Υλικά: 1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού, 1 ποτήρι βούτυρο γάλακτος, 2 ποτήρια ζάχαρη, 6 αυγά, 3 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ, 1 ποτήρι του κρασιού ανάλατα ξεφλουδισμένα αμύγδαλα, 3 ποτήρια αλεύρι.
Εκτέλεση: Χτυπάμε καλά το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να φουσκώσει και προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα. Στο χυμό του πορτοκαλιού διαλύουμε το μπέικιν πάουντερ, το ρίχνουμε στο βούτυρο, προσθέτουμε το αλεύρι και συνεχίζουμε να δουλεύουμε τα υλικά μας μέχρι η ζύμη μας να γίνει αφράτη. Βουτυρώνουμε ένα ταψί, κοσκινίζουμε λίγο αλεύρι πάνω από του βούτυρο, ρίχνουμε μέσα την ζύμη μας και ψήνουμε στους 180°C για μισή ώρα περίπου. Πριν βάλουμε την βασιλόπιτα στο φούρνο με τα αμύγδαλα κομμένα στην μέση κάνουμε σχέδια πάνω της, π.χ. 2009.
Καλή Επιτυχία…