Δευτέρα, 18 Δεκέμβριος 2017
Oι τουρίστες βαθμολογούν την Κίσαμο

Oι τουρίστες βαθμολογούν την Κίσαμο

Μια σύντομη συζήτηση και πέντε - έξι ερωτήσεις αρκούν για να βγάλουμε συμπεράσματα για το πως βλέπουν οι ξένοι επισκέπτες τον τόπο μας.

Γιατί προτίμησαν για τις διακοπές τους την Κίσαμο; Θα ξανάρθουν και θα την προτείνουν στους γνωστούς τους; Από που άντλησαν πληροφορίες και εν τέλει κατέληξαν στο να επιλέξουν την περιοχή μας; Ποιες οι θετικές και οι αρνητικές τους εντυπώσεις;

Αξιοσημείωτο το γεγονός ότι όσους ρωτήσαμε έρχονται για πρώτη φορά στην Κίσαμο.

Να επισημάνουμε ότι το ρεπορτάζ αυτό έγινε την προηγούμενη εβδομάδα, οπότε μιλάμε αποκλειστικά για επισκέπτες του Σεπτεμβρίου, ενώ πριν προχωρήσουμε να ευχαριστήσουμε την ταβέρνα "Κελάρι" στην παραλία του παλιού Τελωνείου στο Καστέλλι και τον Στέλιο Μυλωνάκη για την βοήθεια τους στο ρεπορτάζ.

Επίσης, να σημειώσουμε ότι προσπαθήσαμε να καλύψουμε όσο το δυνατόν περισσότερες εθνικότητες και σε έναν βαθμό τα καταφέραμε καθώς οι συνομιλητές μας προέρχονται από τη Ρωσία, την Σουηδία, την Πολωνία και την Γαλλία.

Helena και Juri (Ρωσία)

SFSFSFSDFD


"Ερχόμαστε πρώτη φορά στην Κίσαμο κι αυτό που ξεχωρίσαμε από την πρώτη στιγμή ήταν ο καθαρός αέρας και τα κρυστάλλινα νερά στις παραλίες", μας λένε η Helena και ο Juri από τη Ρωσία που επισημαίνουν ακόμα: "Αρνητικές εντυπώσεις δεν έχουμε ακόμα από την περιοχή. Ίσως επειδή η άφιξη μας εδώ έγινε πριν λίγες ώρες από την Γεωργιούπολη.

Το πρώτο τους μπάνιο το έκαναν στην παραλία του Γηπέδου στο Καστέλλι αμέσως μετά την άφιξη τους ενώ στο πρόγραμμα τους είναι ο Μπάλος, για τον οποίο υπογράμμισαν: "έχουμε ακούσει τα καλύτερα και θα πάμε με το καραβάκι".

Το ζευγάρι των Ρώσων ενημερώθηκε από τον χάρτη που βρίσκεται η Κίσαμος και διαπίστωσε ότι είναι κοντά στις πιο δημοφιλείς παραλίες της Κρήτης γι αυτό και αποφάσισαν να έρθουν.

Τέλος, σε σχετικό ερώτημα μας είναι ξεκάθαροι: "Φυσικά και θα προτείνουμε στους φίλους μας να επισκεφτούν την Κίσαμο, το Καστέλλι είναι πολύ όμορφη κωμόπολη και οι δημοφιλείς παραλίες που είναι κοντά είναι ένα ακόμα κίνητρο".

Jens και Ingrid (Σουηδία)

234242


Ο Jens και η Ingrid είναι από τη Σουηδία που αποτελεί εδώ και πολλά χρόνια μια χώρα που αποτελεί βασικό αιμοδότη του Χανιώτικου τουρισμού.
Επισκέπτονται για πρώτη φορά την Κίσαμο την οποία χαρακτήρισαν πολύ όμορφη, ξεχωρίζοντας "τα όμορφα τοπία και τους ευγενικούς ανθρώπους της".

"Το μόνο αρνητικό που έχουμε να πούμε είναι ότι η απόσταση μέχρι το αεροδρόμιο είναι μεγάλη και με το λεωφορείο κάναμε πολύ ώρα", τονίζουν, ενώ η αγαπημένη τους παραλία είναι τα Φαλάσαρνα "αν και φυσούσε λίγο όταν πήγαμε".

Ακόμη, όπως υπογραμμίζουν, "θα πρότειναν φυσικά σε φίλους και γνωστούς μας να επισκεφτούν την Κίσαμο γιατί είναι ένα μέρος που μπορεί κανείς να ηρεμήσει και επίσης είναι ένα ιστορικό παραδοσιακό μέρος. Όσα μάθαμε για την ιστορία και τον πολιτισμό της μας εντυπωσίασαν. Για την Κίσαμο Ενημερωθήκαμε από το ίντερνετ και συγκεκριμένα από έναν ταξιδιωτικό οδηγό (travel guide)"

Alina, Malimac, Eduardo, Agrest (Πολωνία)

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι Πολωνοί προτιμούν για τις διακοπές τους την περιοχή μας. Σ' αυτό βοηθούν βέβαια και οι συνεχείς πτήσεις των low coast εταιρειών.
Kαι η παρέα από την Πολωνία που ρωτήσαμε έρχεται για πρώτη φορά στην Κίσαμο και ξεχώρισε ήδη πολλά θετικά όπως "το νόστιμο φαγητό, τα κρυστάλλινα νερά και τις αμμώδεις παραλίες", ενώ δεν ανέφεραν αρνητικές εντυπώσεις.

"Αναμφίβολα, θα προτείναμε στους φίλους μας αναμφίβολα να επισκεφτούν την περιοχή έστω και μια φορά. Εμείς προσωπικά θα θέλαμε να ξαναέρθουμε", υπογραμμίζουν, ενώ όσον αφορά το πως επέλεξαν την Κίσαμο για τις διακοπές τους, ενημερώθηκαν από ταξιδιωτικό πράκτορα που γνωρίζει τα πάντα για την Κρήτη και πρότεινε την Κίσαμο επειδή όλες οι διάσημες παραλίες βρίσκονται κοντά".

Jeins και Jeisy (Γαλλία)

5HJJJHJ


"Αυτό που λατρεύουμε περισσότερο σ' αυτή την περιοχή είναι η ατμόσφαιρα. Να, όπως εδώ σε αυτό το ταβερνάκι που καθόμαστε και βλέπουμε τη θάλασσα και υπάρχει αυτή η ηρεμία. Ότι πρέπει για την οικογένεια μας", μας επισημαίνει το... μεσογειακό ζευγάρι του ρεπορτάζ μας, που επίσης έρχεται για πρώτη φορά στον τόπο μας.

"Το μόνο αρνητικό, αν και μπορεί να ακουστεί λίγο αστείο, είναι τα έντομα και κυρίως τα κουνούπια που μας ενοχλούν λίγο με τα τσιμπήματά τους!", επισημαίνουν.

Και καταλήγουν: "Φυσικά και θα προτείναμε σε γνωστούς μας να επισκεφτούν την Κίσαμο, είναι ένα μέρος ιδανικό, για το οποίο ενημερωθήκαμε από quide books (βιβλία οδηγών)".

Αventa, Askpik, Jogan (Σουηδία)

42342342


Όπως και οι προηγούμενοι ερωτώμενοι, έτσι και η οικογένεια από την Σουηδία βρέθηκε στην Κίσαμο για πρώτη φορά.

Για τις θετικές εντυπώσεις που αποκόμισαν, μας λένε: "Αυτό που ξεχωρίσαμε περισσότερο είναι η παλιά πόλη του Καστελλίου και ο περιβάλλοντας χώρος, αν και θεωρούμε ότι έχουν μεγάλα περιθώρια βελτίωσης. Επίσης, οι άνθρωποι είναι πολύ ζεστοί και φιλικοί κάτι που δεν το συναντάς συχνά σε τουριστικές περιοχές".

Ωστόσο, το αρνητικό σχόλιο τους αφορούσε το γεγονός ότι "πήγαμε με το καραβάκι στο Μπάλο και την Γραμπούσα και ενώ πληρώσαμε ένα ευρώ για τον Δήμο κανείς δεν μας είπε για ποιο λόγο πληρώνουμε. Είναι σημαντικό να ξέρουμε γιατί πληρώνουμε".

Ακόμη τονίζουν ότι έρχονται συχνά στην Ελλάδα και τους αρέσει πολύ, ωστόσο "τώρα που γνωρίσαμε και την Κίσαμο, σίγουρα θα ξανάρθουμε. Θα προτείναμε φυσικά σε φίλους και γνωστούς να επισκεφτούν την περιοχή σας".

Τέλος, όσον αφορά το από που άντλησαν πληροφορίες για την Κίσαμο, υπογραμμίζουν: "Μάθαμε για την περιοχή από ταξιδιωτικό πράκτορα που μας περιέγραψε το μέρος έτσι όπως ακριβώς είναι. Η περιγραφή του ήταν άψογη!" 

Μοιραστείτε το

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

neoiorizontes banner bottom