Γεύση - Ψυχαγωγία

Συνταγή: Χοχλιοί με πιλάφι

Υλικά: Χοχλιοί, 3 ώριμες ντομάτες, 1 κρεμμύδι ξερό, 1 σκελίδα σκόρδο, 2 φύλλα δάφνης, 2 φλιτζάνια του καφέ λάδι, 1 κούπα ρύζι, 2 1/2 κούπες νερό, λίγο μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι.

Εκτέλεση: Ζεματάμε τα σαλιγκάρια σε βραστό νερό και μετά τα σουρώνουμε. Βάζουμε λάδι στην κατσαρόλα και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Στη συνέχεια ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα, το σκόρδο και τα φύλλα δάφνης. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε τα σαλιγκάρια και αφού ανακατέψουμε λιγάκι βάζουμε το ρύζι και το νερό και τα αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά σε σιγανή φωτιά. Σβήνουμε την φωτιά, το κατεβάζουμε από το μάτι και το σκεπάζουμε με μια πετσέτα για 5 λεπτά, για να απορροφήσει τα υγρά του. Σερβίρουμε, πουδράρουμε με μαϊντανό.

Καλή επιτυχία…



ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ