Υλικά: 1 κιλό χοχλιοί, 1 κιλό φρέσκα κουκιά, 1 ματσάκι μάραθο, 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια, αλάτι, πιπέρι, χυμός ενός λεμονιού (προαιρετικά), 1 ποτήρι ελαιόλαδο.
Εκτέλεση: Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και κόβουμε τα κρεμμυδάκια τα φρέσκα και τα σοτάρουμε. Έχουμε ήδη πλύνει πολύ καλά τα σαλιγκάρια με το κέλυφος όπως επίσης τα κουκιά με τη φλούδα. Βάζουμε τους χοχλιούς στην κατσαρόλα και τα ανακατεύουμε να σοταριστούν και αυτά, μετά κόβουμε το μάραθο αρκετά μεγάλα κομμάτια και βάζουμε και τα κουκιά μας, προσθέτουμε νερό να σκεπάζει το φαγητό. Προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι. Αν θέλουμε προσθέτουμε το χυμό ενός λεμονιού. Ψήνουμε περίπου 1 ώρα αλλά το έχουμε δοκιμάσει πιο νωρίς.
Πρόταση: Μην προσθέσετε λεμόνι έτσι ώστε να έχετε την αυθεντική γεύση από τους χοχλιούς.
Καλή επιτυχία…