Γεύση - Ψυχαγωγία

ΣΥΝΤΑΓΗ: Μοναστηριακό ντοματόρυζο με βασιλικό και ελιές

Ένα άκρως καλοκαιρινό και  αγαπημένο λαδερό φαγητό, στο οποίο ο βασιλικός χαρίζει ένα πλούσιο άρωμα που θα σας εκπλήξει ευχάριστα!

Υλικά: 2 ώριμες ντομάτες, 1 κονσέρβα ντοματάκια, 1φλυτζανι ρύζι καρολίνα, 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο, μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο, μισό φλιτζάνι ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι, λίγο βασιλικό, αλάτι και πιπέρι.

Εκτέλεση: Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσει. Βάζουμε στην κατσαρόλα τις ντομάτες -τριμμένες στον τρίφτη- και τα ντοματάκια χοντροκομμένα μαζί με το χυμό τους. Προσθέτουμε στο φαγητό το ρύζι και το αλάτι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 25 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά μέχρι το ρύζι να πιεί τα υγρά και να χυλώσει το ντοματόρυζο. Εκτός φωτιάς προσθέτουμε τις ελιές και το βασιλικό χοντροκομμένο. Ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Καλή επιτυχία…



ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ