Γεύση - Ψυχαγωγία

Τσικνίζουμε: Μενούζα, το ατομικό σας κοκορέτσι

Υλικά: Έντερα από αρνί ή κατσίκι, 1 συκωταριά με τα όλα της (συκώτι, πνεύμονες, καρδιά) από μικρό αρνί ή κατσίκι, γλυκάδια, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, προαιρετικά κύμινο, μπαχάρι ή ότι άλλο μπαχαρικό μας αρέσει

λεμόνι και ξύδι για το πλύσιμο των εντέρων, λεμόνι για το σερβίρισμα.

Εκτέλεση: Πλένουμε πολύ καλά τα έντερα. Δεν παραλείπουμε να τα γυρίσουμε με μια βελόνα πλεξίματος. Αναλυτικά την ετοιμασία των εντέρων την περιγράφω στη συνταγή για τα κρητικά γαρδουμάκια. Τα αφήνουμε με τις λεμονόκουπες και ετοιμάζουμε τη
συκωταριά.

Κόβουμε σε μικρά κομμάτια, σε μέγεθος λουκουμιού, όλα τα εντόσθια και τα πλένουμε πολύ καλά. Τα αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τα μπαχαρικά της αρεσκείας μας. Τα αφήνουμε για λίγο σε στραγγιστήρι να φύγουν τα υγρά τους και αρχίζουμε να τα
περνάμε σε ξύλινα ή μεταλλικά σουβλάκια.

Βάζουμε εναλλάξ κομματάκια απ’ όλα τα είδη. Παίρνουμε ένα εντεράκι και το τυλίγουμε πρώτα παράλληλα με το σουβλάκι και μετά γύρω από τα εντόσθια. Αν δεν φτάσει, παίρνουμε και δεύτερο. Όταν ετοιμάσουμε όλα τα κοκορετσάκια μας, τα βάζουμε σε ταψάκι και τα ψήνουμε στον φούρνο για 1½ έως 2 ώρες, ανάλογα με το μέγεθός τους.

Τα γυρίζουμε να κοκκινίσουν απ’ όλες τις πλευρές. Όταν είναι έτοιμα, βγάζουμε το σουβλάκι και τα κόβουμε σε μεριδούλες με πάχος 1½-2 εκατοστά. Τα σερβίρουμε ζεστά, με λεμόνι.

Καλή επιτυχία…



ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ