Γεύση - Ψυχαγωγία

Συνταγή: Κανταϊφοπιτάκια με γαλοπούλα

Υλικά (για 40 κομμάτια): 200 γραμμάρια καπνιστή γαλοπούλα κομμένη σε κυβάκια, 500 γραμμάρια κανταΐφι, 350 γραμμάρια  κεφαλογραβιέρα τριμμένη, 100 γραμμάρια τυρί γκούντα τριμμένο, 260 γραμμάρια κρέμα γάλακτος, 2 αυγά χτυπημένα, αλάτι, πιπέρι.

Εκτέλεση: Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύετε την κεφαλογραβιέρα με το γκούντα και τη γαλοπούλα. Στη συνέχεια χτυπάτε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος και το αλατοπίπερο και ρίχνετε τη μισή ποσότητα στο μείγμα των τυριών. Ξαίνετε το κανταΐφι και το χωρίζετε σε 40 λωρίδες. Βάζετε στην άκρη κάθε λωρίδας μία κουταλιά της σούπας από το μείγμα των τυριών και της γαλοπούλας. Διπλώνετε χαλαρά, έτσι ώστε να σχηματίσετε κυλινδρικά ρολά που τα στρίβετε πολύ ελαφρά. Τοποθετείτε τα ρολάκια στο ταψί, το ένα δίπλα στο άλλο. Ζεσταίνετε ελαφρά το βούτυρο, για να λιώσει καλά, αλλά να μην καεί πολύ και το αφήνετε να γίνει χλιαρό, όχι καυτό. Περιχύνετε κουταλιά – κουταλιά τα κανταϊφοπιτάκια πρώτα με το βούτυρο και κατόπιν με το υπόλοιπο μείγμα κρέμας γάλακτος και αυγών. Ψήνετε στους 180ο C, για 30-35 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

Καλή Επιτυχία…



ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ