Γεύση - Ψυχαγωγία

Συνταγή: Mοσχαράκι με γίγαντες στη γάστρα

Υλικά της Συνταγής 

•    1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας (σπάλα)
•    300 γρ. γίγαντες
•    1 κρεμμύδι
•    2 καρότα
•    2 σκελίδες σκόρδο
•    400 γρ. ντοματάκια
•    ½ φλ. ελαιόλαδο
•    1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
•    1 κ.γ. ρίγανη
•    ½ κ.γ. κανέλα
•    1 λίτρο ζωμό λαχανικών
•    Αλάτι, πιπέρι
•    Μαϊντανός (για γαρνίρισμα)

Εκτέλεση της Συνταγής 

Αφού έχουμε μουλιάσει τους γίγαντες για τουλάχιστον 6 – 8 ώρες ή ιδανικά από το προηγούμενο βράδυ, τους στραγγίζουμε και τους βάζουμε σε μια κατσαρόλα με φρέσκο νερό.
Τους Βράζουμε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς, και τους στραγγίζουμε.

Σε μια γάστρα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές.
Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τα καρότα και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 5-7 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.

Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και τα ντοματάκια, ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά.  Στη συνέχεια, ρίχνουμε τους γίγαντες, τη ρίγανη, την κανέλα, αλάτι και πιπέρι, καθώς και το ζωμό λαχανικών.

Καλύπτουμε τη γάστρα με το καπάκι και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 2 – 2 ½ ‘ωρες ή μέχρι το κρέας να γίνει τρυφερό και οι γίγαντες να έχουν μαλακώσει και να έχουν απορροφήσει τα υγρά τους.

Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε ζεστό το φαγητό μας.

Δείτε το Breakfast@Star 



ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ