Γεύση - Ψυχαγωγία

Συνταγή για μακαρονο-ομελέτα

Όποτε βράζω μακαρόνια, βάζω λίγα παραπάνω, έχοντας πάντα στο νου μου να φτιάξω την επομένη αυτή τη μακαρονοομελέτα, που τρώγεται εθιστικά και μετ’α μανίας, όλες τις ώρες της ημέρας, άσε που φτιάχνει και το τέλειο ταπεράκι για το γραφείο.

Εγώ την προτιμώ με μακριά ζυμαρικά γιατί κόβεται πιο εύκολα σε κομμάτια. Εσείς μπορείτε να την φτιάξετε με όποιο ζυμαρικό σας αρέσει ή σας έχει περισέψει. Και βέβαια, γίνεται ασύγκριτα πιο νόστιμη με τα φθινοπωρινά, γινωμένα πομοντόρια, που κάνουν την ωραιότερη σάλτσα χωρίς περιττά ζουμιά.

Yλικά για 4-5 άτομα

3 ώριμες ντομάτες ή 6 πομοντόρια

1 σκελίδα σκόρδο σε φετάκια

3 πιπεριές κέρατο κομμένες σε ροδέλες

2 κ.σ. βούτυρο γάλακτος

το 1/3 από ένα πακέτο σπαγγέτι (βρασμένα)

1/2 συσκευασία φρέσκο τυρί κρέμα

6 αβγά

1 φλ. τριμμένο κεφαλοτύρι

1 μικρό ματσάκι φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο

αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση

Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες, τις κόβουμε σε χοντρές ροδέλες και τις στραγγίζουμε από τα σπόρια και τα ζουμιά τους.

Σε ένα μεσαίου μεγέθους, αντικολλητικό τηγάνι, λειώνουμε το βούτυρο και στρώνουμε τον πάτο με τις ντομάτες, το σκόρδο και πάνω τους τις πιπεριές.

Αλατίζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά της ντομάτας, γύρω στα 5 λεπτά.

Ανακατεύουμε σε μπολ τα μακαρόνια με τον βασιλικό, το τυρί κρέμα και το κεφαλοτύρι.

Απλώνουμε τα μακαρόνια πάνω στα λαχανικά ομοιόμορφα.

Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τα αβγά και τα αλατίζουμε.

Απλώνουμε τα αβγά πάνω στα μακαρόνια.

Σ’αυτή τη φάση, μπορούμε να τελειώσουμε την ομελέτα στο μάτι, αναποδογυρίζοντάς την με ένα πιάτο ή να την βάλουμε στον φούρνο με το τηγάνι, στους 180 βαθμούς, για 5 λεπτά, ίσα-ίσα μέχρι να σταθεροποιηθεί το αβγό, για να μας βγει αφράτη και ζουμερή-και κυρίως πανέμορφη!

Tην αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα και σερβίρουμε με φυλλαράκια φρέσκου βασιλικού.

Τρώγεται ωραιότατα και κρύα

Tips

*Οι σκουρόχρωμες πιπεριές κέρατο δίνουν το ωραιότερο άρωμα.



ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ