ΕΛΛΑΔΑ

Συγκλονίζει νοσηλεύτρια: Δεν πλησιάζω τα παιδιά μου, μείνετε σπίτι, βοηθήστε μας

Οι γιατροί και οι νοσηλευτές σε ολόκληρη τη χώρα, δίνουν καθημερινά μία μεγάλη μάχη, λόγω της ραγδαίας εξάπλωσης του κορονοϊού.

Η Αχαϊα ήταν από τις πρώτες περιοχές που επλήγησαν, καθώς το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών, δέχθηκε αρκετά κρούσματα, ενώ στο νοσοκομείο του Ρίου νοσηλευόταν και το πρώτο θύμα του κορονοϊού στην Ελλάδα, ο 67χρονος, Μανώλης Αγιομυργιαννάκης, ο οποίος δεν κατάφερε να κερδίσει τη μάχη και κατέληξε.

Μία νοσηλεύτρια του νοσοκομείου του Ρίου, μιλώντας στην τοπική ιστοσελίδα thebest.gr, μίλησε για τον κοινωνικό ρατσισμό που δέχθηκε κατά τις πρώτες ημέρες εμφάνισης του ιού στην περιοχή, ενώ αναφέρθηκε και σε όλα τα προβλήματα που βιώνει στην καθημερινότητά της.

“Η αλήθεια είναι οτι αυτό που ενόχλησε τους περισσότερους νομίζω που εργάζονται στο νοσοκομείο ήταν ο κοινωνικός ρατσισμός, όχι φυσικά από την οικογένειά μας αλλά από ανθρώπους του περίγυρού μας που θεωρούσαν οτι επειδή ακριβώς εργαζόμαστε στον τομέα της υγείας θα είμαστε φορείς του ιού. Φυσικά κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Όλοι οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο είμασταν ενήμεροι για το πώς πρέπει να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση προτού καν εμφανιστεί το πρώτο κρούσμα στην περιοχή. Είχαμε ενημερωθεί με σεμινάρια για τις στολές, την υγιεινή και για το πώς πρέπει να συμπεριφερόμαστε εντός κι εκτός νοσηλευτικού ιδρύματος. Όταν εμφανίστηκε το πρώτο κρούσμα υπήρξε άμεσος συντονισμός από όλους διοικητικό, νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό. Και φυσικά όπως όλοι γνωρίζετε απομόνωση συναδέλφων και χώρων του νοσοκομείου”, είπε.

“Παλεύουμε ο ένας με τη βοήθεια του άλλου”

“Άγχος και βέβαια υπάρχει και πολύ μεγάλο. Και εμείς οικογένειες έχουμε και παιδιά. Σε κάθε βάρδια ντύνουμε ο ένας τον άλλο, φροντίζουμε κάθε ένας για τα μέτρα προστασίας του συναδέλφου του και όλοι μαζί για το σύνολο. Κάθε βάρδια είναι πλέον το ίδιο έντονη για εμάς που είμαστε μονίμως σε επαγρύπνηση. Ελέγχουμε συνεχώς ο ένας τον άλλο για να μην ξεφύγει τίποτα. Το μόνο που νιώθουμε είναι η ευθύνη που έχουμε απέναντι στο σύνολο”.

“Δεν πλησιάζω τα παιδιά μου”

“Η μεγάλη μου κόρη δίνει φέτος πανελλήνιες και έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα δεν μπορώ να είμαι δίπλα της με τον τρόπο που θα ήθελα. Δεν πλησιάζω τα παιδιά μου και παράλληλα προσπαθώ να μη με βλέπουν αγχωμένη, κουρασμένη ή φοβισμένη. Δυσκολεύομαι αλλά προσπαθούμε όλοι μαζί ενωμένοι να προχωρήσουμε”.

“Βοηθήστε μας. Μείνετε στο σπίτι”

Στην ερώτηση “τί θα ήθελες να πεις σε όλους εμάς που είμαστε έξω από τις πύλες του νοσοομείου”, η νοσηλεύτρια λέει: “Ένας τρόπος υπάρχει και μόνο να βοηθήσετε. Μείνετε στο σπίτι. Αλήθεια… αυτο θα μας προστατεύει ολους αυτο τον καιρό…. και οσο τα νοσοκομεία λειτουργούν με αυτα τα μετρα …. θα το ξεπεράσουμε!”

Με πληροφορίες από thebest.gr



ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ