Γεύση - Ψυχαγωγία

Συνταγή: Χταπόδι με μάραθο και πράσινες ελιές

Υλικά: 1 φλιτζάνι παρθένο ελαιόλαδο, 1 κιλό χταπόδι, 1 κιλό μάραθο, 1 φλιτζάνι ελιές πράσινες τσακιστές, 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, 2 μεγάλες ντομάτες λιωμένες, 1,5 φλιτζάνι κόκκινο κρασί αρωματικό, αλάτι ελάχιστο, πιπέρι φρεσκοτριμμένο.

Εκτέλεση: Καθαρίζετε το χταπόδι σχολαστικά, αφαιρώντας τα μάτια, το στόμα, τις μεμβράνες από την κουκούλα του, καθώς και κάθε ίχνος άμμου. Βράζετε τα μάραθα σε λίγο νεράκι έξι λεπτά, τα στραγγίζετε και τα ψιλοκόβετε. Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε με το ελαιόλαδο τα φρέσκα κρεμμυδάκια πολύ ελαφρά. Ρίχνετε το χταπόδι κομμένο σε μικρά κομματάκια, δύο φλιτζάνια νερό και σιγοψήνετε 50 περίπου λεπτά.
Δοκιμάζετε με ένα πιρούνι, για να διαπιστώσετε αν το χταπόδι είναι σχεδόν ψημένο. Τότε σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε τα μάραθα, τις ντομάτες, αλάτι και ένα φλιτζάνι ακόμα νερό. Συνεχίζετε να σιγοβράζετε το φαγητό, προσέχοντας μήπως χρειαστεί να συμπληρώσετε και άλλο νερό. Ρίχνετε τις ελιές δέκα λεπτά πριν κατεβάσετε το φαγητό, ανακατεύετε και δοκιμάζετε. Διορθώνετε τη γεύση με λίγο αλάτι (αν αυτό είναι απαραίτητο) και σερβίρετε το φαγητό ζεστό, πασπαλισμένο με άφθονο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Καλή επιτυχία…



ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ