Αρχικά, βάζουμε το χταπόδι στην κατσαρόλα και το σκεπάζουμε με νερό. Το βράζουμε 45 λεπτά ώσπου να μαλακώσει.
Υλικά: 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένος άνηθος, 1 φλιτζάνι λευκό κρασί, 10 φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, αλάτι, πιπέρι, 600 γραμμάρια πράσα καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες), 1.200 γραμμάρια χταπόδι, 165 γραμμάρια ελαιόλαδο, 700 γραμμάρια μελιτζάνα (κομμένη σε κύβους), 1 μέτρια πατάτα (κομμένη σε κύβους), 200 γραμμάρια ψιλοκομμένο ντοματάκι.
Εκτέλεση: Αρχικά, βάζουμε το χταπόδι στην κατσαρόλα και το σκεπάζουμε με νερό. Το βράζουμε 45 λεπτά ώσπου να μαλακώσει.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και όταν κρυώσει το χταπόδι, το κόβουμε σε κομμάτια.
Στη συνέχεια, σοτάρουμε σε κατσαρόλα τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο με το ελαιόλαδο.
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα 1 φλιτζάνι νερό και προσθέτουμε τα πράσα.
Κατόπιν, αφήνουμε τα πράσα να βράσουν 15 λεπτά περίπου.
Ρίχνουμε το ντοματάκι, τους κύβους μελιτζάνας, τους κύβους πατάτας, το χταπόδι, αλάτι και πιπέρι και τα σβήνουμε με το κρασί.
Τέλος, αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 20 λεπτά περίπου.
Το χταπόδι με μελιτζάνες και πράσα είναι έτοιμο.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φρέσκο η κατεψυγμένο χταπόδι.
Καλή επιτυχία…