Υλικά: Μισό κιλό χοχλιοί, 4 μέτριες πατάτες, 4 – 6 αγκινάρες, 2 – 3 ντομάτες, 2 ξερά κρεμμυδάκια, άνηθο και μαϊντανό, ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι (αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε κολοκυθάκια, καρότα και πράσο).
Εκτέλεση: Πλένουμε καλά τους χοχλιούς και τους ζεματάμε σε αλατισμένο νερό. Καθαρίζουμε τις αγκινάρες τις αλατοπιπερώνουμε και τις τοποθετούμε στο ταψί. Τοποθετούμε τους χοχλιούς μπρούμυτα χωρίς να τους ανακατέψουμε με τις αγκινάρες. Τοποθετούμε τις πατάτες αφού τις αλατοπιπερώσουμε. Περιχύνουμε με τις ψιλοκομμένες ντομάτες τα κρεμμυδάκια τον άνηθο και τον μαϊντανό, ρίχνουμε αρκετό ελαιόλαδο και δυο ποτήρια νερό και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ψηθούν και οι πατάτες.
Τις αγκινάρες τις αλείφουμε με λεμόνι για να μη μαυρίσουν.
Καλό είναι οι πατάτες να καλύψουν τους χοχλιούς και τις αγκινάρες.
Αν προσθέσουμε καρότα, κολοκυθάκια και πράσο το φαγητό νοστιμεύει περισσότερο.
Καλή επιτυχία…