στο τελευταίο συνέδριο του κόμματος.

Ο Αντώνης Πανούτσος από την πλευρά του έχει τη δική του διαδρομή στο χώρο της δημοσιογραφίας, κυρίως της αθλητικής, αλλά όχι μόνο. Εδώ και καιρό με την πολιτική αρθρογραφία του και τις δημόσιες παρεμβάσεις του δεν κρύβει τη στήριξη του στη ΝΔ και προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη με τον οποίο έχει συχνή επικοινωνία. Ο Αντώνης Πανούτσος πολιτεύεται για πρώτη φορά και, όπως χαριτολογώντας λέει κι ο ίδιος, «έφτασε η ώρα από σχολιαστής του παιχνιδιού να μπει επιτέλους και στο γήπεδο». 

kathimerini.gr
Τρίτη, 13 Νοέμβριος 2018 18:15
Περισσότερη… όρεξη για ποδόσφαιρο δείχνουν να έχουν φέτος οι φίλαθλοι. Η Σούπερ Λίγκα ενημέρωσε την Τρίτη (13/11) ότι μέχρι στιγμής, με το 1/3 του πρωταθλήματος να έχει ολοκληρωθεί, έχουν κοπεί σχεδόν μισό εκατομμύριο εισιτήρια (492.990).
Αυτά κόπηκαν σε 78 αγώνες, αφού δύο, οι ΑΕΚ – Άρης και ΑΕΚ – Ατρόμητος έγιναν χωρίς θεατές.

Εκτιμάται ότι αν είχαν κοπεί και σε αυτά θα είχαμε ξεπεράσει το μισό εκατομμύριο, ενώ ήδη έχουμε περισσότερα από τα μισά εισιτήρια της προηγούμενης σεζόν (949.051).
Αν συνεχίζουμε έτσι, τότε θα πλησιάσουμε το 1,5 εκατομμύριο, αν και θα πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι τα ντέρμπι ανάμεσα σε ΑΕΚ, Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ έχουν γίνει όλα, οπότε στις πέντε επόμενες αγωνιστικές αναμένεται σχετική μείωση.
Ακόμα και έτσι, στατιστικά το σύνολο εκτιμάται να ξεπεράσει το 1,2 με 1,3 εκατομμύριο εισιτήρια.

Κατά μέσο όρο στα 78 ματς έχουμε 6.320 εισιτήρια, ενώ στο περσινό πρωτάθλημα είχαμε 4.237 ανά αγώνα.
Θα πρέπει, βέβαια, να υπενθυμίσουμε ότι πέρυσι είχαμε 16 παιχνίδια χωρίς θεατές, που μπορεί να μην περιλαμβάνονται στον υπολογισμό του μέσου όρου, αλλά ήταν παιχνίδια στο γήπεδο του ΠΑΟΚ, στο ΟΑΚΑ και το Νέο Φάληρο, οπότε θα τον ανέβαζαν.
Ακόμα, όμως, υπάρχει και το παιχνίδι της ΑΕΚ με τον Λεβαδειακό και τις 50.000 εισιτήρια, αφού ουσιαστικά ήταν η φιέστα πρωταθλήματος, που ενισχύει την περασμένη σεζόν.

Στα στοιχεία που ξεχωρίζουν είναι και το γεγονός ότι, σε απόλυτους μέσους όρους, ο Παναθηναϊκός έχει διπλασιάσει τα εισιτήριά του από 6.948 πέρυσι σε 12.006 φέτος. Ανοδικά κινούνται και οι Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ, ενώ η ΑΕΚ είναι στα ίδια.
Μικρή κάμψη έχουν όλες οι ομάδες που δεν κόβουν πολλά εισιτήρια, αλλά η αύξηση του ενδιαφέροντος και για τις ίδιες, αλλά και για τους αντιπάλους, θα ενισχύσει την κίνηση στη συνέχεια.
Καταλυτικό ρόλο στην άνοδο των εισιτηρίων έχει η παρουσία του Άρη (11.316) και του ΟΦΗ (4.710), αφού και οι ομάδες έχουν κόσμο και αντικατέστησαν συλλόγους πολύ πιο χαμηλά σε κίνηση εισιτηρίων.

Ήδη έχουν διεξαχθεί δύο παιχνίδια με περισσότερα από 30.000 εισιτήρια και πέντε με περισσότερα από 20.000, κάτι που αναμένεται να συμβεί και στο δεύτερο γύρο.
Αν συνεχίσουμε σε αυτούς τους ρυθμούς, τότε λογικά θα έχουμε ρεκόρ πενταετίας σε απόλυτο αριθμό εισιτηρίων, ακόμα και αν στις προηγούμενες σεζόν τα πλέι οφ αύξαναν τον αριθμό και των εισιτηρίων, αλλά και τον αριθμό των ντέρμπι κατά πολύ.

Γενικότερα, η πιο παραγωγική σεζόν στην ιστορία της Σούπερ Λίγκας ήταν η 2008-09, όταν ξεπεράσαμε τα 2 εκατομμύρια εισιτήρια. Τότε δεν είχαμε κανέναν αγώνα κεκλεισμένων των θυρών, ενώ τα πλέι οφ είχαν εντυπωσιακή προσέλευση. Στους 252 αγώνες, είχαμε μέσο όρο 7.965 ανά ματς
.
Τρίτη, 13 Νοέμβριος 2018 13:25
Δέκα μέρες νωρίτερα θα δοθεί στους δικαιούχους αγρότες και κτηνοτρόφους της Κρήτης η δεύτερη δόση των επιδοτήσεων. Αυτή την καλή είδηση για τον πρωτογενή τομέα της Κρήτης αποκάλυψε κατά τη διάρκεια της εκπομπής “Ώρα Αιχμής” της “ΚΡΗΤΗ TV” ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σταύρος Αραχωβίτης, τονίζοντας ότι ήδη στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης έχει ξεκινήσει ένας αγώνας δρόμου για να πιστωθούν τα χρήματα στους τραπεζικούς λογαριασμούς των αγροτών λίγο μετά τις 10 Δεκεμβρίου.

Υπενθυμίζεται πως πέρυσι η δεύτερη δόση των ενισχύσεων δόθηκε μια ανάσα πριν τα Χριστούγεννα, ενώ φέτος, με την κίνηση αυτή, το “ζεστό” αγροτικό χρήμα θα έρθει αρκετά πιο νωρίς.
Πρόκειται για μια εξέλιξη που θα βοηθήσει επί της ουσίας τον οικογενειακό προϋπολογισμό αγροτών και κτηνοτρόφων, και κατ' επέκταση την τοπική αγορά, που έχει απόλυτη ανάγκη αυτά τα χρήματα, τα οποία έρχονται στην έναρξη της εορταστικής περιόδου, στοιχείο που θα ενισχύσει την αγοραστική εξωστρέφεια.

Στη διάρκεια της συνέντευξης του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, ο κ. Αραχωβίτης εξέφρασε την πρόθεσή του να βρεθεί πολύ άμεσα στην Κρήτη, έτσι ώστε να ανοίξει ένας δεύτερος κύκλος επαφών με τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους του νησιού μετά την πρώτη διερευνητική συνάντηση που έγινε σε πολύ καλό κλίμα στην Αθήνα πριν από ένα μήνα περίπου.

Τα αγροτικά χρέη αποτελούν ένα βασικό προβληματισμό για την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, ενώ παράλληλα στις προθέσεις του υπουργού είναι η ενίσχυση μέσω προγραμμάτων νέων αγροτών και κτηνοτρόφων.
«Όλοι γνωρίζουμε τον σημαντικό ρόλο που έχει στην τοπική οικονομία της Κρήτης ο πρωτογενής τομέας, και η στήριξή του αποτελεί αυτοσκοπό για το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης», υπογράμμισε χαρακτηριστικά, μιλώντας στην εκπομπή “Ώρα Αιχμής”, ο υπουργός Σταύρος Αραχωβίτης.Αυξημένες παρακρατήσεις 


Κατά τη διάρκεια της εκπομπής παρουσιάστηκε, επίσης, ο χάρτης των μεγαλύτερων παρακρατήσεων στην Κρήτη, με βάση τα στοιχεία από την πρώτη δόση των επιδοτήσεων. Οι περιοχές αυτές είναι και τα σημεία της Κρήτης με τη μεγαλύτερη ελαιοπαραγωγή, όπως η Βιάννος, η Πεδιάδα, η Σητεία, το Πέραμα και τα πεδινά του Μυλοποτάμου, αλλά και η Κίσαμος στα Χανιά. Βέβαια, αξίζει να αναφέρουμε ότι σημαντικές παρακρατήσεις καταγράφονται σε όλες τις περιοχές της Κρήτης. Με βάση τα στοιχεία, οι παρακρατήσεις σε σχέση με πέρυσι είναι αυξημένες από 4% έως και 8% μόνο κατά την πρώτη δόση, ενώ με βάση τους αριθμούς από το 2015 μέχρι και το 2020 μέχρι και 40%.
Μάλιστα, κατά την πρόσφατη πίστωση της πρώτης δόσης υπάρχουν περιπτώσεις αγροτών που δεν έλαβαν σχεδόν καθόλου χρήματα.Σημαντική ήταν η είδηση που αποκάλυψε ο υπουργός αγροτικής ανάπτυξης Σταύρος Αραχωβίτης καθώς το υπουργείο προωθεί μια παρέμβαση για να προστατευτούν από τις παρακρατήσεις οι παραγωγοί που λαμβάνουν επιδότηση μικρότερη των 1200 ευρώ.
Όπως τόνισε ο κος Αραχωβίτης αυτό μπορεί να ισχύσει και από την β δόση των επιδοτήσεων λίγο μετά τις 10 Δεκεμβρίου.

ΠΗΓΗ: neakriti.gr
thumbnail ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΚΑΤΑΚΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ
chaniapack
perrakis600