Υλικά για την γέμιση: 3/4 του κιλού μυζήθρα, 3/4 του κιλού ανθότυρο, 1/2 κιλού μαλάκα, 2 αυγά, 1 μεγάλο μάτσο δυόσμο ψιλοκομμένο, αλάτι, 2 αυγά χτυπημένα, σουσάμι για το πασπάλισμα.
Υλικά για το φύλλο: 1 1/2 κιλό αλεύρι μαλακό, 2 1/2 – 3 ποτήρια χλιαρό νερό, 1/2 φλιτζάνι τσικουδιά, 6 κουταλιές της σούπας λάδι, το χυμό ενός λεμονιού, 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι.
Εκτέλεση: Για να φτιάξετε τη γέμιση, πλένετε το δυόσμο και τον αφήνετε να στραγγίσει. Τον βάζετε σε μπολ, προσθέτετε τη μυζήθρα, τον ανθότυρο, τη μαλάκα, τα αυγά και το αλάτι και αναμειγνύετε όλα τα υλικά πολύ καλά. Σκεπάζετε τη ζύμη και την αφήνετε για μία ώρα περίπου.
Ανοίγετε το φύλλο, μέτριο στο πάχος και το κόβετε σε στρογγυλά κομμάτια. Παίρνετε με ένα υγρό κουταλάκι του γλυκού γέμιση και τη βάζετε στην άκρη του κάθε κομματιού.
Κλείνετε τα καλιτσούνια σε σχήμα μισοφέγγαρου. Αλείφετε τα καλιτσούνια με τα αυγά και τα πασπαλίζετε με σουσάμι. Τα τοποθετείτε σ’ ένα μεγάλο λαδωμένο ταψί και τα ψήνετε σε φούρνο προθερμασμένο στους 200C, για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν.
Καλή Επιτυχία…