Υλικά: 1 κιλό µικρές σουπιές, 380 γραμμάρια µικρά κρεµµυδάκια, 250 γραμμάρια ελιές τσακιστές ή νερατζοελιές, 1 ποτήρι του κρασιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, 250 γραμμάρια ντοµάτες κόκκινες γερές.
Εκτέλεση: Ψήνουµε τις σουπιές µε το νερό τους, αφού τις έχουµε κατάλληλα ετοιµάσει για αρκετή ώρα. Προσθέτουµε το κρασί και αφήνουµε λίγο να βράσουν. Βάζουµε το αλάτι, το ελαιόλαδο, το πιπέρι και τις ντοµάτες ξυσµένες. Όταν πάρουν βράση, προσθέτουµε τα κρεµµυδάκια καθαρισµένα και κοµµένα στα δύο ή αν είναι πολύ µικρά ολόκληρα. Όταν σχεδόν ψηθούν τα κρεµµύδια και οι σουπιές προσθέτουµε τις ελιές. Το ψήσιµο το κάνουµε σε µέτρια φωτιά, αργά. Σερβίρουµε µε τηγανητές πατάτες.
Καλή επιτυχία…