Γεύση - Ψυχαγωγία

ΣΥΝΤΑΓΗ: Ταραμοκεφτέδες μερακλίδικοι από τη Σμύρνη

20′ προετοιμασία
20′ τηγάνισμα
2 ώρες αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 40′

Υλικά

Μερίδες: 8 (μεζές)

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε ταραμοκεφτέδες, αρχικά, βάζουμε τον ταραμά σε ένα μεγάλο κομμάτι τουλπάνι ή σε μια πετσέτα κουζίνας, το δένουμε πολύ καλά και το βυθίζουμε σε ένα μεγάλο μπολ με κρύο νερό. Το αφήνουμε για περίπου 2 ώρες.
  2. Στύβουμε πολύ καλά το τουλπάνι ή την πετσέτα, ώστε να φύγουν όλα τα υγρά. Με αυτόν τον τρόπο φεύγει η πολλή αλμύρα του ταραμά.
  3. Σε ένα μικρό τηγάνι βάζουμε το κρεμμύδι με 1/2 φλιτζ. τσαγιού νερό και το αχνίζουμε για να μαλακώσει λίγο και να πιει όλα τα υγρά του.
  4. Ρίχνουμε τον ταραμά σε ένα μπολ και τον ζυμώνουμε με το μισό ψωμί, να ενωθούν τα υλικά.
  5. Προσθέτουμε το υπόλοιπο ψωμί και τα μυρωδικά, συνεχίζοντας το ζύμωμα.
  6. Στο τέλος, προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το χυμό λεμονιού.
  7. Ζεσταίνουμε αρκετό λάδι (περίπου 2 εκ. από τον πυθμένα του τηγανιού) σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και τηγανίζουμε το μείγμα κουταλιά-κουταλιά, μέχρι να ροδίσουν οι ταραμοκεφτέδες.
  8. Δεν παραγεμίζουμε το τηγάνι, γιατί θα πέσει η θερμοκρασία του λαδιού και θα ρουφήξουν πολύ λάδι οι κεφτέδες. Για τις επόμενες δόσεις μπορεί να χρειαστεί να χαμηλώσουμε τη φωτιά, για να μην αρπάξουν οι ταραμοκεφτέδες.



ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ