Τα τηγανητά κολοκυθάκια έχουν μεγάλο φανατικό κοινό. Είναι τραγανά και νόστιμα και συνοδεύουν εξαιρετικά κάθε κυρίος πιάτο.
Αν και τα έχουμε συνδυάσει με τις εξόδους στην ταβέρνα μαζί με φίλους, τα κολοκυθάκια μπορούν εύκολα να γίνουν και στο σπίτι.
Αν βέβαια είστε από εκείνους που αποφύγουν τα τηγανητά, υπάρχει και πιο υγιεινή εκδοχή.
Μπορείτε να τα φτιάξετε στον φούρνο και το αποτέλεσμά τους είναι εξαιρετικό, τόσο ωραία σαν να ήταν τηγανητά.
Υλικά
μισό κιλό κολοκυθάκια
4 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη
4 κ.σ. καλαμποκάλευρο
4 κ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Πλύνετε καλά τα κολοκυθάκια, σκουπίστε τα καλά και κόψτε σε ροδέλες.
Ρίξτε τα σε ένα μπολ μαζί με το λάδι και ελάχιστο αλάτι (αν θέλετε) και ανακατέψτε καλά. Ύστερα, προσθέστε και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψτε καλά ώστε να καλυφθούν ομοιόμορφα.
Τοποθετήστε τα κολοκυθάκια σε ένα ταψί φούρνου και ψήστε στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά. Για να γίνουν έξτρα τραγανά, μετά τα 20 λεπτά, αφήστε τα για 3 λεπτά ακόμα στο γκριλ.